Kara delik

TARAFTARIN açtığı pankart ve yaptığı tezahürat, -Yönetim istifa!- Galatasaray yönetiminin içinde bulunduğu fırtınayı anlatıyordu. Birbirini kıskananlar ve sevmeyenler çoğaldı, gemi fırtınalar içinde boğuşuyor ve ne yazık ki ortada bir "Çatlak" var. Hatta kara bir delik.

Sahanın dışı böyle.. Ya içi?

Galatasaray, Trabzonspor maçına iyi hazırlanmış. Emre canlanmış.. Tomas’la iki haftada iyi bir ikili oldu. Sabri ve Ergün de sağ kanadın rüzgarlarıydı. Ayhan orta sahada her yerde ayrıca Ceyhun’un oyun kurmasına da engel olup servis yapmaya çalışıyor.

Arda serbest oynayınca, hünerini gösterdi. Gol bölgesine girip, vuruşunu da yaptı. Açık söyleyeyim, maçtan önce tek endişe kaleci Aykut’tu. Uzun süredir oynamıyordu. Ama dünkü oyunuyla her zaman hazır olduğunu gösterdi. G.Saray’ın kaleci sorunu yok. Mondragon olmazsa Aykut, Aykut yoksa Fevzi var. Aykut’un iyi top oynadığını ve yüzde yüz 2 tane gol çıkardığını, yediği golde de faule maruz kaldığını söyleyebilirim.

Hakem iyi değildi

Dünkü maçta en üzücü olay, Musa’nın kendi kendini sakatlaması ve ayağının kırılmasıydı. Bir profesyonel futbolcunun böyle sakatlanması şanssızlıktır. Bazıları Arda’nın ayak hareketinden dolayı sakatlandığını söylüyor ama benim gördüğüm Arda’nın hiç bir günahı yoktu.

Hakem Bülent Demirlek, zaman zaman oyunu okuyamadı. Kaleci Aykut’un faul pozisyonunu iyi süzemedi. İki takımın da avantajını sık sık kesti, oyunun durmasında başrölü oynadı.

Her takımın teknik direktörü dışarıdan oyuna müdahale eder. Kendi alanını terk etmediği sürece itiraz da eder, sinirlenir.. Futbolcusuna da, hakeme de kuralların izin verdiği ölçüde tepki gösterebilir. Bakın basketbola, orada neler oluyor. Ama ne yazık ki basketboldaki bu hosgörü futbolda yok. Dördüncü hakemler teknik adamların başında demokles’in kılıcı gibi sallanıp duruyor. Onların oyuna müdahele etmelerine izin vermiyor. Eğer hocaların oyuna renk ve heyecan getirmesini istiyorsak, bu konuda kuralların yumuşatılması gerekiyor.

Sonuç olarak G.Saray kazandı. Sahanın içinde işler yolunda gitti ama dışında görüntü hiç de iyi değil. Baksanıza, başkan bir yerde diğer yöneticiler bir yerde. Yani ortada sıcak bir savaş var...
Yazarın Tüm Yazıları