Sıcak bir yaz günü Beyaz Saray yakınlarındaki bir parkta mülteciler için bağış topluyordu. Bir anda patlayan fırtınadan kaçıp bir ağacın altına sığındığında dakikalar içinde düşecek olan yıldırımlar nedeniyle 950 milyon voltluk elektriğe kapılacağını tahmin bile edemezdi. Buna rağmen hayatta kaldı. Peki ama nasıl? Amber'la ve filmlere konu olacak hikâyesiyle tanışın...
#Amber Escudero-KontostathisANTALYA'da, serebral palsi hastası oğlu Efe'nin (10) yürüyebilmesi için gerekli aletleri maddi imkansızlık nedeniyle alamayıp, su borularından düzenek kuran inşaat işçisi Ceylan Küçükodabaşı'nın (48) yardımına gönüllüler yetişti. Konunun DHA tarafından gündeme getirilmesinin ardından fiyatı 40 bin liraya yakın aletler, gönüllülerce alındı. Aletlerle yürüme antrenmanı yapan Efe'nin kaslarında ise şimdiden gelişim gözlendi.
#Efe KüçükodabaşıPandeminin getirdiği evde karantina döneminde birçok kişide günlük rutin hareketler ciddi oranda azaldı. Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Nurten Korkmaz, hareketsizlik sonucu oluşabilecek kas sorunlarının önüne geçebilmek için tavsiyelerde bulundu
#HareketsizlikANKARA'da iş kadını Hatice Ayvaz'ın, fazla beslenme ve hormonal problemler nedeniyle 55 kiloya ulaşan 'Golden Retriever' cinsi köpeği 'Paşa', veteriner fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tedaviye alındı. 7 yaşındaki 'Paşa', koşu bandı yardımıyla yürüme egzersizi terapisiyle 1 ayda 6 kilo vererek 49 kiloya düştü.
#GoldenGelişim bozukluğuna bağlı olarak yürüme zorluğu yaşayan ve tekerlekli sandalyeyle hareket edebilen 9 yaşındaki Şeyma Aşçı'nın hayatını, okulda geçen yıl göreve başlayan Fırat öğretmen değiştirdi. Şeyma'nın tek başına yürüyebileceğine inanan Fırat öğretmen, fizyoterapist tanıdıklarının desteğiyle özel yürüme yeleği ve yatak tasarladığı öğrencisi için basketbol sahasını egzersiz alanına çevirdi. Öğretmeninin emeklerini boşa çıkarmayan Şeyma, 2 aylık çalışma sonunda "yürüyemez" diyenlere inat kimseden destek almadan ilk adımını atarak, tekerlekli sandalyeye bağımlılığından kurtuldu.
#Engelli ÖğrenciKocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, dün Yoğun Bakım Ünitesinden Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümüne çıkarılan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un artık fizik tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları yapacağı için ailesinin istemesi halinde İstanbul'da, evlerine yakın bir hastaneye nakledilebileceğini bildirdi.
Kocaeli ?niversitesi (KO?) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, dün Yoğun Bakım ?nitesinden Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümüne ?ıkarılan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un artık fizik tedavi ve rehabilitasyon ?alışmaları yapacağı i?in ailesinin istemesi halinde İstanbul'da, evlerine yakın bir hastaneye nakledilebileceğini bildirdi.
ESKİ başbakanlardan, kapatılan Refah Partisi'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan, ‘Kayıp trilyon’ davası nedeniyle çarptırıldığı 2 yıl 4 ay hapis cezasını çekmek üzere Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'ndeki yazlığına kapandı. Erbakan, evde hapis yaşamının ilk günü hiç görünmedi.
Darüşşafaka Ömran ve Yahya Hamuloğlu Merkezi, uygulanan programlar ve kullanılan son teknoloji cihazlarla, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında Türkiye için birçok yönden ilkler gerçekleştiriyor. 5 milyon dolara mal olan merkezde, örneğin "Lokomat" adlı robot, omurilik yaralanmaları, beyin hasarı ve felçli hastalara yeniden yürümeyi öğretiyor.
Alzheimer hastalığı durdurulabilir mi? Yepyeni bir çalışmaya ve bu çalışmaya katılan iki Alzheimer hastasına göre cevap “evet”. Cici Zerbe ve Simon Nicholls adlı iki hasta, katı ama basit yaşam tarzı değişiklikleri yaparak öldürücü hastalığı önlediklerini ve hatta tersine çevirdiklerini iddia ediyor.
#AlzheimerSık sık tekrarladığım ve iyi yaşlanmanın da yaşlılıkta hayat kalitesinin korumanın da en önemli belirleyicileri olarak kabul ettiğim “ALTIN ÜÇGEN”in -hatırlayalım, o üçgenin bir köşesinde DURMA! bir köşesinde DÜŞME! bir köşesinde de ÜŞÜTME! yazar- vazgeçilmez belirleyicilerinden biri olan “DÜŞME SORUNU”nun aslında 2 temel sebebi var.
#YaşlanmaYaşlandıkça nefes kalitesinin düşmesi normal ama yaşlanmadan önce ciğerlerimize nasıl yatırım yapabilmemiz mümkün. İlerlermiş yaşına reğmen nefes problemi yaşamayan ve sağlıkla yaşamını sürdürenlerin sırrı ne?
#SağlıkYaşlandıkça akciğer fonksiyonlarında düşüş yaşanır ve nefes kalitesi düşer. Gençken üçer beşer tırmandığımız basamaklar yaş aldıkça gözümüzde büyür, düz yolda yürürken bile nefesimiz zorlanmaya başlar. Peki yaşlanmadan önce ciğerlerimize nasıl yatırım yapabiliriz? Akciğerimizin güçlü olup olmadığını nasıl anlarız? Üfleme topları ya da balon şişirme alıştırmaları ciğerlerimizi geliştirir mi?
#Sağlık