İstanbul'da CHP karnesi

İSTANBUL’da CHP’li belediyelerde en yüksek ‘hayır’ oyunu %78 ile Beşiktaş çıkardı. CHP Beşiktaş’ta geçen yerel seçimde en yüksek oyu (%68.9) almıştı.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ı %74 ile Kadıköy, %73 ile Bakırköy izledi. Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, “CHP’nin oyunu 15 binden fazla arttırdıklarını” savunurken, ‘hayır’ oyunun 50.2’de kalması dikkat çekti. Aynı şekilde CHP’li Ataşehir’de 50.1 ‘evet’ oyu çıktı. (Ataşehir’de dikkat çekici bir durum; 2009’da CHP’nin 82.463, MHP’nin 13.547, yani toplam 96.010 oyu vardı. Referandumda ise 263.770 seçmenden hayır oyları 97.821 evet oyları 98.207 ve oy kullanmayanların sayısı da 65.163 oldu.) Şişli’de %68 katılım oranı ile %61 hayır oyu çıktı. İstanbul’daki CHP’li ilçelerde seçime katılım oranın Türkiye ortalamasının 3 puan kadar altında kaldı. Halbuki sosyal demokratların referandumda daha duyarlı olmaları bekleniyordu.

 Beylikdüzü’nde CHP’li Belediye Başkan adayı Dr. Vecdet Öz’ün 4 bin oyunun çalındığına ilişkin iddiasını yargıya taşırken, referandum sonuçları dikkat çekici bir tabloyu çıkardı: Hayır 54.410, evet 45.877.

Haberin Devamı

Prof. Sözen: AKP en modern parti

SARIYER Belediye Başkanı Şükrü Genç’in babası Abbas Genç’in cenazesinin kaldırıldığı Hisarüstü Ülker Camisi’nde CHP’liler, referandumu değerlendiriyorlardı. Önce namazda kimler vardı? Berhan Şimşek, Gürsel Tekin, Bihlun Tamaylıgil, Mehmet Sevigen, Çetin Soysal, M. Ali Özpolat, Mustafa Sarıgül, İsmail Ünal, Hasan Akgün, Dr. Altınok Öz, Cem Kara, Ateş Ünal Erzen, Prof. Nurettin Sözen, Ercan Karakaş, Ali Talip Özdemir, İbrahim Özdemir, Kemal Aydın, İhsan Yalçın ile çok sayıda Sarıyerli yurttaş ile işadamları Yılmaz Ulusoy, Erdal Aksoy, Erol Aksoy, İsmet Acar, Zafer Yıldırım, Zafer Kurşun ve Zekeriya Yıldırım...

AKP Sarıyer örgütü ile belediye meclis üyeleri de Genç’i yalnız bırakmamışlardı. Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal, Tansu Çiller ve Kadir Topbaş da telefonla bağsağlığı dilediler Genç’e...

İstanbul’un eski Belediye Başkanı Prof. Nurettin Sözen, çevresine ok önemli şeyler “AKP modern ve teknolojik bir parti...” diyerek çevresindeki partililere bir anlamda CHP açısından özeleştiri yaptı: “AKP, Kızılcahamam ve Abant’ta üç ayda bir il başkanlarını topluyor; milletvekillerine nefes aldırmıyor. Herşey bir program ve disiplin içinde çalışıyor. Deniz Baykal bir konuşmasında açıklamıştı; AKP çevresindeki örgütlenmeyi ‘karargah’ olarak tarif etmişti. Bunun derinliği çok önemlidir. Kimdir, bu karargah!AKP’den bir yanıt gelmedi bugüne kadar.” Sarıgül’ün çevresinden şu yanıt iddialı ortalığa döküldü: “Sayın Kılıçdaroğlu ile ikimiz otobüs üzerine çıksaydık, referandum tersine olurdu.

İl Başkanı Berhan Şimşek araya giriyor: “CHP İstanbul’da Ecevit’ten beri ilk kez %40 bandına gelmiştir.” Ercan Karaş, bu kadar
baskı ve propagandaya karşı Kılıçdaroğlu’nu başarılı buluyor.

Haberin Devamı

Saklıkent’i mahvediyoruz

4 Eylül 2010 Cumartesi günü Saklıdoruk (2503 m) zirvesine tırmanmaya gitmiştim. Zirveden gördüm ki, Antalya’nın kayak merkezi Saklıkent yakınlarında açılan taş-mermer ocakları doğaya büyük zarar vermekte, Beydağları’nın bu güzel köşesini geriye döndürülemez biçimde hasara uğratmaktadır. Genellikle böyle ocaklara ruhsat verilirken çeşitli kuruluşlardan memurlar görevlendirilmekte, kimi memur sulama kanalı, kimisi orman, kimisi tarihi eser var mı diye baktıktan sonra, eğer bunlar yoksa ruhsat vermektedir. Etraftan da görüleceği gibi yörede elbette tarihi eser ve sulama kanalı yoktur; fakat orman vardır. Bu durumda orman yetkilisinin, Saklıdoruk’tan görünen ormanı, nadide ardıç ağaçlarını görememesi mümkün müdür?

Antalya’da kum-çakıl ocaklarına verilen ruhsatlar beton dökülerek güzelim kentimizin her geçen gün daha da betonlaşmasına, Mermer ocakları da birkaç parça mermer için doğamızın katledilmesine sebep olmaktadır.

Yetkililerin böyle doğa güzelliklerinin olduğu yerlere kesinlikle ruhsat vermemelerini bir doğasever ve TC vatandaşı olarak önemle rica ediyorum.

Kemal GÜNEŞ-Dağcılık Federasyonu Antalya Eski İl Temsilcisi)

Haberin Devamı

Antalya’da MHP

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Özer Ülken, Antalya’yı yorumluyor:

“2007 genel seçimlerinde Antalya’da CHP’nin oyu %29, MHP’nin de %19 idi. Yani toplam 49.3 denilebilir. Referandumda ise %56.7 hayır çıktı. MHP’nin katkısını düşünürseniz, biz CHP’nin oyunu genel seçimlere göre %7 arttığını hesap ediyoruz. Ayrıca AKP’li Kepez ilçesinde de hayır çıktı.”

GÜNÜN SÖZÜ

“(Başbakan’a) Maddiyat bizim için ikinci plandadır, ama desteklerin gelmesini de bekliyoruz!”
(Hidayet Türkoğlu)

Biliyor musunuz
 
24-26 Eylül tarihlerinde İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilecek 3. Uluslararası Deniz Kültürü Festivali’ne Kaptan Coesteau’nun efsane ekibi ve değişik AB ülkelerinin festival başkanlarının katılacağını, etkinliklerde karton tekneler yarışmasından konsere, work shoplardan, deniz temizliğine, yelken ve sörf yarışmalarından, çocuklara yönelik eğlencelere etkinliklerin yer aldığını(0532-606 08 48)...

Haberin Devamı

Damal 'hayır' da ülke birincisi

ARDAHAN’ın, Atatürk’ün gölgesi ile ünlenen Damal ilçesi (4.665 seçmenden oy kullanan 3.994 kişi) %93.3’nin hayır, %6.7’sinin de evet oyu verdi. Bingöl Solhan ’da 18.896 seçmenden 16.726’nin oy kullandığı ve bunların %99 evet, %1’i de hayır oyu çıktı. 

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, sol seçmenlerin baskı ve tehdit altında kaldığını savunarak “Valiliğin, Semiha Şakir Vakfı’ndan okullara yardım için istediği binlerce battaniye, halı ve kilim, referandumdan önce halka dağıtılmıştır.

10 TIR gıda yardımından başka Fak-Fuk Fon hesabından da yoksul ailelere 200 ile 500 lira arasında para verilmiştir. Buna rağmen Ardahan’da %46 hayır oyu çıkması büyük bir başarıdır” dedi.

 

Yazarın Tüm Yazıları