GeriBalık Tarifleri Ahtapot salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ahtapot salatası tarifi

Ahtapot salatası tarifi

Lezzetli ve hafif bir seçenek olan ahtapot salatası ile sofralarınıza Akdeniz esintisi getirin! Peki, mükemmel bir ahtapot salatası nasıl yapılır? Ahtapotu yumuşacık pişirmenin püf noktaları ve lezzeti katlayacak tüyolar bu tarifte saklı. Doğru pişirme teknikleri ve taze malzemelerle hazırlayacağınız bu eşsiz salata, hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif olacak. Misafirlerinizi şaşırtmak ve damaklarda iz bırakmak istiyorsanız, ahtapot salatasının sırlarını keşfetmek için tarifimize göz atın!

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet ahtapot
  • 2 dolu çorba kaşığı kimyon
  • 3-4 adet taze soğan
  • Kornişon turşu
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı

Ahtapot salatası tarifi Nasıl yapılır?

Ahtapotu kafasını keserek yıkayın. Eğer kafasını da lezzetli buluyorsanız kafasıyla da haşlayabilirsiniz. Ancak kafasıyla haşlanacaksa içinin iyice temizlenmesinde fayda var. Ahtapotu düdüklü tencerede 20-30 dakika haşlayın. Ahtapotu tencereye koyduktan sonra üzerine kimyon ve üzerini birkaç parmağı geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte pişirin. Ateşten indirdiğiniz tencereyi havası çıktıktan sonra açın ve ahtapotu temizleyin. Ahtapotun bacaklarının üzeri pürüzsüz ve beyaz ise temizleme işlemi bitmiştir.

Temizlenmiş ahtapotun bacaklarını küp şeker büyüklüğünde doğradıktan sonra yeşil soğan ve kornişonları doğrayın. Daha sonra zeytinyağı ve limon ekleyin. Ahtapotun kendi tuzu yeterli olduğundan tuz eklemeye gerek yoktur. Salatayı servis etmeden en az birkaç saat önce limon ve zeytinyağı ile karıştırabilirsiniz.