Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Ayran aşı çorbası tarifi
Ayran aşı çorbası, sıcak veya soğuk olarak tercih edilebiliyor. Uzun süre tok tutan bu çorba oldukça da doyurucu ve besleyici. Ayrıca hazırlanışı da çok pratik. Eğer denemek isterseniz, ayran aşı çorbası tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- Yarım su bardağı nohut
- 6 su bardağı su
- 500 gram süzme yoğurt
- Nane
- Tuz
Ayran aşı çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatın.
Daha sonra nohut ve buğdayı orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın.
Yoğurdu bir kaseye alıp pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.
Ardından haşlanmış nohudu, buğdayı ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Soğuk suyu da yavaş yavaş ilave ederek kıvamını dilediğiniz şekilde ayarlayın.
Üzerine de nane ekleyin.
Çorbanız piştikten sonra buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...