ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan Umar Abdullah'ın komşusu ile yaşadığı 'gürültü gerilimi' akılalmaz bir intikama dönüştü. Adamın kapısının önündeki saksıya yerleştirdiği gizli kameradan alınan görüntüler ABD gündemine oturdu...
#AbdMuğla’nın Bodrum ilçesinde çok sayıda kedi, köpek ve tavuk zehirlenerek telef oldu. Mahalle sakinleri kaldırım kenarlarında ölü hayvanları görünce şoke oldu. Çevrede araştırma yapan hayvanseverler yol kenarlarında ve bahçelerde zehir ile karışım yapılmış, tavuk ve kıyma kalıntılarına rastladı.
#MuğlaHayatınız da hiç su buharı gördünüz mü? Ben görmedim; siz de görmediniz! Belki gördüğünüzü sanıyordunuz ama aslında su buharı görülmez bir gazdır. Banyoda, tencere veya çaydanlığın üzerinde gördünüz su buharı değildir. Aslında bu şekilde yıllardır bildiğimizi sandığımız bir çok şeyi gerçekte bilmediğimizi de bilmiyor olabiliriz.
Geçen hafta İstanbul’da sisten göz gözü görmüyordu. Normalde yüz metre kalınlığında olan ve “yer sisi” denilen sis, bu sefer neden bu kadar yoğun, kalın ve uzun ömürlü oldu? Bence bunda kalitesiz kömür gibi yakıtların da parmağı var.
Bu yıl ilk kez 12 ay boyunca çalışma yapılacak 20 alan dışında kalan arkeolojik kazılar sezonu kapattı. Biz de sezon sonunda Şanlıurfa’daki Karahantepe’ye gidip Prof. Dr. Necmi Karul başkanlığındaki çalışmaları izledik. Denizli’deki Hierapolis Antik Kenti’niyse kazı başkanı Grazia Semeraro’dan yerinde dinledik.
#Uygar TAYLANHayatımızı kolaylaştırıyor ama yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Evet mutfaklarımızdaki teflon tavalarımız 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’ hastalığına neden oluyor. Ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu hastalık ile ilgili tüm detayları uzmanına sorduk...
#TeflonHepimizin mutfağında bulunan yapışmaz tava ve tencereler hayatımızı kolaylaştırsa da yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Bunlardan biri de 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’...Teflon tava ve tencerelerin fazla ısıtılmasıyla ortaya çıkan dumanın solunmasından 4-8 saat sonra ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu hastalık ve korunma yolları ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
#Teflon TavaDoğada bulunan pek çok canlı birbiri ile aynı özelliklere sahip olmaktadır. Aynı özelliklere sahip olan canlılar da çoğu zaman aynı isimleri taşımaktadır. Bunlardan birisi de yılan balığıdır. Balık çeşidi olan yılan balığı isminden dolayı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki yılan balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Yılan balığı faydaları ve özelliklerini sizlere detaylıca derledik.
Aktarlarda ve e-ticaret sitelerinde bağışıklığı kuvvetlendirmek, gripten korunmak, zayıflamak hatta kanser tedavisi için bile bitki çayı karışımları mevcut. Peki bu çayların içinde ne olduğunu ve bunun vücudunuzu nasıl etkilediğini gerçekten biliyor musunuz? Karışımlarda en fazla kaç bitki olmalı? Uzmanlar yanıtladı...
#SağlıkMuzun girmediği, sevilmediği ev yok. Yulaflı kâselerin, pankek tariflerinin olmazsa olmazı, kremayla yakaladığı müthiş uyum sayesinde pastaların da vazgeçilmezi... Kızarmışıysa Uzakdoğu ülkelerinde çok seviliyor. Muzlu tariflerimin hepsi çok pratik, evinizde mutlaka deneyin.
#MuzCam temizliğinde mikrofiber bez ile fazla su alınması gerekmektedir. Camlar sirke, bulaşık deterjanı veya sirke ile temizlenmektedir. Ayrıca cam üzerinde herhangi bir kalıntı var ise cam jiletleri kullanılabilir. İşte cam temizliği ile ilgili detaylar.
#Cam TemizliğiYüksük otunun bir diğer adı Digitalis şeklindedir. Yüksük otunun bu adı almasının temel nedeni, yüksük otunun çiçek kısmının yüzüğe benzemesinden kaynaklıdır. Yüksük otu; oldukça hoş çiçeklere sahip bir bitkidir. Peki, yüksük otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Yüksük otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yüksük OtuSonbaharın yüzünü göstermesiyle her yıl olduğu gibi bitki çaylarına talep artmaya başladı. Koronavirüs, grip gibi hastalıklara karşı kendini korumak isteyen, fazla kilolarından kurtulmaya çalışan soluğu aktarların kapısında alıyor. Ancak şifa niyetine tüketilen ve masum gibi görülen bitki çayları organ kaybından ölüme kadar çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar, "Biri 100 defa içer hiçbir problem olmaz, başkası ilk içişinde karaciğer nakline gidecek kadar şiddetli organ hasarı yaşayabilir" uyarısıyla bitki çayları konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı...
#Bitkisel ÇaylarBalık sezonu açılmaya başlamasıyla birlikte sağlık açısından önerilen beyaz et tarifleri de araştırılmaya başlandı. Bunlardan en çok tartışma yaratanı ise müren balığı oldu. Müren balığı nispeten kirli bir balık türü olduğundan temizlenmesi ve pişirilmesi oldukça önemlidir. Peki, müren balığı yenir mi, lezzetli mi, nasıl pişirilir? Detaylar haberimizde…
#Müren BalığıTirmit mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Tirmit mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Tirmit mantarının yenmesinde zarar var mıdır? Tirmit mantarı nasıl pişirilir, nasıl tüketilir? İşte, tüm detaylar.
#Tirmit Mantarı NedirYemek kokuları, yemek artıkları veya kirli çamaşırlar gibi evimizin kötü kokmasının bariz nedenleri var. Bununla birlikte, görünmeyen yerlerde küf gibi, kötü koku dışında sağlığımız için tehlikeli olabilecek ve aynı zamanda ciddi bir sorunun işareti olabilen gizli tehlikeler de vardır. Peki bu kokular nasıl giderilir? İşte çözümü…
#Kötü KokuGünümüzde sık olarak ismi geçen potasyum nitrat, potasyum ve nitrat maddeleri oluşumundan meydana gelmektedir. Sizler için Potasyum nitrat nedir ve ne işe yarar? Potasyum nitrat özellikleri ve kullanım alanları hakkında ayrıntılı bir şekilde araştırdık ve derledik.
#Potasyum Nitrat Nedir Ve Ne İşe Yarar?Hayatımıza gireli epey oluyor ama popülerliğini hiç kaybetmedi. Önceleri hızla kilo vermek isteyenler tercih ediyordu, artık ‘sağlıklı yaşam’ meraklısı herkesin ilgi alanında. Kimi kamplarına gidiyor, kimi evde uygulamayı tercih ediyor. Ama uzmanlar olası yan etkiler konusunda uyarıyor: “Mutlaka doktorunuza danışın.”
#GazetehaberleriAÇIKTA satılan ve Vietnam tarçını olarak bilinen tarçın, içinde kan sulandırıcı ve karaciğer enzimlerini artırabilecek bir madde olan kumarin bulunması sebebiyle iç kanamaya ve beyin kanamasına neden olabiliyor. Fitoterapi Uzmanı Ümit Aktaş, "Kapalı ambalajlarda tıbbi tarçın olduğu belli olan ürünleri alın. Açık aldığınız hiçbir tarçına güvenmeyin" dedi.
#Vietnam TarçınıGeleneksel Çin tıbbında çok sık kullanılan bir bitki olan ginko, son dönemde ülkemizde de sıkça araştırılmaya başlandı. Özellikle hastalıklarını doğal yöntemlerle geçirmek isteyen vatandaşlar, ginkonun faydalarını internette araştırıyor. Peki ginko nedir? Ginkonun faydaları neler? Ginkonun yararları nedir?
#GinkoDeve dikeni, faydaları ile Orta Çağ'dan bu yana şifalı bitkiler literatüründe kendisine yer bulmuş ve karaciğer rahatsızlıkları gibi önemli alanlarda kullanılmıştır. Eski dönemlerde anne sütünü arttırmak için kullanıldığı bilinen deve dikeni, aslen karaciğere iyi geldiği için bu alanda kullanılmaya başlanmıştır. Safra kesesine de iyi gelen bu bitki, yoğun olarak Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Sulak alanların çevresinde ve yüksek kesimlerde kolayca bulunabilmektedir. Peki, yadsınamayacak şekilde faydaları olduğu bilinen Deve dikeni faydaları nasıl kullanılır? İşte, karaciğere ve safra kesesi hastalıklarında kullanılan bu bitki hakkında faydalı bilgiler
#Deve Dikeni