Birbirinden lezzetli tatlılar, börekler, dolmalar, bol yağlı kavurmalar... Bayramlarda hiç şüphesiz beslenme düzenimiz değişiyor. Buna bir de artan sıcaklıkları ve neme bağlı vücudun hızla su kaybetmesi ile baş gösteren beslenme düzensizliklerini de ekleyin. Bağışıklığımızı her zaman güçlü tutmak şart! Kanser başta, birçok hastalıktan beslenerek korunmak mümkün. Peki, hele de bu sıcaklarda ne yiyip ne içmeli? Beslenmede ‘yoyo etkisi’ ne demek? Türk Kanser Derneği, beslenme uzmanı Burçak Çubukçu ile Hürriyet Bizimle için konuştuk.
#BeslenmeTürk mutfağına 18’inci yüzyıl sonrası giren fasulye, hem yetiştirdiğimiz İspir, Çandır ve Kelkit gibi çeşitleri hem de lezzetiyle hızla arayı kapatmış ve milli lezzetlerimiz arasına girmeyi başarmış. Atatürk’ün en sevdiği yemek olarak da bilinen kuru fasulyenin esnaf lokantalarındaki geleneksel halinin yeri ayrı ve onun da çoğu yemeğimizde olduğu gibi kendine has bir seremonisi var: Pilav, cacık, soğan, turşu... Tabii artık kuru fasulyenin de yeniden yorumlanmış lezzetli hallerini bulmak mümkün. Misal soğan turşusuyla sunulan, kebaplık kuzu kaburgadan pastırmayla pişeni gibi...
#KurufasulyeGıdada yapılan hileler her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor. Vatandaşın sağlığını hedef alan gıda hilekârları, soframızdaki hemen her şeye göz dikti. Şimdi de sıra mutfağımızın olmazsa olmazı salçaya geldi. Peki salçada hileler insan sağlığını nasıl etkiliyor? Uzmanlar yanıtladı.
#Salça