Jeolog, Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kanal D'de yayınlanan Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu 'Neler Oluyor Hayatta' programında yaptığı yeni bilgilendirmelere açıklık getirdi. Görür, "İzmir’e dedim ki, bilim insanları sizi de uyarıyor. Aynen İstanbul’u uyardığımız gibi, bizim yıllarca Maraş’ı uyardığımız gibi, Hatay’ı uyardığımız gibi, Elazığ’ı uyardığımız gibi..." dedi. Görür, "Bütün Türkiye’ye haykırarak bunu söylüyorum. Fay tartışmasını bırakın. Ne zaman, nerede olacağını bırakın. Bu deprem gelirse on binleri telef edecek, bu bilimsel gerçeklik. İstanbul’u İzmir’i depreme nasıl hazırlayabiliriz, ne yöntemler yapabiliriz, bu belli. Depreme dirençli kentler haline getirelim" ifadelerini kullandı.
#DepremJeolog, Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Kanal D'de yayınlanan Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu 'Neler Oluyor Hayatta' programında yaptığı yeni bilgilendirmelere açıklık getirdi. Görür, "İzmir’e dedim ki, bilim insanları sizi de uyarıyor. Aynen İstanbul’u uyardığımız gibi, bizim yıllarca Maraş’ı uyardığımız gibi, Hatay’ı uyardığımız gibi, Elazığ’ı uyardığımız gibi..." dedi. Görür, "Bütün Türkiye’ye haykırarak bunu söylüyorum. Fay tartışmasını bırakın. Ne zaman, nerede olacağını bırakın. İstanbul nasıl olur, neresi yıkılır, orası mı sağlam, burası mı demeyi bırakın. Bu deprem gelirse on binleri telef edecek, bu bilimsel gerçeklik" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Naci Görürİzmir'deki faylarının mevcut durumu hakkında bilgi veren Jeolog, Deniz Jeolojisi Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür "İzmir gerçek anlamında bir deprem kenti. Canlı faylar var. Çok az kentimizde bu kadar yoğun aktif fay sistemi var. Bunlar bugün olmazsa yarın deprem yaratacaktır" dedi.
#DepremDış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Macaristan İş Konseyi Başkanı Adnan Polat, Türkiye-Macaristan arasındaki ticaretin her yıl artarak güçlendiğini belirterek, "Pandemi sürecinden önce iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve 6 milyar dolara ulaşması için hedef belirlenmişti. Hiç beklenmedik bir anda ortaya çıkan ve tüm dünyada yaşanan bu sürecin etkilerine rağmen bu hedefe ulaşılabileceğini düşünüyorum." dedi.
#Dış Ekonomik İlişkiler KuruluSalgın öncesi kalp ameliyatı olan hastaları koronavirüs konusunda uyaran Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Mustafa Güden, “Kalp ameliyatı olmuş hastalar artık iyileştim, herhangi bir sıkıntı olmaz düşüncesinde olmamalı. Kalp ameliyatı olan hastaların koronavirüs ile ilgili geçirecekleri enfeksiyon daha sıkıntılı olabilir. Normal toplumun göstermiş olduğu hassasiyetten daha fazlasını göstermeleri gerekir” dedi.
#Kalp RahatsızlığıAYDIN'ın Germencik İlçesi'nde, jeotermal enerji ile elektrik üretimi yapan kuyulardan çıkartılan, yeraltına geri verilmeyerek Büyük Menderes Nehri'ne ve tarlalara bırakılan termal suların doğa ve çevre kirliliğine neden olduğu belirtildi. Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Mahmut Nedim Barış, önlem alınmazsa ileriki yıllarda Büyük Menderes'in suyunun parmak sokulsa kanser olacak düzeye geleceğini söyledi.
İZMİR'deki bazı sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelip yaptığı çalışmanın ardından madde bağımlılığıyla mücadele için hazırlanan proje kapsamında, pilot bölge olarak seçilen Gültepe Semti'nde, "Gençlik geleceğimizdir, madde bağımlılığına dur" adlı bir panel düzenlendi. Konuşmacılardan Ege Üniversitesi Araştırma Görevlisi Sosyolog Demet Havaçeliği Atlan, İzmir'deki tüm liselerde 2008 ve 2011 yıllarında bir araştırma yaptıklarını ve 12. sınıf öğrencilerinin yüzde 6.8'inin uyuşturucu madde kullandığının belirlendiğini, bu sayının her geçen yıl arttığını ve kullanım yaşının da düştüğünü belirtti. Panelde, madde bağımlılığıyla mücadele, önleme çalışmaları, ebeveynlerin davranış biçimleri konularında bilgi verildi.
Trabzonspor'da Zokora, alacakları için FIFA'ya başvururken bazı yabancı futbolcularının mukavelelerindeki garanti para için kulübe ihtar çektiğini doğrulayan Futbol Genel Koordinatörü Ünal Karaman, "Geçmişte yapılan sözleşmelerin büyük sıkıntısını yaşıyoruz" dedi.
Alışverişte naylon poşet kullanımı 1980’lerin sonunda başladı. O zamanlar bir modernite göstergesi gibi kabul görüp hızla yaygınlaştı. Pazar çantaları ve filelerin yerini aldı. Bugün Türkiye’de bir kişi haftada ortalama 6, yılda 312 poşet kullanıyor. Bu poşetler en iyi tahminle 100 yılda, daha dayanıklıları ise 400 yılda yok oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerine göre, İstanbul’da, günde 10 bin tona yakın çöp çıkıyor ve bunun yüzde 10’u naylon poşet.
Euro 2008’de 3 ayrı maça gönderilecek olan 923 talihli için İsviçre’deki otellere rezervasyon yapılmadığı ve boş oda kalmadığı için, Futbol Federasyonu o tarihlerde Cenevre ve Basel’in değişik semtlerinde boş arazi üzerine asgari 10’ar tane çadır kurmayı kararlaştırdı. 923 talihli, geceyi çadırda geçirecek.
İlk kopya sığır neden travesti - Cem Uzan’ın Cem Uzan olduğundan emin miyiz - Konyalılar isme isyan etmiş - Cinler periler yangın çıkarmış - Fabrikada sadece 4 kişi mi çalışıyormuş - Sen seçilmiş insansın, diye dolandırıyormuş - Er Cem esprisini ben yapacaktım yahu - Truva Atı’nın şekline gelene kadar - Tecavüzcü IMF bize aşık olmuş - PKK ile Hükümet’e aynı mesafedeymiş DEHAP... vs