GeriKurabiye Tarifleri Antakya usulü kömbe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Antakya usulü kömbe tarifi

Antakya usulü kömbe tarifi

Kömbe, Türkiye’nin farklı yörelerinde farklı şekillerde yapılıyor. Kimi yerde tepsiye basılan tuzlu bir hamur işi olan kömbe, Antakya’da ise kurabiye gibi yapılıyor. Bol baharatlı lezzeti ve güzel görünümüyle herkesin çok beğeneceği kömbenin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Baharatı için:

  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 2 tatlı kaşığı damla sakızı

Hamuru için:

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı un
  • 1-2 yemek kaşığı susam

Antakya usulü kömbe tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını eritip ılınması için bekleyin.

Un ve susam hariç malzemeleri tereyağıyla karıştırın.

Ununu da azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Susama batırıp kömbe kalıbına bastırarak şekil verin.

Hazırladığınız kömbeleri tepsiye dizin.

Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.

Kömbeleri 25 dakika pişirip soğuyunca servis edin. Afiyet olsun…