GeriBörek Tarifleri Baklavalık yufkadan börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Baklavalık yufkadan börek tarifi

Baklavalık yufkadan börek tarifi

Elde açma böreğin lezzetini aratmayacak bir tarif ister misiniz? Lezzetli ve kolay baklavalar yapabileceğiniz hazır yufka ile muhteşem börekler yapmak da mümkün. Hem de çok daha pratik. Çıtırlığıyla damaklarda ayrı bir tat bırakan, görüntüsüyle göz dolduran baklavalık yufkadan börek nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve tarifi...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
  • Beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Baklavalık yufkadan börek tarifi Nasıl yapılır?

İç harcı için maydanozu ince ince kıyın, peyniri ufalayın. Karıştırıp kenara alın.

Yufkaları yağlamak için; sıvı yağ, süt ve yoğurdu bir kapta çırpın.

Bir adet baklava yufkasını tezgaha serin, üzerine hazırladığınız sosu fırça yardımıyla sürün.

Yufkalar 5 kat olana kadar bu işlemi uygulayın. (İstediğiniz kalınlığa göre sayıyı azaltıp, arttırabilirsiniz)

Yufkaların kenar kısmına iç harcınızı koyup rulo şeklinde sarın.

Sardığınız ruloları parçalara bölerek yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye alın.

Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayarak tepsiye yerleştirin.

Geriye kalan sosu da fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Böreğiniz hazır oldu bile. Afiyet olsun...