Yıldız Dağları haberleri sayfasında Yıldız Dağları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 472 Yıldız Dağları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Doğa güz renklerine bulanınca trekking zamanı geldi demektir. İstanbul’a yakın rotalar ise vazgeçilmez. Hafta sonu şehrin koşturmacasından kaçıp doğayla iç içe zaman geçirmek oldukça keyifli… İstanbul’a birkaç saatlik Çilingoz rotasını görünce çoktandır yürüyüş yapmadığımı hatırlayıverdim ve düştüm yollara…
#Yıldız DağlarıManisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Alaşehir Meslek Yüksek Okulu'nda görev yapan Prof. Dr. Sinan Anlaş ve Doç. Dr. Semih Örgel TÜBİTAK destekli bir proje çalışmasında Sivas'ta yeni bir böcek türü buldu. 2019 yılında Sivas, Yıldız Dağları'na yapılan bir arazi çalışması sırasında bulunan yeni türe 'Medon turcicus' ismi verildi.
#SivasTrakya'da sık sık kirliliği ile gündeme gelen Ergene Nehri'nde, çevre endüstriyel analiz incelemesi yapıldı; suyu 4'üncü derece kirli çıktı. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, "Bunun bir mevsimsel değişim olarak görebiliriz. Burada sevindirici bir nokta; ağır metal kirliliği yok, göremiyoruz. Bakır, çinko, demir, kadmiyum, krom gibi ağır metal konsantrasyonlarının sınır değerlerinin altında olduğunu görüyoruz. Bu en azından böyle bir endüstriyel kirlenmenin olmadığı sonucu çıkartıyor" dedi.
#TrakyaTrakya'da sık sık kirliliği ile gündeme gelen Ergene Nehri'nde, çevre endüstriyel analiz incelemesi yapıldı. Buna göre; Ergene'nin suyu 3'üncü derece kirli çıktı. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, tarımsal ve gübreleme faaliyetleri nedeniyle bölgede azot fosfor ve gres yağı gibi konsantrasyonların arttığını belirterek, "Bir de evsel atıkların, kanalizasyon sularının daha anlaşılabilir tabirle söylemek gerekirse akar sulara karıştığı anlamına geliyor" dedi.
#EdirneFiziki haritalarda coğrafi alanların yükselti değerlerini göstermek için renklendirme yöntemi sıkça kullanılır. Genellikle renkler ise, deniz kıyısında koyu yeşil renkten başlar. Yükselti arttıkça sırası ile açık yeşil, sarı, turuncu, açık bir kahverengi ve koyu kahverenginin tonları kullanılır. Renklendirme yöntemi nedir ve özellikleri nelerdir sizler için derledik.
#EğitimMuğla'nın Köyceğiz ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle göl taştı, kordondaki iş yerlerinin masa ve sandalyeleri su altında kaldı. Trakya'da ise kirli suyuyla sık sık gündeme gelen Ergene Nehri'nin kollarından Çorlu Deresi, Yıldız Dağları'ndaki karların erimesiyle Tekirdağ'ın Ergene ilçesi kesiminde taştı. Edirköy köy yolu üzerindeki derenin taşması sonucu ise bir otomobil sulara kapılırken sürücü kendi imkanları ile kurtuldu.
#MuğlaYıldız Dağları’ndan doğan ve 283 kilometre yol kat ederek, Meriç Nehri ile birleştikten sonra Ege Denizi’ne dökülen Ergene Nehri, kimyasal ve evsel atıklar nedeniyle çevreye zehir saçıyor. Son olarak Edirne Uzunköprü Belediyesi’nin yaptığı su analizine göre, nehrin su kalitesi 4. sınıf çıktı.
#Ergene NehriTRAKYA'daki yağış, kirliliğiyle gündemde olan Ergene Nehri'nin taşmasına neden oldu, binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta, "Bence artık Ergene bir nehir değil bir kollektör yani bir artık su toplayıcısı. Şimdi ne oldu? Bir de üstüne üstlük şimdi bu nehir Uzunköprü'de taştı. Bu bitkilerde toksik etki yaratacak ve ekili alanlara aşırı şekilde zarar verecek. Hasat dönemlerinde bu ürünlerin takip edilmesi lazım" dedi.
#TrakyaEdirne'nin içme suyunu sağlayan ve yüzde 3 dip seviyeye düşerek kuruma noktasına gelen Kayalıköy Barajı'nda artık yüzler gülüyor. Aralık ve ocak ayında metrekareye düşen 344 kilogram yağmur ve kar yağışıyla birlikte doluluk oranı 10 kat artarak yüzde 30'a çıktı. Kentin içme suyunu sağlayan diğer Süloğlu Barajı'nda ise doluluk oranı yüzde 24'ten yüzde 51'e yükseldi.
#EdirneKırklareli'nde Yıldız Dağları eteklerinde kaynak sularıyla yetiştirilen pancar, köylü kadınlarca büyük emek harcanarak sofraların lezzeti pekmez haline getiriliyor. Kadınların odun ateşinde şarkılar, türküler eşliğinde 14 saat kaynattığı pekmez, yurt dışında da ilgi görüyor.
#KırklareliBir bölgenin coğrafyası o bölgenin yerleşimini etkileyen bir özelliğe sahiptir. Yerleşimini etkileyen durumlar özellikle bölgenin engebeli olması, yağış almasına, turizm faaliyetleri, sanayileşme, ulaşım gibi birçok etken bulunmaktadır. 7. Sınıf sosyal bilgiler konuları içerisinde yer alan yerleşmeyi etkileyen faktörler konu anlatımı ile ilgili detaylar yer almaktadır.
#7. Sınıf Sosyal Bilgiler Yerleşmeyi Etkileyen Faktörler Konu AnlatımıÜlkemiz 7 coğrafi bölgeden oluşan her bölgenin kendine ait özellikleri bulunan nüfus yapısının da her bölgede farklılık gösterdiği ülkelerden bir tanesidir. Ülkemizin her bölgesinde farklı özelliklerde olması dolayısıyla Türkiye'de meydana gelen nüfus yapısı da farklılıklar göstermektedir. 7. Sınıf sosyal bilgiler dersi Türkiye'nin demografik özellikleri konu anlatımı ile ilgili detayları derledik.
#7. Sınıf Sosyal Bilgiler Türkiye'nin Demografik Özellikleri Konu AnlatımıGazeteciliğe başladığım günlerden bu yana Ergene Nehri’ndeki kirlenmeyi takip ediyorum. Nihayet, Trakya’yı dolaşarak Saroz Körfezi’ne dökülen Ergene Nehri için zehir taşıdığı günler geride kalacak. Ergene’nin temizlenmesi projesi, bölgedeki kanserlerin kaynağı olarak kabul gören nehri bolluk ve bereketin sembolü olduğu eski günlerine kavuşturmayı amaçlıyor.
#GazetehaberleriErgene nehri ülkemiz sınırlarından doğan ve ülkemiz sınırları içerisine dökülen bir nehirdir. Oldukça önemli bir yere sahip olan Ergene nehri konumu merak edilmektedir. Peki Ergene nehri nerede? Nereden doğar ve nereye dökülür? Ergene nehrinin özellikleri ve uzunluğu nedir? Sizlere Ergene nehri hakkında bilgileri detaylıca açıkladık.
#Ergene Nehri Nerede?1941 senesinde Ankara’da toplanan 1. Coğrafya kongresinde Türkiye’nin coğrafi bakımdan 7 bölgeye ayrılmasına karar verilmiştir. Türkiye’nin coğrafi açıdan daha rahat anlaşılabilmesi ve genel özelliklerinin eğitim esaslı alanlarda daha iyi bir şekilde kavram olabilmesi amacıyla coğrafi bölgeler oluşturuldu. İşte Marmara bölgesine ait tüm detaylar.
#Marmara Bölgesi İlleriMeteorolojinin verdiği kar yağışı uyarısının ardından İstanbul’da çalışmalar başladı. Öğleden sonra kentin yüksek kesimlerinde başlayan karla karışık yağmur akşam saatleriyle beraber yerini kara bırakmaya başladı. Kar küreme araçları ve tuzlama kamyonlarının da hazır olduğu İstanbul'da, özellikle Silivri ve Çatalca'da kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Gece yarısından sonra kar Maltepe'de de kendini gösterdi.
#İstanbul