AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Çilesiz İstanbul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kurum, "Mevcut İBB yönetimi her alanda olduğu gibi ulaşımda da başarısız oldu. 35 ulaşım vaadinden 4'ünü yapabildiler. Bu trafik İstanbul'u çileden çıkaran hale geldi. Paradan, zamandan, her şeyden kaybediyoruz. 1 yılda 288 saat kaybediyoruz. İstanbullunun ömründen 3 yıl çalınıyor" diye konuştu. Ulaşım projelerini tek tek tanıtan Kurum, 28 kilometrelik İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme metro hattı ile İstanbul'un ikinci raylı sistem tüneline kavuşacağını, her yıl 100 elektrikli metrobüs ve 250 otobüsün filoya katılacağını duyurdu. Ayrıca Kurum, İstanbul'un çeşitli noktalarına motosiklet yollarının yapılacağını da açıkladı.
#AK PartiTüm dünyada olduğu gibi maalesef ülkemizin okullarında da her gün çocuklar okul bahçesindeki zorbaca davranışlara maruz kalıyor; tehdit ediliyor, alay ediliyor ve eziyete uğruyor. Bazı çocuklar için zorbalık, büyümenin bir parçası olarak kabul etmeleri söylenen bir yaşam gerçeği şeklinde görülüyor. Zorbalık davranışlarını ortaya çıktıkları anda fark edip durdurmakta başarısız olunduğunda, çoğu zaman fark etmeden şiddet teşvik edilmiş olur.
#Konuk YazarEn yeni teknolojiye bağlanan her bir şey için bir maymuncuk ifadeye dönüştü, dijital. Kelime kökenine inersek, biraz kafamız karışacak: Latince “digitalis”, parmakla ilgili demek. 1’den 10’a kadar parmakla saymayı anlatıyor. Çocukken ilk öğrendiğimiz hesaplama yönteminin adı işte. Bugün sözlüklere dijitalin kelime karşılığı olarak geçen 'sayısal'lık (numerik olma) buradan kaynaklanıyor. Yani, dijital eşittir sayısal. Türkçe bu karşılığı düşündüğümüzde bugün dijitalle anlattığımız her ne ise ona sayısal demeyi tercih edemiyoruz. (Bir an dijital sıfatıyla yerleşik söz kalıplarını düşünün: Sayısal vatandaşlık, sayısal okuryazarlık… Ya da tersi bir şey; sayısal sınavlara dijital sınav demiş olsak!...) Sanırım ‘sayısal’ı, meramı ifadede, algılarımızı sarıp sarmalayamadığı için kullanamıyoruz.
#Konuk YazarDünya çapında 700 milyon disleksili birey bulunuyor. Yani her beş çocuktan biri disleksi. Türkiye’de ise 20 bini aşkın dislektik çocuk olduğu ön görülüyor. Türkiye Disleksi Vakfı Başkanı Elif Yavuz, 27-29 Kasım tarihleri arasında ebeveynleri disleksinin farkında olmaya davet ediyor.
#DisleksiÜlkemizde ilk COVID-19, 11 Mart 2020’de görüldü. Özellikle hastalığın yayılma tehlikesi göz önünde bulundurularak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullarda 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan ara tatil 16-20 Mart 2020 tarihine çekildi. 23 Mart 2020’de ise uzaktan eğitim süreci başladı.
#KoronavirüsPandemi nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime ara verilerek, 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitime başlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu süreçte çeşitli nedenlerle Türkiye’de bulunan ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde öğrenim gören yaklaşık 800 bin öğrencinin de uzaktan eğitim sistemine dahil edildiğini belirterek, “Yabancı öğrencilerimiz de EBA üzerinden düzenlenen çevrimiçi derslere katılarak binlerce ders içeriğine ulaşabiliyor” dedi.
#Uzaktan EğitimTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesine yeni eğitim modülleri eklendi. Dünyanın en büyük eğitim platformlarından The Clubhouse Network ile yapılan işbirliği kapsamında 14-17 yaş arasındaki gençlere Yapay Zeka eğitimleri verilecek. Türkiye’de bir ilk olan bu işbirliğiyle İstanbul, Ankara ve Trabzon’da toplam bin gence ulaşılması hedefleniyor.
#TeknolojiVodafone Türkiye, 1 Nisan 2018 – 31 Mart 2019 mali yılı boyunca çevresel, sosyal, ekonomik ve yönetimsel konulardaki uygulamalarını ve performansını şeffaf bir şekilde paylaştığı “2019 Sürdürülebilirlik Raporu”nu yayınladı. Sadece dijital platformlardan paydaşlara sunulan raporda, Vodafone’un “Dijitalleşme”, “Kadının Güçlenmesi”, “Gençlerin Becerileri ve İstihdamı” ile “Enerji İnovasyonu” alanlarında hayata geçirdiği sürdürülebilirlik çalışmaları paylaşıldı.
#VodafoneMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Çocuklarımızın eğitimine yaptığımız yatırım arttıkça trafik bilinci, şuuru gelişecek. Bu şuur geliştikçe de daha zayiatın, maddi ve manevi zararların azalmasının sağlanması mümkün olacak" dedi.
#MebÇocuklara bir öğretim programıyla ilişkilendirerek bir şeyler öğretmenin yolu, öncelikle onların yaşam alanlarıyla yakından ilgilenmekten ve buralardan veri toplamaktan geçiyor. Çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu konular belirlenerek bunların öğretim programlarına yansıtılmalı.
#EğitimBartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Bekir Güler'in yürüttüğü ve TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görülen ‘O Köy Bilim Köyümüzdür’ projesi kapsamında, köylerde kurulacak kamplarla öğrenciler için bilim, doğa ve sanat etkinlikleri düzenlenecek.
#Bartın ÜniversitesiOECD’nin sürdürülebilir 10 gelişim hedefinden biri; hayat boyu öğrenme fırsatlarının ırk, etnik köken, cinsiyet, ekonomik düzey, engelli olma durumu gözetmeksizin katılımcı, kapsayıcı ve kaliteli eğitimin herkes için garanti altına alınması olarak belirlendi. OECD üyesi 35 ülkeden 13’ü bu hedefe ulaşamamış. Bu ülkelerden biri de Türkiye. Eğitimde fırsat eşitliği olarak kısaltılabilecek bu hedefe ulaşamamanın yanı sıra bir şekilde eğitime ulaşanlara sunduklarımızla da eleştiri okları bize doğru gelmeye devam ediyor.
#OECD