Z kuşağı şu sıralar ‘hızlı yaşlanma’ ile gündemde… TikTok kullanıcısı olan fenomen Jordan Howlett’in geçtiğimiz günlerde ortaya attığı “Günümüzde Y kuşağı yaşlarından daha genç görünürken, Z kuşağı çok daha yaşlı görünüyor” teorisi sosyal medyada popüler oldu. ABD'li araştırmacılar da bu düşünceyi destekledi. Peki Z kuşağı neden yaşından büyük görünüyor?
#Sağlıkİnsanların gözü önünde büyüdü, “Çocukluğumdan beri Öztürk Serengil’in kızıydım. 16 yaşımda Seren Serengil oldum. Hiç özgürlüğüm yoktu” diye anlatıyor. Özel hayatından sahnesine, program yorumculuğundan geçirdiği ameliyatlara hep gündem oldu. Şimdi geçmişe dönüp baktığında “Annemin bana söylediği her şeyin tam tersini yaptım” diyor. Seren Serengil uzun bir aradan sonra sahnelere döndü ve yeni şarkısı ‘Valla’yı çıkardı. Buluşup yeni aşkını, geçmişini ve son yaşadıklarını konuştuk: “Kaç kere hastaneye yattım. O kadar kötü bir şey yaşadım ki! Her gün öleceğim diye düşünüyordum.”
#Seren Serengilİklim krizinin etkileri günbegün artıyor ve bu kriz Dünya genelinde geri dönüşü olmayan hasarlar meydana getiriyor. Daha bu hafta okulların kapanmasına bile neden olan şiddetli fırtına, ülkemizde belli bölgelerde hayatı oldukça olumsuz hale getirdi. Dünya genelinde de rekor kıran sıcak hava dalgaları, orman yangınları ve sellerle 2021; sonunda iklim değişikliğinin kritik konumuna uyandığımız bir yıl oldu. Uluslararası İklim Değişikliği Paneli'nin değerlendirmesine göre de etkiler, artık "yaygın, hızlı ve yoğunlaşıyor". Birçok sonuç geri döndürülemez bir hal aldı ve okyanuslarda, buz tabakalarında ve deniz seviyelerinde meydana gelen değişiklikler binlerce yıl sürecek.
#Ergi ŞenerBirkaç nesildir, 'yakışıklı erkek' denince akıllara Hollywood'un, daha yerel bakarsak Yeşilçam'ın ve televizyonun yıldızları gelirdi. Bugünün gençleri ise Koreli pop grubu BTS'in üyeleri Jungkook ile V arasında kararsızlık yaşıyor. Yeni çağın değişen erkek güzelliği algısına biraz daha yakından baktık...
#Yakışıklı ErkekProf. Dr. Ali Büyükaslan, "Instagram ya da Facebook’taki bir metni ya da görüntüyü anlık tüketen insan hemen bir başka anlık tüketeceği kaynağa yönelmektedir çünkü insan artık farkında olsa da olmasa da 'anlık yaşamaya' başlamıştır. ." dedi.
#TiktokÜlkenin halet-i ruhiyesi malumunuz pek iyi değil bugünlerde... Gergin, nevrotik bir ademoğlu misali sıkıntılı günler geçiriyor. “Ya Türkiye tek bir insan olsaydı da bir psikiyatra başvursaydı, nasıl bir reçete yazılırdı?” diye düşündüm bir an ve Prof. Dr. Bengi Semerci’nin kapısını çaldım. İşte “bir bilenin” ağzından ülkemizin psikolojik portresi ve önerileri...
Son yıllarda en hızlı gelişen istihdam alanlarından biri bilgisayar teknolojisi. Teknolojik ilerlemeler ile bilişim teknolojilerinin ve dijital iletişimin özel sektör, kamu sektörü ve gönüllü sektörlerde işyerlerine sürekli entegrasyonu bu eğilimin bir süre devam edeceğini gösteriyor.