GeriMutfak Tüyoları BABATA KEKİ TARİFİ: Gelinim Mutfakta Antalya usulü babata keki nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

BABATA KEKİ TARİFİ: Gelinim Mutfakta Antalya usulü babata keki nasıl yapılır, malzemeleri neler?

BABATA KEKİ TARİFİ: Gelinim Mutfakta Antalya usulü babata keki nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta haftanın final gününde yarışmacılardan Antalya usulü babate keki hazırlamaları istendi. Mısır unu, tahin ve susam ile yapılan babata kekinin tarifi merak ediliyor. Peki Antalya usulü babata keki nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte farklı bir şeyler denemek isteyenler için babata keki tarifi...

Babata keki çay saatlerine görünümü ve tadıyla lezzet katacak. Susam ve tahinle hazırlanan bu kek, tarif listelerinin favorilerinden biri olacak.

BABATA KEKİ TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1, 5 su bardağı süt
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı un

Üzeri için:

Yarım çay bardağı susam

ANTALYA USULÜ BABATA KEKİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Üzerine süt, tahin ve sıvı yağı da ilave edip çırpmaya devam edin.

Daha sonra un, mısır unu ve kabarta tozunu da ekleyip güzelce karıştırın.

Kek kalıbını veya fırın kabını yağlayın ve susamla kaplayın.

Ardından kek harcını tepsiye eşit bir şekilde yayın.

Kekinizi önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra fırından alıp soğuması için bekletin.

Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False