İki kadın, iki general

Üç hafta öncesine kadar entelektüel kesimde Amerikalıların ‘Atatürk’ü diye tanımlanan General David Petraeus’un nerede olduğunu bilen yok.

Haberin Devamı

Amerikan silahlı kuvvetlerinde son 50 yılın en ünlüsü konumundaki General Petreaus, aşk skandalı su üstüne çıkınca gözden kayboldu. Çevresinde bir yakını ‘’Petraeus hala en sevilen, insanların idol gördüğü kişi. Basın rahatsız etmek istemiyor, metresinin dahi peşine düşmüyorlar. Gelecek seçimlere girse başkanlığı kazanma şansı var. Bazı anketlerde ‘’namuslu, güvenilir, bilgili ve yetenekli devlet adamı’’ olarak liste başına çıktı.’’diye konuşuyor. Tanınmış bir yazar ‘’Petraeus ülkesini aldatmadı, başka bir kadınla ilişkisinin hesabını yalnızca karısına verir. Obama istifasını ret etmeliydi. Amerika’ya büyük hizmetleri oldu.’’diyor.

Irak ve Afganistan harbi müttefik birliklerin komutanı, NATO’nun başkomutanı, Amerikan Genel Kurmay Başkanı görevlerini takiben geçen yıl CİA Direktörlüğü’ne atanan David Petraeus hayat hikayesini yazan West Point Harp Okulu mezunu Paula Broadwell’le ilişkisini FBİ soruşturduğunu öğrenince istifa etti. Başkan Obama istifayı üzülerek kabul ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

FBI, Petraeus’un metresi evli, iki çocuk sahibi Paula’yı sorguya çekerek CİA direktörü kanalıyla gizli belgeleri ele geçirip geçirmediğini araştırmaya yöneldi. Skandala Paula’nın Tampa askeri havaüssünde sosyal direktör Jill Kelley’nin kıskançlığı sebeb oldu. Jill malikanesindeki partide generale ödülle birlikte hararetli bir buse verdi. Paula daveti öğrenince Jill’e ‘’Erkeğimden uzak dur. Sonu fena olur.’’diye tehdit mesajları gönderdi. Dekatlon atleti, otomatik silah uzmanı, ordu entelijans ajanı Paula’nın tehditlerinden ürken Jill tanıdığı bir FBİ ajanından yardım istedi. FBİ tahkikata başladığında Paula-Petraeus yanısıra üç çocuklu Jill Kelley’in yakın aile dostu General John Allen ile aralarında 30 bine yakın cinsel mesaj teatisi yaptıkları ortaya çıktı. Allen’in ayrıca Jill’in ikiz kardeşi Natalie’nin çocuklarının velayetini alması için boşanma davası hakimine mektup gönderdiği açıklandı. ayrObama, NATO başkomutanlığına aday gösterdiği generalin tayinini askıya aldı.

FBİ ve CİA’dan sonra diğer resmi güvenlik kurumlarının tahkikatında Petraeus ile Paula’nın ofiste masa altında seks yaptıkları, 40 yaşındaki Paula’nın 60’ındaki generalle ilk kez 2006’da tanıştığı, atletik kadınla sabahları iddialı koşuya çıktıkları, Paula’nın Petraeus’ı, Jill’in General Allen’i askeri uçaklarla Afganistan’da görmeye gittikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Petraeus ile Kelley aileleri yakın ilişki içindeydiler. Saygın ve nüfuzlu David Petraeus’un kişiliğini öne sürerek lobiciliğe başlayan Jill, Kore cumhurbaşkanı adına kömürü gazoline çevirecek 4 milyar dolarlık bir projede aracılığa soyundu. Proje sahibi New York’lu iş adamı Adam Victor’dan 80 milyon dolar komisyon isteyince kontratı iptal edildi. Victor ‘’Jill’i General Petraeus’u tanıdığı için işe aldım. Ama 80 milyon komisyon isteyince ipler koptu.’’diye konuştu.Resmi soruşturmalarda Jill’in evinin 1.8 milyon dolar ipotekli,  kredi kart borçlarının 250 bin dolar olduğu öğrenildi.

İki kadın, iki general skandalı daha bir süre canlı kalacağa benziyor. Dükkanlarda ‘’General-President’’(Başkan) yazılı üniforma içinde, Time dergi kapağında cephe üniformalı, imzalı beyzbol topu, kahve bardağı 12.95 dolar’dan 850’ye çeşitli hediyelikler satışa sürüldü.

 

Yazarın Tüm Yazıları