Kayıtlara “en stresli yıl” olarak geçen 2020’deki trend, 2021’de de devam etti. Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre stres ve endişe seviyeleri 2021’de pandemi öncesi seviyelere kıyasla yüzde 4, 2020’de ise yüzde 8 arttı. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), COVID-19’un anksiyete ve depresyonun tekrarlanma sıklığını yüzde 25 yükselttiğini kaydetti.
#DSÖCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Üreten, adil bir şekilde paylaşan ve dünyada saygın Türkiye'ye ancak laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışıyla ulaşılabilir. Bu sayede, sadece bizlerin değil, tüm yakın ve uzak İslam coğrafyasının da kaybettiği adalet ve huzurun geri dönüşü sağlanabilir" dedi.
#CHPUluslararası Şeffaflık Örgütü’nün, Avrupa ve Orta Asya’daki 42 ülkede gerçekleştirilen araştırması ülkelerde en büyük üç sorundan birinin yolsuzluk olduğunu ortaya koydu. Araştırma göre Türkiye’de ise toplumun yüzde 45’i 4 yıl öncesine göre yolsuzluğun daha yaygın, yüzde 29’u ise iyileşme olduğunu düşünüyor.
#Uluslararası Şeffaflık ÖrgütüTürkiye Etik ve İtibar Derneği’nin (TEİD) Türkiye’nin ilk 500’de yer alan şirketlerin yöneticileriyle gerçekleştirilen “Özel Sektörde Etik Yönetim ve Sektörlerde Yolsuzluk Algısı” araştırması yolsuzluğun en çok görüldüğü sektörlerin gümrük ve lojistik olduğunu ortaya koydu. Özel sektörde en çok karşılaşılan etik dışı davranış ise “işi hızlandırmak veya yaptırmak için para ya da hediye vermek”.
#TeidUluslararası Şeffaflık Derneği’nin Türkiye’de Yolsuzluk araştırması son iki yılda yolsuzluğun arttığını düşünenlerin oranının yüzde 55 olduğunu ortaya koydu. Ancak Türkiye’de yolsuzluk algısı biraz farklı. Katılımcılar yolsuzluk iddiası olan şirketi cezalandırırken, yolsuzluk iddiası bir siyasi partiyle ilgiliyse oy tercihini değiştirmiyor.
#YolsuzlukAvrupa Birliği Komisyonu’nun Türkiye ile ilgili açıkladığı İlerleme Raporu’na, ifade ve medya özgürlüğü alanında son iki yıldır yaşanan ciddi gerileme damga vurdu. Belgede toplanma özgürlüğü ve yargı alanındaki olumsuzluklara dikkat çekildi. Türkiye’nin Suriyeli mülteciler konusundaki çabaları övülürken ‘Kürt barış süreci kaldığı yerden devam etmeli’ dendi.
- Bakan Işık: "Paralel yapı Türkiye'nin, dışarıdakilerinin yerli taşeronudur. Onun için de paralel yapıyla sonuna kadar mücadele etmek bir milli güvenlik meselesidir" - "Yakında yüzde 100 yerli piyade tüfeğini tamamen kendi ordumuza ve Türkiye'nin dost ordularına da satacağız"