Ajvar (Patlıcanlı sos) tarifi
Ajvar sos, Balkan ülkelerinde sık tüketilen bir lezzet. Ayvar olarak da bilinen ajvar sos, közlenmiş patlıcan ve biberin yanı sıra diğer malzemelerle de birleşinde tadına doyum olmuyor. Bu nefis tarifi ister kahvaltı sofranızda sıcak ekmekle isterseniz de akşam yemeğinizde meze olarak tüketebilirsiniz. Ayrıca kış için de hazırlayabilirsiniz. Peki patlıcanlı ajvar sos nasıl yapılır? Denemek isteyenler için ajvar sos tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet kapya biberi
- 4 adet domates
- 2 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı pul biber
- Zeytinyağı
- Tuz
Ajvar (Patlıcanlı sos) tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcan ve kırmızı biberi közleyin.
Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın.
Daha sonra sarımsak ve soğanı tavada kavurun.
Domatesi de rondoda çekip tavaya ilave edin.
Közlenmiş patlıcan ve biberi küçük küçük doğrayın ve domates suyunu çekince tavaya ilave edin.
Sosunuz suyunu şekince ocaktan alıp rododan geçirin.
Daha sonra kavanozlara alın. Kısa sürede tüketilecekse de üzerine zeytinyağı ekleyin.
Kışlık olarak hazırlanıyorsa kavanozun ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin. Soğuyana kadar bekletin.
Afiyet olsun...