GeriEt Yemeği Tarifleri Analı kızlı köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Analı kızlı köfte tarifi

Analı kızlı köfte tarifi

Analı kızlı özellikle Malatya ve çevresine atfedilen nefis bir köfte yemeği. Salçalı ve nohutlu suda pişmiş içli köfteler ve bulgur köfteleri diye özetleyebileceğimiz analı kızlı köfteyi evde yapmak biraz ustalık istese de ortaya çıkan lezzetten bir tabak asla yetmiyor. Sizin için orijinaline çok uygun bir analı kızlı köfte tarifi hazırladık. Zevkle yiyeceğiniz bu yemeğimizin malzemeleri ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden ellerinize sağlık...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kase ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 250 gram yağsız kıyma
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar su

İç harcı için:

  • 3 adet kuru soğan
  • 250 gram yarım yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Sosu için:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Analı kızlı köfte tarifi Nasıl yapılır?

Yemeklik doğradığınız soğanları yağla beraber kavurup kıyma ekleyin.

Kıyma suyunu çekince baharatlarını da ekleyip ocaktan alın.

Bulguru güzelce yıkayıp yoğurma kabına alın.

Kıyma, tuz ve irmiği ekleyip arada su ekleyerek içli köfte açabileceğiniz kıvama gelene kadar yaklaşık 20 dakika yoğurun.

Hamurun yarısı ile hazırladığınız iç harcı kullanarak çok büyük olmayan içli köfteler yani yemeğimizin analarını yapın.

Kalan hamurla ise küçük yuvarlak köfteler yani yemeğimizin kızlarını yapın.

Daha sonra geniş bir çorba tenceresine biraz sıvı yağ ekleyip yemeklik doğradığınız soğanı kavurun.

Salça ve baharatları da ekleyip üstünü geçecek kadar sıcak su ve nohut ekleyin.

Su kaynayınca köfteleri dikkatle suya atın.

Bir iki taşım kaynayınca köfteler servise hazırdır.

Yemeğinizi suyuyla servis etmeyi unutmayın. Afiyet olsun.