GeriEt Yemeği Tarifleri Arap tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arap tava tarifi

Arap tava tarifi

Akşam yemeği için hem lezzetli hem de pratik bir tarif mi aramıştınız? Öyleyse doğru yere geldiniz. Çünkü, Arap tava tarifi beklentilerinizi karşılayacak harika bir yemek. Yanında da mükemmel bir pilavla damaklarınızı çatlatacak. Denemeden geçmeyin. Eğer hazırsanız, haydi mutfağa! İşte Arap tava tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet patates
  • 2-3 adet domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Arap tava tarifi Nasıl yapılır?

Sebzelerin kabuklarını soyup ufak ufak doğrayın.

Kıymayı fırın tepsisine güzelce yayın.

Hazırladığınız sebzeleri de kıymanın üzerine yerleştirin.

Tepsiye sıvı yağını da ekleyip tüm malzemeleri yoğurun.

Salçayı bir miktar su ile karıştırın ve tepsinin üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun...