Koç’tan eğitime ödül

Türkiye’nin ilk özel vakfı olarak 43 yıl önce kurulan Vehbi Koç Vakfı’nın insanların yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan kişi ve kurumları teşvik etmek amacıyla her yıl sırasıyla kültür, eğitim ve sağlık alanlarında verilen ‘Vehbi Koç Ödülü’ne, bu yıl eğitim alanında Prof. Dr. Nermin Abadan Unat layık görüldü.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’un ev sahipliğini yaptığı törende iş, sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimlerini biraraya getirdi.

Atıl yabancı basında

Atıl Kutoğlu’nun İstanbul Fashion Week’te sergilediği ‘Sonbahar-Kış 2012/13’ koleksiyonu Avrupa ve Amerika basınında da geniş yer aldı. Basta Alman ‘Bunte’, Fransız ‘Point de Vue’, ‘Gala’, Amerikan ‘Interview’ dergileri olmak üzere, bir çok günlük gazete de, Kutoğlu’nun yeni koleksiyonuna yer verdi.

İskoçlar Türk usulü eğlendi

Tarihsel önemiyle öne çıkan ve geleneksel olarak İskoçya’daki kalelerde gerçekleştirilen ‘The Northern Meeting and Argyllshire Gathering’ etkinliği bu yıl İstanbul’da da yapıldı. İlk gün İngiltere Başkonsolosu Jessica M. Hand’in ev sahipliğinde yapılan etkinlikler, ikinci gün Çırağan Sarayı’nda devam etti. 18 farklı ülke ve 5 kıtadan gelen İskoç kökenli 500’ün üzerinde seçkin konuk, geleneksel kıyafetleri içinde İskoç dansları yaparak kültürel miraslarını kutladı.

Mubi yayında

Online sinema platformu MUBI, tr.mubi.com adresinde Türkçe olarak Türk sinemaseverlerin hizmetine girişini Sirkeci Garı’nda düzenlenen bir parti ile kutladı. Partiye aralarında Burcu Esmersoy, Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinççi, Bennu Gerede, Öykü Çelik, Dilara Endican’ın da olduğu bir çok ünlü isim katıldı

Moda ve sanat buluştu

Akaretler’deki W Lounge, IST Style Party ile moda ve sanatı eğlenceyle buluşturdu. Uzun yıllar İngiltere’de yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen ve tasarımlarıyla öne çıkan Aslı Jackson, kreasyonlarını müzisyen Ahmet Akkaya ile bu geceye özel hazırlanan şarkı eşliğinde tanıttı. Rene Ames’in ev sahipliğini yaptığı gece, Elif Ece Uzun ve ünlü flamenko dansçısı Soydan Çetin’in performansıyla sona erdi.

İş dünyasını da fethetti

Vizyona girmesi merakla beklenen ve ilk hafta sonunda seyirci rekoru kıran “Fetih 1453” filmi, iş dünyasını da fethetti! Armatör Kahraman Sadıkoğlu, filmi izlemek için geçtiğimiz gün eşi Jülide Hanım ve oğlu Kemal Sadıkoğlu ile Kanyon’daydı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Sabancı da “Fetih 1453” filmini eşi Arzu Sabancı ve büyük oğlu Hacı Sabancı’yla birlikte izledi.

Ödüle doymuyor

Geçen hafta otelpuan.com tarafından aldığı ‘Kıbrıs’ın En İyi Tesisi’ ödülünü alan Cratos Premium, Engelsiz Yaşam Vakfı tarafından bu sene ikincisi gerçekleştirilen en iyiler ödül töreninde ‘KKTC’nin En İyi Otel&Casino”su ödülüne layık görülürken, ödülü Cratos Premium Genel Müdürü Aybars Kutluba aldı.

Usta fırçalar buluştu

Nişantaşı’nda bulunan Derinlikler Sanat Merkezi’nin her yıl düzenlediği ‘Usta Fırçalar’ın Buluşması’ sergisi, bu yıl Cumhuriyet dönemine damgasını vuran usta ressamların eserlerini bir araya getirdi. 12 Mart’a kadar gezilebilecek sergide, İbrahim Çallı, Mehmet Pesen, Reşat Atalık’ın eserleri de var.

Saklı lezzetler

Elite World İstanbul Otel The Brasserie, 27 Şubat-17 Mart tarihleri arasında misafirlerini Osmanlı Mutfağı’nın unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri ile buluşturacak.

Adrese teslim aşk

Hülya Avşar’la ilişkisi “flört aşamasında” biten işadamı Mehmet Dereli, geçtiğimiz haftalarda Etiler Şamdan’da esmer bir güzelle görüntülenmişti. Fotoğraflarını çeken gazetecilere sinirlenen Dereli, “Bana adres sordu, o kadar” dediği esmer güzelle önceki gece yine birlikteydi. Üstelik “adres tarif ettiği” güzelle bu kez el eleydi.
Yazarın Tüm Yazıları