Sabahları yorgun uyanmak, gün içindeki halsizlik, günlük işleri yaparken yaşanan isteksizlik ve genel bir bitkinlik halinin yoğun iş temposu ve şehir yaşamının hızından değil, aslında ciddi hastalıkların habercisi olabileceği belirtildi. Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Birsel Kavaklı, tiroitten kansere birçok hastalığın işareti olabilen yorgunluk hali geçmiyorsa altında yatan nedenlerin mutlaka araştırılması gerektiğine dikkat çekerek belirtileri konusunda uyardı.
#YorgunlukSağlıklı beslenme, vücudunuzu canlandıracak iyi bir egzersiz ve yeterli uyku her zaman iyi hissettirir. Tüm bunları vücudunuza yetecek miktarda yaptığınızı düşünüyor ve hâlâ kendinizi yorgun hissediyorsanız, altında yatan tahmin etmediğiniz bazı şeyler olabilir. İşte devamlı yorgun hissetmenizin 6 sürpriz nedeni...
#YorgunlukSon yıllarda herkes yorgun, uykusuz ve halsiz. Bunun ise gözden kaçırılan birçok sebebi var. Tiroid hormonu, insülin direnci gibi en çok şüphelenilen nedenlerin yanı sıra D vitamini eksikliği gibi sorunlar da halsizliğe neden oluyor. Eğer 'neden yorgunum' diyorsanız, Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi, iç hastalıkları ve endokronoloji bölümünden, Doç. Dr. Haluk Sargın'dan yorgunluğunuzun nedeni olabilecek 20 neden ve öneri.
#YorgunlukSüper Lig'de yeni sezon öncesi hazırlıklarını Slovenya'nın Maribor şehrinde devam ettiren Beşiktaş'ta takımın tecrübeli isimlerinden Salih Uçan, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.
#BeşiktaşTrendyol Süper Lig'de 12. hafta geride kalırken Hürriyet yazarları Güntekin Onay, Mehmet Arslan, Fırat Aydınus ve Uğur Meleke, Futbol Konseyi'nde haftanın müsabakalarını değerlendirdi.
#Süper LigKemik iliğinde oluşan MON (Monosit) bağışıklık sisteminin temel yapı taşlarıdır. Kanser, mantar ve iltihapla mücadele eden Monosit, sağlık açısından değerlidir. MON (Monosit) nedir, MON değeri kaç olmalı, düşüklüğü ve yüksekliği nedenleri ile belirtileri neler sizler için derledik.
#Mon (Monosit) NedirTrombositlerin dağılımlarını ve büyüklüklerini ölçmeye yarayan PDW testi, aşırı kanama durumlarında ve sebepsiz morarma-kızarıklık durumlarında yapılır. PDW nedir, PDW değeri kaç olmalıdır, düşüklüğü ile yüksekliğinin nedenleri ve belirtileri nelerdir sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
#Pdw NedirKan testlerinde Granülasitler şeklinde sıklıkla karşılaşılan bir terim olan Gran, tıbbi olarak ifadesinden dolayı çok az biliniyor. Gran nedir, Gran kan değeri kaç olmalıdır, düşüklük ve yükseklik nedenleri nelerdir, düşük ya da yüksek olduğunda nasıl belirtiler gösterir sorularının cevaplarını sizler için derledik.
#Gran Nedirİnsanların bazı yaşadıkları problemler karşısında bu kişilere kanda klor testi yapılması istenir. Klor testinde sonuçlara göre bazı tedaviler uygulanmaktadır. Peki Klor nedir? Klor değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere klor ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.
#SeoHidroksi vitamini, sağlıklı bireylerde çok önemli bir vitamin çeşididir. Özellikle kemiklerin korunması adına büyük katkı sağlayan Hidroksi vitamini yaşam boyunca büyük bir öneme sahiptir. Vücutta bulunan D vitamini seviyesini ölçmek için 25-hidroksi D vitamini testi yapılmaktadır. Hidroksi vitamini hakkında tüm merak edilenler soruları ve Hidroksi vitamininin düşüklüğü ile yüksekliğinin nedenlerini sizler için derledik.
#Sağlıkİnsan vücudunda gerekli olan bazı asitler bulunur. Folik asit ise bunlardan birisidir. Genellikle folik asit pek çok kişi tarafından merak edilir. Folik asidin düşük veya yüksek olması durumunda insan vücudunda bazı rahatsızlıklar görülmesine sebep olur. Peki Folik asit nedir? Folik asit değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtilerini sizlere detaylıca açıkladık.
#Folik Asit NedirSosyalleşmenin zihin sağlığımız açısından faydaları oldukça fazla. Sevdiklerimizle içilen bir kahvenin, kısa bir yürüyüşün hayat motivasyonumuzu olumlu yönde etkilediğini biliyoruz. Ancak bazen de arka arkaya yapılan toplantılar veya arkadaş buluşmaları sosyal yorgunluğa yol açabiliyor. Uzmanlara bu tükenmişlik hissinin neden oluşabileceğini sorduk.
#SağlıkGerek pandeminin etkisiyle gerekse yaşantı şeklimizin bozulmasından dolayı artık çocukluk çağından itibaren boyundan başlayıp bele kadar uzanan şekil bozukluklarında artış bulunmaktadır. Peki, kamburluk bir hastalık mıdır? Yoksa sadece basit bir şekil bozukluğu mudur?
#Op. Dr. Erman ÇEKİÇErişkinlerde bel ve sırt ağrısı çoğu zaman mekanik bir zorlanma ya da psikolojik kökenli bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda çocuklarda, özellikle de bazı durumlara eşlik ettiği zaman, ciddi sorunlardan da kaynaklanabilir. Çocuklarda bel ağrısı neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukSağlık turizmi son yılların en önemli konusu. Özellikle Ankara, termal turizmi ve eğitim araştırma hastanelerinin fazlalığı İle ön planda yer alıyor. Konunun detaylarını öğrenmek için Başkent Üniversitesi öğretim üyesi F. Bahar Işın ile sohbet ettik. “Mecburi istikamet sağlık turizmidir, etkin ve etkili bir eylem planı ile tüm paydaşların adanmışlığı, ülkemizi ve şehrimizi bu pazarda lider ve öncü konuma getirecektir” diyen Kılıç, şunları söyledi:
#AnkaraSes telleri nodülleri ya da diğer adıyla vokal kord lezyonları, ses problemlerinin en yaygın nedenlerinden biridir. Bir lezyon, kırılmış veya enfekte olmuş bir alandır. Peki, Ses tellerinde nodül belirtileri nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkSüper Lig'in 12. haftasında Trabzonspor'un deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettiği derbiyi Hürriyet yazarları köşelerinde değerlendirdi. Güntekin Onay, Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın'a dikkat çeken bir uyarıda bulundu.
#Beşiktaş-TrabzonsporTıptaki adı Pityriasis rosea olan madalyon hastalığı, halk arasında da gül hastalığı olarak biliniyor. Genellikle göğsünüzde, karnınızda veya sırtınızda büyük dairesel veya oval bir nokta olarak başlayan bu döküntü tedavi edilmediğinde 10 santimetreye kadar ulaşabilir. Günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen madalyon hastalığı (gül hastalığı) nedir, bulaşıcı mı? İşte madalyon hastalığı sebepleri ve belirtileri…
#Madalyon Hastalığı