Yufka haberleri sayfasında Yufka hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1967 Yufka haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hazır yufkayla genelde börek yapsak da aslında yufkayı ana yemekten tatlıya birçok şekilde değerlendirebiliriz. 2 yufkayla yapacağınız kebap, geleneksel bademli perde pilavı ve helvalı rulo tariflerimi deneyin. Bu basit malzemenin lezzete olan katkısına inanamayacaksınız.
#YufkaElde incecik açıldıktan sonra haşlanan hamur katları... Arasında beyazpeynir-maydanoz veya bol kıyma... Tepside üzeri nar gibi kızaran suböreği, mutfağımızın en özel lezzetlerinden, bayram sofralarının da vazgeçilmezi... En iyilerini bulabileceğimiz yerleri jürimize sorduk.
#BaklavaMedeniyetler kadar eski... Hemen hemen her yemeğin vazgeçilmezi... En temel ve önemli gıdalardan biri. Kimi kuru fasulyeye banarak kimi de çorbalara doğrayarak tadını alır ekmeğin. Sofraların baş tacı ve en önemli besin maddesi olan ekmeğin tarihini hiç merak ettiniz mi?
#EkmekCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gaziantep 8. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim, hiçbir ülkenin bırakın toprağını çakıl taşında dahi gözümüz yoktur. Türkiye olarak temennimiz, komşumuz Suriye'nin 13 yıldır hasretini çektiği huzura, istikrara ve barış ortamına süratle kavuşmasıdır" dedi. Erdoğan, "Şu hakikati artık, herkesin görmesi ve kabullenmesi gerekiyor, Suriye'de artık siyasi ve diplomatik olarak yeni bir gerçeklik vardır. Suriye artık tüm etnik, mezhebi ve dini unsurlarıyla Suriyelilerindir. Kendi ülkelerinin geleceğine karar verecek olan da Suriye halkıdır" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanHazır yufkayla genelde börek yapsak da aslında yufkayı ana yemekten tatlıya birçok şekilde değerlendirebiliriz. 2 yufkayla yapacağınız kebap, geleneksel bademli perde pilavı ve helvalı rulo tariflerimi deneyin. Bu basit malzemenin lezzete olan katkısına inanamayacaksınız.
#YufkaÇin böreği, çıtır çıtır tadıyla çay saatlerinizin ve kahvaltı sofralarınızın favorisi olacak. Tercihe göre iç harcına tavuk eti de tercih edebilirsiniz. Ayrıca yufka ile pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Peki Çin böreği nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, haydi mutfağa! Şimdiden afiyet olsun...
#Çin BöreğiEylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#CevizOsmanlı'da Kanuni Sultan Süleyman zamanında ilk olarak başlatılan "baklava alayı" geleneği olmazsa olmaz geleneği olarak uzun yıllar devam etti. Günümüzde fıstıklısıyla bildiğimiz baklavayı Osmanlı; kavun, kaymak, lor ve fındık gibi birçok malzeme ile yapmıştır. Baklava tarifleri bu güne değin uzanan bir lezzet mirası olarak yerini almıştır. Rafine şeker yerine bal kullanarak hazırlanan bu baklava tarifi mutlaka denenmesi gereken tatlı tarifleri listesinde de zirvede...
#BaklavaTürkiye’nin tam 72 noktasında ormanlar alev aldı. İzmir’deki orman yangını yerleşim yerlerine kadar dayandı. Evler, işyerleri tahliye edildi. Yangınların 66’sı kontrol altına alındı, 6 yangınla mücadele sürüyor. Bakan Yumaklı, “Çok şiddetli rüzgâr var. Özellikle bu 1 hafta, mümkünse 15 Eylül’e kadar evinizin, işyerinizin dışında çakmak bile yakmayın” diyerek tüm vatandaşları uyardı.
#İzmirMuhtemelen yaşanan en sıcak yaz mevsimi olarak tarihe geçecek haziran ve temmuz aylarında çoğunluğu arabayla batıdan doğuya kuzeyden güneye seyahat ederken içimi ferahlatan en önemli şey ülkemizin muhteşem doğasının yanı sıra, ziyaret ettiğim kentlerdeki karşılaştığım yaptıklarıyla gurur duyduğum insanlardı. Onlar olmasa her geçen gün betonlaşmaya kurban verdiğimiz kentler, tatil beldeleri ve restoran sektöründeki baş edilemez boyutlara yükselen fiyat artışlarının yarattığı ruh haliyle bu yazı bambaşka bir yazı olurdu. Her biri için iyi ki var diyelim...
#Müge Akgünİçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz'da yaşananları konu alan 'Ahmetim, Mehmet'im, Şehitlerim' belgeseli için özel gösterim yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan gösterime İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yerlikaya konuşmasında, "Merhametliyizdir. Mazlumun yanında olur, darda olanın yardımına koşarız. Vatan aşkıyla doluyuzdur. Şehitler tepesini boş bırakmayız. Amma İhaneti de, hainlerin arkasında duranları da asla affetmeyiz. Bu; dün böyleydi. Bugün böyle ve ilelebet de böyle olacak" dedi.
#İçişleri BakanlığıGirit’te birçok turistik lokanta var ama biraz araştırırsanız iyi mekânlar da var. Bunları ikiye ayırabilirsiniz: Geleneksel mutfak yani tavernalar ve çağdaş Girit mutfağı. Yeni Girit mutfağı da denebilir ikincisine. Bir çeşit suböreği olan ‘bougatsa’ Hanya’da karşıma çıkan en güzel sürprizdi; bizim mutfağın olumlu etkisinin hâlâ devam ettiğinin de kanıtı.
#GiritSevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilGelinim Mutfakta mor baklava tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Özel günlerin ve bayramların olmazsa olmazı baklavaların kendi arasında pek çok çeşidi bulunyor. Bunlardan biri de son günlerin favorisi mor baklava! Orman meyveleriyle renklendirilen mor baklava aynı zamanda sağlıklı baklava lezzetlerimizden. Peki, mor baklava neyden yapılır, içinde ne var? Mor baklava nasıl yapılır? İşte, mor baklava tarifi ile ilgili merak edilenler...
#Mor BaklavaAvcı böreği, baharatlar ve cevizle hazırlanan nefis iç harcı ve çıtır çıtır tadıyla favoriniz olacak. Paçanga böreğine benzese de tadıyla tamamen farklı. Bu nefis tarifi hazırlarken, pişirme esnasında dağılmaması için çok gevşek veya sıkı sarmamaya dikkat edilmeli. Ayrıca avcı böreğini fırında pişirebileceğiniz gibi yağda kızartarak da hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz una ve yumurtaya bulamadan derin dondurucuda da muhafaza edebilirsiniz. Peki avcı böreği nasıl yapılır?
#Avcı Böreği TarifiDuyanlar şaşırıyor: Bu baklava diğerlerinden çok farklı Amasya el emeğiyle hazırlanan tatlı türü baklavanın yapımında “kül” kullanılıyor. Hamurun oluşmasında kullanılan suya katılan külün geleneksel ‘küllü baklava ’ya gevreklik kazandırdığı belirtiliyor. Odun ateşinin külünü elekten geçirip süzen kadınlar, önce suyla karıştırıyor. Birkaç gün dinlendirilen su sonra hamura katılıyor. Yüz yılı aşkın süredir uygulanan bu geleneksel yöntemin tatlıya gevreklik ve lezzet kattığı düşünülüyor. Şerbet katılıp köy fırınlarında odun ateşinde pişirilen bu özel tatlının yapımındaki püf noktalar “Küllü su, tatlının gevrek olmasını sağlıyor. Tatlıya lezzet veriyor. Kül olmazsa olmaz. En az 150-200 yıllık bir kültürün devamlılığı sağlanıyor”
#BaklavaTürkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...
#BayramYufka, tereyağı, muhallebi ve şerbet ile yapılan bir tatlı çeşidi olan Laz böreği akşam yemek sonrası tarif arayanların favorisi olacak. El açması laz böreği, adından da anlaşılacağı gibi Türkiye'de Doğu Karadeniz bölgesinde ve özellikle Lazların yaşadığı Artvin,Rize ve Trabzon illerinde yapılır. Peki, Laz böreği nasıl yapılır? İşte, ev yapımı laz böreği tarifi ve malzemeleri
#Laz BöreğiRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞKültür ve Turizm Bakanlığı, özel günlerde yapılan yedi geleneksel yiyeceği derledi. Türk mutfağının en özel lezzetleri aşure, ev baklavası, güllabiye helvası, güllaç, keşkek, perde pilavı ve saray lokması olarak sıralandı.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıOrta Doğu mutfağının en popüler atıştırmalıklarından biridir ve genellikle iftar sofralarında veya özel günlerde servis edilir. Türkiye’de peynirli sigara böreği olarak da bilinen bu çıtır lezzet, farklı peynir karışımları ve ince yufka veya filo hamuru ile hazırlanabilir. Rakakat, dışı altın sarısı ve çıtır, içi ise erimiş peynir dolgusu ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.
#RakakatŞebit yağlaması da denilen Kayseri yağlaması sofralarınıza hem besleyici hem doyurucu bir yöresel lezzet olarak konuk oluyor. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde pratik Kayseri yağlaması tarifi ve yapım aşamaları...
#Kayseri Yağlaması