ÇOCUKKEN getirildikleri bir yaz tatilinde Bodrum’a ilk görüşte aşık olan ve sonrasında bolca seyahat edip dünyanın en güzel yerlerini görmüş olmalarına rağmen akıllarının bir köşesinden hiç çıkaramadıkları, “Keşke bir gün biz de Bodrum’a yerleşebilsek” dileğini pandemi dönemiyle birlikte gerçeğe dönüştüren; Bodrum’un cam göbeği mavisine, bembeyaz ikonik evlerine ve baharla birlikte iyice coşan begonvillerinin pembesine hayran, Yokuşbaşı’ndan Halikarnas Balıkçısı’nı selamlamadan geçmeyen ve bir anda karşılarına çıkan Bodrum Kalesi manzarasıyla her seferinde içi huzur ve mutlulukla dolan bir çift hayal edin... Ama bir yandan da gezmeyi tozmayı, keşfetmeyi çok seven ve sosyallik genlerinden de ödün vermeyen, gerçek manada İstanbullu bir çift...
#1Odun kömürü kor haline gelince ızgaranın üzerine atılacak ciğer ve tavuk kanadın hayali bile ağzı sulandırmaya yetiyor. Yaptığımız oylamanın galibi ciğerin, şiş kebabını seven de var, kavurmasını seven de... Yanında bol sumaklı, isotlu soğan olmazsa olmazlardan. Okurlarımız ciğer ve kanadı kıyasladı, iştah açan tercihlerini anlattı.
#Ciğer KebabıTürkiye’de ilk gastronomi kenti unvanını alan Gaziantep’te dört gün boyunca dillere destan bir yemek şöleni yaşandı. Bu yıl ikinci kez düzenlenen Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali’nde (GastroAntep) başta gastronomi dünyasından saygın isimler olmak üzere Asya'dan Balkanlara, Ortadoğu'dan Afrika'ya, Avrupa'dan Amerika'ya ve Avustralya'ya kadar dünyanın birçok ülkesinden onlarca Michelin yıldızlı şefi ağırlandı. Ben de ünlü şeflerden tavsiye ve yorumlar aldım.
#Gaziantep MutfağıÜnlü aşçı Wolfgang Puck, bu yıl 4 Mart gecesi gerçekleşecek olan Oscar Ödül Töreni’nin yemek menüsüne üç Türk lezzetini ekledi. 90 yıllık Oscar tarihinde menüde ilk kez Türk yemeklerinin de yer aldığını belirten şef, sadece Oscar’a özel İstanbul’daki restoranı Spago’dan şef Cihan Kıpçak ve Yiğit Mirzaoğlu’nu Los Angeles’a getirdiğini söyledi.
#Barbaros TapanFairy, tüm İstanbulluları 13 Mayıs Cumartesi, Marmara Forum AVM’de düzenlenecek 10. Geleneksel Fairy Yemek Şenliği’ne davet ediyor. Fairy Marka Elçisi Berna Laçin’in ev sahipliğinde gerçekleşecek 10. Geleneksel Fairy Yemek Şenliği’nde binlerce kişiye tüm gün ücretsiz köfte dağıtılacak. Şenlik kapsamında ayrıca Ramazan ayı süresince şenliğe katılan kişi sayısı kadar binlerce tabak yemek, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) Vakfı'na bağışlanacak.
#FairyBeğenin beğenmeyin, Başbakan Erdoğan Davos çıkışıyla Türk kamuoyunda ve İslam dünyasında karizmasını parlattı. Kısa vadede kazançlı çıktı. Popularitesi inanılmaz şekilde arttı. Ancak, orta ve uzun vadede, kavgacı yaklaşımını sürdürürse, bu avantaj giderek erezyona uğrar ve ince ayar yapılmazsa, faturayı Erdoğan’ın önüne koyarlar.
Muhtar Katırcıoğlu, Türkiye’nin en büyük yemek ve ziyafet mönüleri koleksiyonuna sahip kişilerden biri. Elinde 150 yıllık yemek mönüleri bile var. Mönü koleksiyonunu geçtiğimiz gün İstanbul, Yeşilköy CNR Expo’da açılan TUSİD 2007 fuarında sergilemeye başladı. TUSİD Başkanı Semih Orcan’ın katkıları ile açılan sergi, yarın (2 Aralık Pazar) akşama kadar gezilebilir.