Baklava cheesecake nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta baklava cheesecake tarifi ve malzemeleri
Hafta içi her gün yayınlanan Gelinim Mutfakta da final günü baklavalı cheesecake ile tamamlandı. Çıtır çıtır hamuru ve güzel görünümüyle bu nefis tatlı tarif listenizin favorisi olacak. Peki Baklava cheesecake nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta baklava cheesecake tarifi...
Gelinim Mutfakta haftanın final gününde yapılan baklavalı cheese tarifi merak ediliyor. Baklavalı cheesecake, tadı da görünümü de ayrı güzel bir tatlı. Çıtır çıtır hamuru, nefis cheesecake kreması ile oldukça hafif bir tatlı. Peki Baklava cheesecake nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz Baklava cheesecake tarifini ve malzeme listesini sizin için derledik.
BAKLAVA CHEESECAKE TARİFİ
MALZEMELER:
Tabanı için:
12 adet baklavalık yufka
4 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 adet limon
Kreması için:
600 gram labne peyniri
1 adet yumurtanın sarısı
2 paket krema
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
Üzeri için:
Toz Antep Fıstığı
BAKLAVA CHEESECAKE NASIL YAPILIR?
Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Kaynayınca kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Birkaç damla limon suyu ilave edip ocaktan alın.
Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Baklava yufkalarını da yağlayıp tek tek kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin.
Baklava hamurlarını kalıba yerleştirirken 2 sırada bir aralara toz şeker serpin.
Daha sonra 200 derecede ısıtılmış fırına verin ve kenarları hafif kızara kadar birkaç dakika tutun.
Diğer taraftan da fıstıklı harç için pudra şekeri ve fıstığı karıştırın.
Üzerine tereyağını eritip ilave edin ve güzelce karıştırın.
Yufkaları fırından çıkarınca üzerine fıstıklı harcı yayın.
Cheesecake için şeker ve labne peyniri güzelce çırpın.
Üzerine krema ve unu da ilave edip çırpın.
Yumurtaları da ekleyip iyice karıştırın.
Kremanız hazır olunca kalıba fıstıkların üzerine yayın ve fırına verip 160 derecede alt kısımda pişirin.
Piştikten sonra fırını kapatın ve kapağını aralayın. Bu şekilde 30 dakika bekleterek cheesecake'in yavaşça soğutun.
Tatlınızı fırından çıkarıp soğuması için buzdolabına alın.
Üzerini süslemek için kalan yufkaları tereyağı ile yağlayın ve şekerle harmanlayın. Daha sonra fırına verip kızartın ve soğuduktan sonra parçalayarak tatlınızın üzerine serpin.
En son üzerini Antep fıstığı ile süsleyip servis edin.