Ballı güllaç tarifi
Ramazan tatlısı denince bir klasik olan güllaç, serinliği ve hafifliğiyle bayramda da tercih ediliyor. Özellikle havaların ısınmaya başladığı şu günlerde zevkle yiyeceğinize emin olduğumuz şekersiz ballı güllacın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Gastronometro şeflerinin özel olarak hazırladığı bu tarifi siz de çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 200 gram güllaç yaprağı
- 1400 mililitre süt
- 250 gram ham bal
- 250 gram dövülmüş ceviz
- 150 gram nar tanesi
Ballı güllaç tarifi Nasıl yapılır?
Sütü kaynamaya yakın ısıtın.
Ocaktan alıp içine balı ekleyin.
Geniş bir tepsiye sırayla güllaç yaprakları ve 2-3 orta boy kepçe ballı süt ilave edin. (Yaprakların parlak tarafları üste gelmelidir)
3-4 yaprakta bir ceviz serpin.
İşlem bittikten sonra bir bıçak yardımıyla tatlının üzerinde 10-12 delik açın.
Tamamen soğuyan tatlının üzerine nar taneleri atarak servis edin.
Nar taneleri yerine mevsim meyveleri kullanarak güllacınızda fark yaratabilirsiniz.