Yıllardır zayıflamanın yolunu mu arıyorsunuz? Her türlü diyeti denedim bir türlü dikiş tutturamadım mı diyorsunuz? Evde pişirdiğiniz börekler aile fertlerine ‘parmaklarını yedirecek’ kadar nefis mi? Ailecek televizyon karşısında tabak tabak meyve yemeye bayılır mısınız? Pilav, ekmek, patates üstüne söyle harika bir revaniye de ‘hayır’ diyemiyor musunuz? Çocuğunuz yemekten sonra kocaman bir çikolata yemezse huzursuz mu oluyor? Bu sorulara cevabınız evetse, aman dikkat! Hem siz, hem eşiniz, hem de çocuklarınız büyük risk altındasınız!
Koronavirüs (COVID-19) salgınının etkileri beslenme alışkanlıklarımıza da yansıdı. Geçen yıllarda hayatımıza giren vegan beslenme, belli aralıklarla beslenme (intermittent fasting), ketojenik diyet, sezgisel beslenme, glütensiz beslenme gibi trendler yerini daha sıradan, dengeli ve doğal beslenmeye bıraktı. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, salgın süreciyle birlikte daha da artan sağlıklı beslenme kaygısının beslenme önceliklerimize nasıl etki ettiğinden bahsetti.
#Pandemi SüreciÖnce kısa bir “yeni yıl kutlaması” yapalım ve yazımıza “2017’de hepimize, herkese daha çok huzur ve sağlık” dileği ile başlayalım. Bugün sayfamızın üç misafiri var. Yaşasın Hayat beslenme uzmanları Nilüfer Bayram, Müge Başer Bozok ve Gözde Ateş. Bu ekip size yeni yıl için özel bir yılbaşı ve “ertesi gün” menüsü hazırladı. Ben pek beğendim. Umarım siz de beğenirsiniz.
#Osman Müftüoğlu