GeriÇorba Tarifleri Ayran çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayran çorbası tarifi

Ayran çorbası tarifi

Bu sıcak günlerde içinizi ferahlatacak hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu tarif için tıklayın!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350 gram aşurelik buğday
  • 1 litre ayran
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

Ayran çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Aşurelik buğdayları akşamdan, üzerine bir parmak çıkacak kadar soğuk suya koyun. Ertesi gün iki su bardağı su ile tencerede veya düdüklü tencerede orta ısıdaki ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra da soğumaya bırakın.

Soğuyunca kısık ateş üzerine alın ve ayranı yavaş yavaş içine ekleyin. Karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın ve 10 dakika sonra ocaktan alın.

Diğer tarafta tavada sıvı yağ ile pul biberi ve nane 2-3 dakika kadar pişirin. Naneli ve pul biberli karışımı çorbaya ilave edin, tuzu ekleyin.