Yükseköğretim Kalite Kurulu haberleri sayfasında Yükseköğretim Kalite Kurulu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 483 Yükseköğretim Kalite Kurulu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2022 yılında yapılan yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmeleri sonucunda hazırlanan “2022 Yılı Yükseköğretim Değerlendirme ve Kalite Güvencesi Durum Raporu” yayımlandı. Rapora göre; önerilen iyileştirme çalışmalarını akreditasyon bekleyen 43 kurumun sadece yüzde 7’si gerçekleştirdi. Yüzde 24’ünde ise iyileştirmelere ilişkin hiçbir çalışma yapılmadı.
#YÖKAKYükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetim sistemi süreçlerinin değerlendirilmesini amaçlayan 'Kurumsal Dış Değerlendirme Programı' kapsamında '2021 yılı Kurumsal Geri Bildirim Raporları ve İzleme raporları' yayımlandı.
#Yükseköğretim Kalite KuruluYükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı tarafından Mütercim - Tercüman, Bilgisayar Mühendisi, Endüstri Mühendisi, Diğer Teknik Hizmet Personeli ve Büro Personeli pozisyonlarında istihdam edilmek üzere toplam 6 kişilik sözleşmeli personel alımı yapılacak.
#Yükseköğretim Kalite KuruluYÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, British Council işbirliğiyle düzenlenen ‘Türkiyede ve Birleşik Krallıkta Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Çalıştayı’nda YÖKAK’ın yükseköğretim kurumlarında kalite kültürünün oluşmasını ve gelişmesini sağlayarak, ülke hedefleriyle uyumlu, dünyadaki kalite ajanslarıyla konuşan, sade, esnek ve dinamik bir kalite güvencesi sistemi oluşturmayı amaçladığını söyledi.
#YökakYÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Şu ana kadar 115 üniversitemizi eğitim, öğretim ve araştırma anlamında değerlendirdik. Bu sene de 45 üniversiteyi değerlendirerek haziran ayına kadar mezun veren tüm üniversitelerimizin dış değerlendirmelerini tamamlamış olacağız" dedi.
#YÖKAKTürkiye'deki yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesini yapan YÖKAK, bu yıl ilk kez pilot üniversitelerdeki İngilizce hazırlık okulları değerlendirilecek. Bu kapsamda değerlendiriciler, pilot üniversitelerin hazırlık okullarının öğrencilerine İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini kazandırma yöntemlerini gözlemleyecek.
#ÜniversiteYükseköğretimle ilgili tüm çıktıların kalite yönetim sistemi kapsamında değerlendirilmesi için dijital altyapıya sahip bir model kuruldu. Bunun Türkiye’ye özgü bir web tabanlı model olduğunu söyleyen YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Bu model vasıtasıyla Türkiye'deki tüm üniversitelerin eğitim öğretim, araştırma ve yönetim süreçlerini nasıl yürüttüklerini bir tuşa basarak görebileceğiz. Süreçleri dijitalleştiriyoruz. Üniversitelerimiz öz değerlendirme raporlarını, 140'a yakın başlık altında buralarda yazıyor ve raporluyor. Bu raporları biz şu anda görebiliyoruz, kıyaslayabiliyoruz. Hedefimiz, kalite süreçlerinde dünyada örnek olacak çok iyi bir sistem kurmak" dedi.
#Prof. Dr. Muzaffer ElmasYÖKAK tarafından, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının değerlendirmesini yapacak yaklaşık 600 akademisyene, ‘Kurumsal Dış Değerlendirici Eğitimi’ verildi. YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, "Kurumsal Dış Değerlendirme Programı, yükseköğretim kurumlarının ülkemizin hedefleri, YÖK'ün stratejileri ve dünyadaki gelişmeler doğrultusunda, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetim sistemlerinin güçlü yönleriyle iyileşmeye açık yönlerinin raporlanmasına imkân veriyor. Bu süreç de üniversitelerin hızlı gelişimine katkı sağlıyor" dedi.
#AkademisyenYükseköğretim kurumlarında, kalite değerlendirme ve güvencesi çalışmaları ile akreditasyon çalışmalarının düzenlenmesi ve yürütülmesi için Yükseköğretim Kalite Kurulu'nun kurulmasını öngören Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.
#Eğitim-ÖğretimMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen adaylarına yönelik yapılan mülakat sonrasında bazı komisyonların yüksek, bazı komisyonların düşük not verdiğine yönelik eleştirilere ilişkin “Türkiye genelinde 60 bin kişide toplam bin 100 kişinin yeri değişmiş” dedi.
#Yusuf TekinMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "2023-2024 eğitim öğretim yılında, öğrenci taşıma uygulaması ile toplam 1 milyon 146 bin 213 öğrenciye taşıma ve 1 milyon 29 bin 250 öğrenciye de ücretsiz öğle yemeği verilmiştir" ifadelerini kullandı.
#Milli Eğitim BakanıTürkiye’de toplam 898 üniversite programı, 2024 Yılı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda ilk defa Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanacak. Logolu programlardan mezun olanların diplomaları yurt dışında daha hızlı tanınacak ve istihdam imkanları artacak.
#TYÇErzurum Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi Erdoğan Taha Akbaş (24), Türkiye'de yaklaşık 7 milyon öğrenciyi Yükseköğretim Kalite Kurulu'nda (YÖKAK) temsil ediyor. Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ve idari, ulusal ve uluslararası kalite değerlendirmelerini yapan YÖKAK'ın üyesi Akbaş, yükseköğretimin daha kaliteli hale gelmesi için temsil ettiği öğrenci arkadaşlarından gelen tanıtımı taşıyor.
#YÖKAKYükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 2022 yılında yapılan yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmeleri sonucunda hazırlanan “2022 Yılı Yükseköğretim Değerlendirme ve Kalite Güvencesi Durum Raporu” yayımlandı. Rapora göre; önerilen iyileştirme çalışmalarını akreditasyon bekleyen 43 kurumun sadece yüzde 7’si gerçekleştirdi. Yüzde 24’ünde ise iyileştirmelere ilişkin hiçbir çalışma yapılmadı.
#YÖKAKBritish Council’ın Türkiye Eğitim Direktörü Ayşen Güven, Britanya İmparatorluk Nişanı (MBE) ile ödüllendirildi. Güven, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki eğitim ve kültürel ilişkilere sağladığı katkı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Birlikte İngilizce’ projesinde yarattığı etkiyle bu ödüle layık görüldü.
#Ayşen GüvenSürekli değişen ve gelişen, bilimsel ve teknolojik açıdan yeniliklere uyum sağlamaya çalıştığımız bir dünyada yaşıyoruz. Araştırma ve geliştirme, inovatif büyümenin merkezi konumundaki yükseköğretim kurumları da bu süreçten hem etkilenmekte hem de sürecin devam edebilmesi için adeta bir lokomotif görevi üstleniyor. Yükseköğretimin bu küreselleşen ve yeniliklere maruz kalan ekosisteminde uluslararasılaşma ve kalite süreçleri de büyük önem taşıyor. Bir ülkenin yükseköğretim sisteminin uluslararası ölçekte rekabet edebilirliği, o ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi için belirleyici bir unsur. Bu açıdan bakıldığında, üniversitelerin uluslararasılaşması ve uluslararası tanınırlığı, yükseköğretim kurumlarının başarısı ve sürdürülebilirliği noktasında oldukça kritik bir rol oynar.
#Konuk YazarYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, “Depremin ilk gününden itibaren üniversite yönetimlerimizle irtibat kurduk ve kampüslerimizde bir sorun olmadığını gördük. O günden itibaren tüm üniversite yöneticilerimizden kampüsleri halkımıza açmalarını istedik. Doğal afet, iklim krizi gibi konulara çözüm olmak için üniversiteler önemli” dedi.
#YÖKYükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 28 Kasım’da yükseköğretimde uluslararasılaşma temalı çalıştay düzenlenecek. “Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ve Türkiye’deki Üniversitelerin Uluslararası Görünürlüğü” başlıklı çalıştaya yaklaşık 40 üniversiteden öğretim üyeleri davet edildi.
#YÖKYükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetim sistemi süreçlerinin değerlendirilmesini amaçlayan 'Kurumsal Dış Değerlendirme Programı' kapsamında '2021 yılı Kurumsal Geri Bildirim Raporları ve İzleme raporları' yayımlandı.
#Yükseköğretim Kalite KuruluYükseköğretim Kalite Kurulu'nun Akreditasyon Programı'nda kurumsal akreditasyon alan 6 devlet üniversitesinden biri olan Akdeniz Üniversitesi'ne “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” düzenlenen törenle verildi. Rektör Özlenen Özkan'a belgeyi, YÖKAK Başkanı Muzaffer Elmas verdi.
#YÖKAKÖzer, MEB’e bağlı kurumların bütçe görüşmelerinin ardından Eğitime ayrılan bütçe ile 2022 yılında okullar arası başarı farklarının azaltılması ile eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi ve böylece eğitimde kalitenin artırılması ana odağımız olacak” dedi.
#Milli Eğitim BakanıTED Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Türkiye’de yükseköğretim alanında ilk kez uygulanan ‘Kurumsal Akreditasyon Programı’ kapsamında, beş yıl süre ile kurumsal akreditasyon almaya hak kazanan ilk üç vakıf üniversitesinden biri oldu.
#TEDYükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı tarafından Mütercim - Tercüman, Bilgisayar Mühendisi, Endüstri Mühendisi, Diğer Teknik Hizmet Personeli ve Büro Personeli pozisyonlarında istihdam edilmek üzere toplam 6 kişilik sözleşmeli personel alımı yapılacak.
#Yükseköğretim Kalite Kurulu