Türkiye’de teknoloji alanında başarı hikâyeleri yaratan kadınları ortaya çıkarmak için Microsoft’un 2016 yılından beri hayata geçirdiği ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışmasının 2020 yılı son başvuru tarihi 15 Mayıs. Yarışmaya katılmak isteyen kadın girişimciler farklı kategorilerle 15 Mayıs’a kadar internet sitesinden başvuru yapabilecek.
#MicrosoftTürkiye’de teknoloji alanında başarı hikâyeleri yaratan kadınları ortaya çıkarmak için Microsoft’un 2016 yılından beri hayata geçirdiği ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışmasının 2020 yılı başvuruları başladı. Yarışmaya katılmak isteyen kadın girişimciler farklı kategorilerle 28 Şubat’a kadar internet sitesinden başvuru yapabilecek.
#TeknolojiTürkiye’de teknoloji alanında başarı hikâyelerine imza atan kadınları ortaya çıkarmak için Microsoft Türkiye ve KAGİDER iş birliğiyle (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) 2016 yılında hayata geçirilen ve 2017 yılında Aydın Doğan Vakfı’nın da desteklemeye başladığı ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışması için başvurular uzatıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya katılacak olan kadın girişimciler ve liderler 18 Mayıs 2018 tarihine kadar internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek.
#MicrosoftTürkiye’de teknoloji alanında başarı hikayeleri yaratan kadınları ortaya çıkarmak için yola Microsoft Türkiye ve KAGİDER’in (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) 2016 yılında hayata geçirdiği, 2017 yılında Aydın Doğan Vakfı’nın da desteklemeye başladığı ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışması için başvurular başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya katılacak olan kadın girişimciler4 Mayıs 2018 tarihine kadar internet sitesinden başvuru da yapabilecek.
#Microsoft2016 yılında Microsoft ve KAGİDER işbirliğiyle yapılan yarışmayı bu yıl Aydın Doğan Vakfı da destekliyor. Teknolojinin Kadın Liderleri yarışması hakkında konuşan KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, “5.1 milyon işi robotlar yapacak. Kadın-erkek çalışan arasındaki farkı kapatabilmek için çok daha fazla kadının teknoloji alanına girmesi gerekiyor” dedi.
#KAGİDERKuzey Avrupa bataklıklarından çıkarılan 2 bin kadar ceset hakkında pek çok teori ortaya atıldı. Binlerce yıldır bataklıklarda bozulmadan korunan cesetleri teknolojinin getirdiği imkanlar sayesinde inceleyen bilim insanları oldukça çarpıcı bulgulara ulaştı. Elde edilen sonuçlar ölümlerinin nedenlerinin sanıldığı kadar basit olmadığını ortaya koydu. İşte bataklık cesetleri hakkında merak edilenler...
#TarihZarafetle alınan başarılar vardır. Yılların, her gün yapılan saatlerce antremanların, gözyaşlarının, disiplinin, vazgeçmemenin, yeniden ayağa kalkabilmenin, kendinden öte bir duyguyla vatan sevgisiyle yapılan öz verili çalışmaların sonucudur bu başarı… Sessiz, sedasız. Ne kadar kıymetli! Artistik yüzmede özellikle son yıllarda elde edilen başarılarla dünyada ‘kadınlarınız mayo giyiyor mu’ sorusunu soranlara sanırım en güzel cevabı bizim pırıl pırıl kızlarımız veriyor. Yıllarca milli formada ödüller almış şimdi de Artistik Yüzme Teknik Kurul Başkanı ve antrenörü olan Laçin Irazca Kökçay ile yurt dışında bizi temsil eden kızlarımızı; en son Türkiye tarihinde bir ilk olan Dünya Şampiyonası finali ile dünyanın en iyi 10 sporcusundan biri seçilen öğrencisi Ece Üngör’ü ve bu spora adanmışlık hikayesini kendisi ile konuştum.
#1Hollywood’da Oscar’a uzanan rolleri canlandıran oyuncuların bir kısmı bu başarıya kimi zaman büyük fiziksel değişimlerden geçerek uzanıyor. Canlandıracakları karakterler için kilo alan ya da tam tersi aşırı zayıflayan, onları ünlü kılan, bakmaya doyulmaz güzel yüzlerini tanınmayacak hale getiren ağır makyajlarla kamera karşısına geçen sayısız oyuncu var.
#Charlize TheronBu sezonun en iddialı filmlerinden biri gösterime girdi. Üstelik yine kendisi gibi iddialı başka bir filmle de gişede büyük bir rekabet içinde. Şimdilik dünya çapında biraz geride kalmış olsa da ilerleyen zamanda değişiklikler olması son derece mümkün.
#OppenheimerBonnie Garmus’un tüm dünyada ilgi gören romanı ‘Bir Kimya Meselesi’, sadece feminist bakış açısıyla yazılmış akıcı bir kadın hikâyesi anlatmıyor, insana hayatında yolunda gitmeyen her şeyi düzeltebileceği hissiyatını ve inancını da veriyor. Üstelik bunu gündelik hayatınızda çok da kullanmadığınız bir kavram üzerinden yapıyor, kimya.
#Bonnie GarmusAvrupa’nın prestijli mühendislik ödülü SEFI Fellowship’i ilk kez bir Türk aldı. 1995’ten beri her yıl verilen ödülün bu yılki sahibi olan Prof. Dr. Şirin Tekinay, “Bu ödülü, dünyanın her yerindeki haklı olarak endişeli ve kızgın gençlerin, özellikle de kızların şerefine alıyorum ve tüm gençleri mühendis olmaya davet ediyorum” dedi.
#AvrupaGirişimci bir anne olan Renan Tan Tavukçuoğlu tarafından hayata geçirilen “Puduhepa ve kızkardeşleri” projesine geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin başarılı kadın figürlerinden botanist ve eczacı Asuman Baytop’un da bez bebeği eklendi. 2018 yılından Puduhepa ile başlayan projeye her yıl Anadolu topraklarında önemli bir kadın figür seçilerek ve bir tema belirlenerek yeni bir bez bebek yapılıyor. Projenin amacı ise 6-10 yaş arasındaki kız çocuklarına yaşam becerilerini kazandırmak. Bu amaçla yola çıkan proje 4 yılda 4 bebek ve birçok sosyal sorumluluk faaliyetiyle 3 milyon çocuğa ulaştı.
#BebekSabri Ülker Bilim Ödülü Töreni dünyanın dört bir yanından metabolizma alanında uzman bilim insanlarının katılımıyla gerçekleşen Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’nda gerçekleştirildi. Sabri Ülker Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen, başkanlığını Prof. Gökhan Hotamışlıgil’in yürüttüğü ve Harvard Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen sempozyumda, bu yılın bilim ödülü, Koç Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar’a verildi.
#Sabri ÜlkerCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ‘türbanlı hâkim’lerle ilgili sözleri nedeniyle eleştirilen Fikri Sağlar’a “Tüzükte kendisini bağlı hissetmeyenler bunun gereğini yapmakta özgürdürler” diye yanıt verdi.
#GazetehaberleriSon dakika haberi... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Bir CHP milletvekilinin kalkıp Türk ordusuna satılmış demesi bize göre hesabı sorulması gereken şerefsizliktir kepazeliktir. Artık böyle bir noktaya gelinmiştir ki ismini saydıklarımın çatı ve çıkar örgütü haline gelen CHP bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür" dedi.
#Son Dakikaİdari görevlerimi bıraktıktan sonra hocalığa devam etme aşamasında öğretim üyesi olduğum işletme bölümündeki hocaların sayısının çokluğunu görünce, üniversitemiz kurulduğundan beri işletme bölümünün zorunlu dersi olan ‘sosyal sorumluluk’ dersi kapsamında öğrencilerimle birikimlerimi paylaşmak ve onların daha duyarlı gençler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak istedim.
#Sosyal Sorumluluk25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dikkatleri yapılan araştırmalara çekerken, uzmanlar günümüzde en yaygın görülen insan hakları ihlallerinden birinin kadına şiddet olduğunu belirtiyor. Klinik Psikolog Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu “Kadına şiddeti önleme, uzun soluklu çalışmalar gerektiriyor. Bu çalışmaların temeli şüphesiz toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik politikalar geliştirmeye ve şiddetin cezasız kalmaması için hukuki düzenlemelerin yapılmasına dayanıyor. Çocukların doğru yetiştirilmesinden dilimizi kadını aşağılayan ifadelerden arındırmaya kadar atılması gereken birçok adım var” diyor.
#25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü