Bilimsel adıyla ‘Galium verum’ ve halk arasındaki bir diğer adıyla hanımın karyolası olan yoğurt otunun karaciğerden bağışıklığa kadar pek çok faydası bulunuyor. Çayı ve kürü ilk günden beri etkisini gösteren yoğurt otunu gelin yakından tanıyalım.
#Yoğurt OtuDar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta komşumuz Yunanistan’da ve diğer Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir. Tarhana iyice kurutularak saklandığı için yaz ayları tarhana yapmak için uygun zamanlardır. Sizin için farklı tarhana türlerinin yapılışından tarhana yapımının püf noktalarına birçok önemli bilgiyi derledik. Bu yaz tarhana yapmaya başlamadan önce bunları mutlaka bilmelisiniz…
#Tarhana Nasıl YapılırSemiz otu son zamanlar da en çok tüketilen otlardan bir haline gelmiştir. Semiz otunun ne şekilde tüketileceği ise merak edilen konular arasında yer almaktadır. Aynı zaman da semiz otunun ne şekilde temizleneceği de merak edilmektedir. Doğru bir şekilde temizlenip tüketilmesi adına sizler için semiz otunun ayrıntılarını derledik.
#Semiz OtuHistamin alerjisi pek çok kişinin farkında olmadan yaşadığı alerjik durumdur. Histamin alerjisi; bilhassa sağlıksız yaşam stili ile beraber sıkça görülür. Teşhis konması oldukça zordur. Peki Histamin alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Histamin alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#HistaminDoğal ortamda kendiliğinden yetişen ve birçok faydası bulunan bitkileri öğrenerek bu bitkilerden yararlanmak mümkün olmaktadır. Yarpuz otu da doğal ortamda yetişebilen ve kolaylıkla bulunarak birçok rahatsızlığa iyi gelen şifa yöntemi olarak geçmişten günümüze kadar kullanılmış bir bitkidir. Yarpuz otu nerelerde yetişir ve nasıl kullanılır, faydaları nelerdir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Yarpuz OtuÜlkemiz farklı bitki örtüsü, değişik ot türleri ile şifa kaynağı sunmaktadır. Otların pek çoğunun faydası hatta ismi bile bilinmemektedir. Oysa doğru ellerde pek çok ot mutfaklarda birer sağlık yiyeceği haline dönüşmektedir. Tirşik otu da adı pek durulmayan otlar arasında yer almaktadır. Her yörede bu ota verilen isim değişebilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tirşik OtuTürkiye ve dünyada son yıllarda artış gösteren şeker hastalığı, ciddi hastalıkların başında gelebiliyor. Obezite, hareketsiz yaşam, katkı maddesi yüksek hazır gıdaların tüketimi gibi nedenlerle ortaya çıkabilen bu hastalık, sık acıkma ve su içme isteğinin artması gibi belirtilerle üç ayrı çeşitte görülüyor. Şeker hastalığına iyi gelen meyve, sebze, yiyecek ve besinler sayesinde doğal ve bitkisel yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki şeker hastalığı nasıl geçer? Evde şeker hastalığına ne iyi gelir? Su içmenin şeker hastalığına faydası nedir? Limon, tarçın, tahin ve sarımsak şeker hastalığına iyi gelir mi? İşte şeker hastalığının nedenleri ve şeker hastalığına iyi gelen doğal ve bitkisel öneriler...
#Şeker Hastalığına Ne İyi GelirToksin kelimesi halk arasında sıkça duyduğumuz ancak tam anlamıyla bilgi sahibi olduğumuz bir terim değildir. Sıkça merak edilen toksin nedir, nasıl oluşur? Toksin vücuttan nasıl atılır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Toksin Nedir Nasıl Oluşur?Histamin alerjisi; bilhassa sağlıksız yaşam stili ile beraber sıkça görülür. Teşhis konması oldukça zordur. Peki Histamin alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Histamin alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Histamin AlerjisiBesinlerin insan sağlığına birbirinden çok faydası bulunmaktadır. Bunun için sebze ve meyvelerden yapılan kürler doğru bir şekilde uygulandığı takdirde çeşitli sağlık sorunlarının da önüne geçilir. O nedenle kürler doğru bir şekilde uygulanmalıdır Zerdeçal kürü nedir ve nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Sinameki geçmişi M.S 9.yüzyıla kadar uzanan özellikle Arap yarımadasında çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan baklagil fabaceae familyasına mensup doğal bir bitki olarak tanınıyor. Sarı, beyaz ve pembe çiçekler açan bu şifalı bitkinin kökenleri ise Kuzey Afrika, Orta Doğu ile Asya kıtasının bazı bölgeleri. Ülkemizde ise Güney Akdeniz ve Ege bölgesinde yetiştiriliyor. Pek çok yararı olduğu tespit edilen sinameki bitkisi hakkında pek çok husus merak edilerek araştırılıyor. İşte sinameki kürü nedir ve nasıl yapılır? Sinameki kürü faydaları ve tarifi hakkında detayları derledik.
Böbrek taşı düşürmek, doğum sancısı kadar zorlu bir süreç. Hayat kalitesini olumsuz etkileyen, bıçak saplanır şekilde ağrıya yol açan böbrek taşı ağrısından bazı basit ama etkili yöntemlerle korunabilirsiniz. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ali Murat Gökçe, böbrek taşlarının ne olduğunu ve korunma yöntemlerini anlattı.
#Böbrek Dostu BesinlerYeni bir yıl, yeni bir siz demek. 2017’de taze bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Fazla kilolarınızdan kurtulup, forma girerken cildinizi de güzelleştirmek elinizde. Yeni bir siz için hazır olduğunuzu düşünüyorsanız bu diyet sizin için yaratılmış demektir. Daha fazlasını Işıldama Diyeti’nin yaratıcısı Dyt. Emre Uzun’dan öğrenelim…
#Işıldama DiyetiGALİBA tam ‘hasat’ zamanında gitmişiz; o nedenle çok şey gördük. İstanbul’dan Tekirdağ’a giderken, yol üzerinde Silivri’ye bağlı Gümüşyaka Mahallesi’ne (eski köy/belde) sapıp, caminin yanından iki-üç km gidildiğinde sizi 255 dönüm üzerindeki ‘Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ karşılıyor.
#Yalçın BayerSindirim sistemi, sağlığın korunması ve yaşam konforunun sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Yeterli ve dengeli beslenip, egzersiz ile desteklediğimiz bir yaşam biçimi sindirim sistemi ile ilgili hastalıkların oluşmasına engel olacaktır. En çok karşılaşılan sindirim sistemi problemleri; gaz ve kabızlıktır.
#KabızlıkYumurtanın sanıldığı gibi bir kolestrol bombası olmadığını yıllar sonra ispatladıklarını anlatan Prof. Dr. Bingür Sönmez “Artık öyle katı yasaklar yok. Sloganımız, ‘Her şeyden yeterince ye, hiçbir şeyden fazla yeme’, diyor: “70-75 yaşında hastalarım ‘Ben ne yiyeyim?’ diye soruyor. İçimden, ‘Ne yersen ye, artık çok geç’ diyorum. Bana bu soruyu anneler sormalı. Çocuklarda 10 yaşından itibaren sağlıklı beslenme başlamalı