Yer fıstığı nasıl yetişir? Türkiye’de yer fıstığı en çok nerede yetişmektedir? Türkiye’de yer fıstığı en iyi nerede yetişmektedir? Türkiye’de yer fıstığı nasıl yetişir? Yer fıstığı hangi iklim koşullarında daha iyi yetişmektedir? Yer fıstığı nasıl yetişir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 30 bin dekar olan yer fıstığı üretim alanının 60 bin dekara, rekoltenin de 20 bin tona çıktığını belirterek, böylece kentin Türkiye'deki yer fıstığı üretiminde ilk üç il arasına girdiğini ifade etti.
#Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli- İklim özellikleri ve verimli toprakları nedeniyle birçok ürün çeşidinin yetiştirildiği Muğla'da ilk defa ekimi yapılan ve hasat çalışmaları başlayan yer fıstığı, çiftçilerin yüzünü güldürüyor - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından tütün tarımına alternatif, katma değeri yüksek sebze üretim programı kapsamında çalışma yürütülen kentte 350 kilogram yer fıstığı tohumu dağıtılan üreticiler, ilk hasattan elde ettikleri ürünü ortalama 5 liradan satmanın sevincini yaşıyor - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Teknikeri Yılmaz: -"Muğla'da ilk defa yer fıstığı ekimi yaptırdık. 7 ilçede 14 çiftçiyle ürünün ekimini yaptık ve hasat yapmaya başladık. Dönümden ortalama 500 ila 800 kilogram kabuklu fıstık aldık"
Tahin, protein, vitamin ve antioksidanlar yönünden oldukça zengin bir besin. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi nedeniyle uzmanlar tarafından bol bol tüketmemiz tavsiye ediliyor. Peki sağlık için tükettiğimiz bu tahinlerdeki hileyi nasıl anlayacağız? Renginden ve kokusundan gerçek olduğu ayırt edilir mi? Yerli susam ile Çin susamının farkı nedir? Tahin alırken hangi kriterlere dikkat edelim? %100 susamdan üretilen tahin nasıl olmalı ve fiyatı ortalama ne olmalı?
#TahinSaf tahin sadece susamdan üretilir ve içinde susamdan başka hiçbir şeyin olmaması gerekir ancak piyasada içine susam haricinde ne ararsan katılmış tahinler satılıyor. Öğütülmüş bulgur, tavuk yemi, soya ve soya yağı, yer fıstığı ve ayçiçek yağı… Hepsi var ama tahinin hammaddesi susam yok. Bazıları da gözümüzün önünde değirmende çekilerek sıcak sıcak satılıyor ama içinde yerli susam mı var, Çin susamı mı, hatta içinde susam var mı bilmiyoruz. Peki tahinin hileli olup olmadığını nasıl anlayacağız?
#TahinMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Artık Gabar ve Kato dağları, terörle değil, petrolle anılıyor. Yeni petrol sahaları keşfediliyor ve petrol üretimi artıyor. Cumhuriyet tarihimizin en büyük petrol keşfinin Şırnak’ta yapılması bizler için ayrıca gurur vericidir. Şu anda günlük 100 bin varil üretim hedefiyle Şırnak, petrolün başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Nitekim Türkiye’deki günlük petrol üretiminin yüzde 40’tan fazlası Gabar’da gerçekleştiriliyor” dedi.
#Yaşar GülerResmi Gazete’de yayımlanan 2023 ve 2024 Yıllarında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteğine Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararına göre, Trakya Bölgesi’nde yağlık ayçiçeği desteği kilogram başına 100 kuruştan 150 kuruşa çıkarıldı.
#Resmi GazeteMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Ada’daki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü, her iki tarafa da eşit yaklaşarak anlaşmazlıklara çözüm bulmak maksadıyla kurulmuş olmasına rağmen, öyle çalışmamaktadır. Pile köyünde yaşayan yurttaşlarımız için insani ihtiyaçlarla yapımına başlanan yol inşasına yönelik engelleme girişimi ve tek taraflı tutumu asla kabul edilemez.” dedi.
#Milli Savunma BakanıBuzdolabında güzelce soğutulmuş halini yemenin keyfi hiçbir şeye benzemese de taze kayısıyla sorbeden reçele, ters-yüz kekten crumble’a çeşit çeşit tatlı yapmayı çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkana dek et yemeklerine ve salatalara katmayı da ihmal etmiyorum. İncik ve kuskusla yaptığım kayısı salsalı yemeğimi mutlaka deneyin.
#SorbeMuzun girmediği, sevilmediği ev yok. Yulaflı kâselerin, pankek tariflerinin olmazsa olmazı, kremayla yakaladığı müthiş uyum sayesinde pastaların da vazgeçilmezi... Kızarmışıysa Uzakdoğu ülkelerinde çok seviliyor. Muzlu tariflerimin hepsi çok pratik, evinizde mutlaka deneyin.
#MuzMüslamanlar için aşura demek yılın ilk ayının onuncu günü demektir. Hicri yılın ilk ayının onuncu günü oruç tutma geleneği İslamiyet ile birlikte başlamamıştır. Araplar ve Yahudiler bu onuncu günde İslam dini doğmadan önce de oruç tutarlardı. İslamiyetle birlikte oruç için ramazan ayı belirlendikten sonra; Müslümanlar oruç tutmasa bile bu günü kutlamaya devam etmişlerdir.
#BursaKuruyemişler insanların severek tükettikleri ürünlerin başında gelmektedir. Türk mutfağında tatlılarda, yemeklerde, pastalarda, salatalarda, sebze yemeklerinde, soslarda ve daha pek çok alanda kullanılan kuruyemişlerin insan sağlığına olan faydaları da oldukça fazla olmaktadır. Kuruyemişlerin bazılarından insan sağılığına faydalı olan yağlar da üretilmektedir. Çiğ olarak da kullanılan kuruyemişler yiyeceklerle pişirilerek de kullanılmaktadır. Alternatif kullanım alanları fazla olan kuruyemişlerden biri de Çam fıstığı olmaktadır. Peki, çam fıstığı nasıl toplanır? Çam fıstığı kozalağı ne zaman toplanır? İşte, çam fıstığı hakkında merak edilen detayları sizler için derledik.
#Çam FıstığıSonunda eylül geldi. Uzun ve sıcak yaz tatili sona erdi, okullar açıldı; birçok insan işlerine öğrenciler de okullarına döndü. Yaz kalabalığınn yerini sakinliğe bırakmaya başladığı günlerdeyiz. Yazdan sonbahara geçişin yaşandığı, birçok yerde halen daha denize girilen, sarı sıcak ve güzel bir geçiş bu. Eylül sarı yazdır.
#UĞUR ÇELİKKOLHer erkek eşini veya partnerini cinsel anlamda tatmin etmek, mutlu etmek ister. Ama bazen çeşitli rahatsızlıklar, psikolojik sorunlar, kötü yaşam alışkanlıkları gibi nedenlerle cinsel performans düşebilir. Cinsel fonksiyon bozukluklarının tedavisi veya genel muayene için bana başvuran birçok hastam da şu sorunun cevabını merak ediyor: “Cinsel performansı doğru ve sağlıklı yoldan arttırmanın yolu nedir?”
#Cinsel Performans