Malatya’da 14 yıl önce biri Alman olmak üzere 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi Cinayeti ile ilgili FETÖ’nün iftira, hürriyetten yoksun kılma ve örgüt adına suç işleme suçlarından yargılanan 4 sanık hakkında hapis cezası kararı çıktı.
#FETÖ"FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve davası İstinaf Mahkemesi'de usulen bozulan eski savcı İsmail Aksoy, yeniden yapılan yargılamada "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yine 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Aksoy'un fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki savunmaları ile pişmanlık gösterir bir tavır sergilemediğini dikkate alan heyet, cezasından herhangi bir indirim yapmadı. Sanığın tutukluluk halinin de devamına hükmedildi.
#FETÖFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık kumpaslarından sonra örgüt elebaşı Fetullah Gülen hakkında 2014 yılında açılan soruşturma verilen takipsizlik kararını yetkisiz olduğu halde onaylayan, Zirve Yayınevi cinayeti soruşturmasına bakan eski savcı İsmail Aksoy'un, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.
#FETÖ"Zirve Yayınevi cinayeti" davası ile Ergenekon davasını birleştirmek amacıyla açılan soruşturma ile helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmaya bakan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen savcı Şeref Gürkan hakkında iddianame düzenlendi.
#Zirve Yayınevi Cinayeti'Zirve Yayınevi cinayeti' davası ile Ergenekon davasını birleştirmek amacıyla açılan soruşturma ile helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturmaya bakan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen savcı Şeref Gürkan hakkında iddianame düzenlendi. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda birçok hukuksuzluğa imza atarak birçok kişinin mağduriyetine neden olduğu öne sürülen eski savcı Gürkan’ın 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapsi istendi.
#Zirve YayıneviVatikan’a bağlı haber ajansı Fides, 2006 yılında Trabzon’da öldürülen Rahip Andrea Santoro cinayetine ilişkin dosyanın yeniden açılabileceğini öne sürdü. Papa Francesco’nun da bugün düzenlediği bir oturumda Santoro’yu özel olarak anması dikkat çekti.
#TrabzonMalatya’da 2007’nin nisan ayında 1’i Alman 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan Zirve Yayınevi cinayetinin İstanbul ayağına ilişkin soruşturmada görevlendirilen 2 polis hakkında, ‘resmi belgede sahtecilik’, ‘görevi kötüye kullanmak ve iftira’ suçlarından 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.
MALATYA’da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi’nde Alman uyruklu Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in öldürülmesi davasıyla ilgili hazırlanan 761 sayfalık ek iddianame, özel yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ek iddianamede ’bir numaralı şüpheli’ olarak emekli Orgeneral Hurşit Tolon gösteriliyor.
Özel Yetkili Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan 2. İddianamede 19 şüpheli, 'Terör örgütü kurma ve yönetme, adam öldürmeye azmettirme ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmekle' suçlanıyorlar. İddianamede Zirve Yayınevi cinayeti ile Hrant Dink ve Rahip Santoro cinayetlerinin 'Kafes Eylem Planı' çerçevesinde yapıldığı değerlendiriliyor. İddianamede bir numara olarak belirtilen Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve bazı şüpheliler hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış hapis cezası istendiği öğrenildi.
Birinci “Ergenekon” davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Kocaeli'nde görev yaptığı dönemdeki faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olarak gösterildiğini ifade ederek, “Benim bölgemde suç işleyen cezasını bulur. Veli Küçük Müslüman, Türk milliyetçisi, vatanperver olduğu için hedef alındı” dedi.
Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün İstanbul Başsavcı vekilliğine atanmasının ardından 1,5 ay önce Ergenekon soruşturmalarını devralan özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Cihan Kansız ve Ufuk Ermertcan, 1 yıldır devam eden eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın da yer aldığı 8 şüpheli hakkındaki iddianame ile 2 aydır devam eden 7’si tutuklu 16 şüpheli hakkındaki Zirve Yayınevi Cinayeti soruşturması iddianamelerinin yazımına başladı.
Zirve Yayınevi cinayetiyle ilgili Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonda evi aranan Beyaz, savcılığa ifade verdi. Şüpheli sıfatıyla soruşturmanın yeni savcısı Cihan Kansız'a ifade veren Beyaz, serbest bırakıldı. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Beyaz, 50 sayfalık soru cevap olduğunu söyledi. Soruşturma konusunun Ergenekon terör örgütü ve Zirve Yayınevi cinayeti olduğunu belirten Beyaz, soruşturmanın gizli olması nedeniyle herhangi bir açıklama yapılamayacağının söylendiğini kaydetti. (Haber:Selahattin GÜNDAY /Kamera: Ünsal ÇAKİN )
#HtvhaberErgenekon Soruşturması kapsamında evinde arama yapılan İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Avukatıyla adliyeye gelen Zekeriya Beyaz aramalarla ilgili olarak ifade vermek için çağırıldığını söyledi.
Beşiktaş Adliyesi’nde Turan Çolakkadı, Zekeriya Öz ve Ercan Şafak’ın veda töreninde konuşan Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne atanan Fikret Seçen, “Zekeriya Öz malumunuz, kamuoyuna mal olmuş bir arkadaşımız. Kendisini hiç unutmayacağız. Mesleğimiz kendisini unutmayacak” dedi.