Zeytin ve zeytinyağına yönelik oluşan ilgi, COVID-19 salgını sürecinde başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerden kaçışın da bahanesi haline geldi. Özellikle basın yayın kuruluşlarında AB işaretli Milas zeytinyağının çok sık yer alması üzerine çok farklı kesimlerden, kendi işlerinde başarılı olmuş pek çok kişi Milas’ın kırsal kesiminde zeytinlikler satın alarak zeytinyağı üretimine başladılar.
#ZeytinyapıZeynep Delen Nircan, Patricia O’Hara ve Richard Blatchly’nin beraber yazdıkları ‘Zeytinlikten Sofraya Zeytinyağının Hikâyesi’, bir tohumun fideye, ağaca, zeytin danesinin zeytinyağına dönüşümünü bütün detaylarıyla anlatıyor. Zeytin ve zeytinyağıyla ilgilenen pek çok insan için bir referans, bir başucu kitabı.
#Zeytinlikten Sofraya Zeytinyağının Hikayesi