Zerde, Türk mutfağında İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, Konya, Şanlıurfa Tekirdağ ve Edirne yörelerine ait geleneksel bir tatlıdır. Rengini safradan alan zerde düğünlerde, bebeklerin dünyaya gelişi kutlamalarında ve Muharrem ayının ilk on gününde servis edilmesiyle meşhurdur. Peki, zerde nasıl yapılır, yapımında hangi malzemeler kullanılır?
#ZerdeZerde tatlısı tarifi, geleneksel tatlı lezzetlerinin başında geliyor. Hazırlaması oldukça kolay olan zerde tatlısı, özel günlerde misafir sofralarınız için farklılık yaratabilir. Pirinçle su pişirilerek hazırlanan zerde tatlısını denemek istiyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, Zerde nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir ? İşte, Osmanlı mutfağından günümüze gelen zerde tatlısı tarifi ve adım adım yapılış aşaması.
#Zerde NedirOsmanlı'dan miras kalan zerde, günümüzde de değerini koruyor. Sunumu yörelere göre değişen bu tatlıya nar tanelerinin yanı sıra portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz. Rengini özellikle Arap mutfağında yaygın olarak kullanılan safrandan alan zerdenin yapımında aromatik tatlar kullanılıyor. Peki, zerde tatlısı nasıl yapılır?
#Zerde Nedir?Eski dönemlerde davet yemeği olarak bilinen zerde, Osmanlı dönemlerinden günümüze kadar uzanan lezzetlerden. Geçmiş yıllarda, davet, sünnet gibi özel günlerde misafirlere ikram edilen zerde tatlısı, pirinç, bal, nişasta gibi malzemelerle hazırlanıyor. Peki, zerde nasıl yapılır? Zerde malzemeleri nelerdir? İşte, evde zerde tarifi ve malzemeleri..
#Zerde Nedir Nasıl Yapılır?Zerde, Osmanlı dönemlerinden bu yana toplantıların vazgeçilmezleri arasında yer almıştır. Eski dönemlerde matem yemeği olarak bilinen Zerde, sonraları sünnetlerde, düğünlerde ve zafer kutlamaları gibi özel günlerde de servis edilmeye başlamıştır. Zerde'nin bu dönemlerde bu kadar sevilmesinin nedeni ise safranın güneşe ve altına benzeyen güzel sarı rengi olmuştur. İşte, Zerde hakkında detaylı bilgiler
#ZerdeTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfte