Bal kabağı tatlısı tarifi
Sonbahar aylarında sofraları süsleyen bal kabağı, yemeğiyle, çorbasıyla, çeşit çeşit sofraya lezzet katıyor ancak bizim gönüllerimizin sultanı geleneksel bir bal kabağı tatlısıdır elbette. Mevsiminde kabaklarla yapabileceğiniz nefis bal kabağı tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Servis için üzerine ceviz ya da Hindistan cevizi serpmeyi de unutmayın sakın! Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 600 gram bal kabağı
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 adet karanfil
- 1 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- 1 su bardağı ceviz içi
Bal kabağı tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Kabakları yeşil yerlerini kesip 2 parmak kalınlığında dilimleyin.
Kabakları tencereye yerleştirip üzerine toz şeker serpin.
Karanfil tanelerini de kabakların aralarına yerleştirin.
Tencerenin kapağını kapatıp birkaç saat boyunca kabakların suyunu salmasını bekleyin.
Suyunu salan kabakları ocağa alın ve kapağı kapalı halde 50 dakika kadar pişirin.
Tatlı pişerken içine 2-3 damla limon suyu ilave edip kıvamını koyulaştırın.
Kabaklar suyunu çekince tencereyi ocaktan alıp ılınana kadar bekleyin.
Ilınan tatlıyı servis tabaklarına bölüştürüp üzerine dövülmüş ceviz ya da Hindistan cevizi serpin ve servis yapın. Afiyet olsun…