Yedigöller ülkemizdeki en çok adı ve methi duyulan milli parklar arasında göze çarpıyor. Yemyeşil doğası, temiz havası ve birbirinden farklı göl oluşumları ile mutlaka gezilip görülmesi gereken bir doğa harikası. Hafta sonları özellikle yakın çevreden ailelerin hem kamp kurma hem de piknik amaçlı geldiği milli parka gelmek isteyenler hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor. Bunun için akıllarındaki soruların yanıtlarını Yedigöller milli parkı nerede ve nasıl gidilir? Yedigöller milli parkı konaklama, kamp, giriş ücreti ve özellikleri hakkında bilgi başlıkları ile derledik.
#Yedigöller Milli Parkı NeredeEkim ayına sayılı günler kaldığına göre artık sonbahar kampı için hazırlık yapmanın zamanı geldi demektir. Çünkü ekim ile birlikte doğa tam anlamıyla güz renklerine bürünmüş oluyor ve ortaya harika manzaralar çıkıyor. Biz de uzmanlarımıza "En güzel sonbahar kampı nerede yapılır?" diye sorduk; 7 şehirden 15 kamp alanı önerdiler. Çoğu hem ücretsiz hem de bolca aktiviteyi barındırıyor.
#SeyahatSiz hiç Torosların heybetini yakından gördünüz mü? Toros sıradağlarının en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar jeolojik olarak ülkemizin en ilginç yerlerinden biri. Dağlarda gezinmeyi, coğrafyanın oluşumuna şahit olmayı, dünyaya tepeden bakmayı istiyorsanız Aladağlar tam size göre bir yer. İşte size Aladağlar gezi rehberi…
#Aladağlar Gezi RehberiUluslararası işaret sistemi ile belirlenmiş farklı zorluk derecelerine sahip Türkiye'nin en uzun yürüyüş rotaları Bolu'da. Kamp atılacak onlarca nokta, doyumsuz fotoğraf köşeleri, ünü ülke sınırlarını çoktan aşan aşçılar ve lezzetiyle parmaklarınızı tehlikeye atacak yemekler… İşte doğanın ve mutfağın kalbi Bolu...
#SeyahatKeşif ve fotoğrafla geçen bir hayat: Cüneyt Oğuztüzün bir bankanın teftiş kurulu başkanlığını bırakıp 1994 yılında Atlas’a geldi ve ondan sonraki hayatını Anadolu’ya adadı. 20 yıl boyunca 500 bin kilometre yol kat ederek Asya’dan Akdeniz’e uzanan bu yarımadayı karış karış keşfedip okurlarına 150’ye yakın benzersiz konu sundu. Anadolu'da öyle bir fotoğraf çekti ki...
#Cüneyt OğuztüzünAmasya, iki günlük kaçamaklar için biçilmiş kaftan. Osmanlı şehzadelerinin tahta hazırlandığı Şehzadeler Şehri, 7 bin yıllık geçmişi ile gövde gösterisi yapıyor. Bir cuma akşamı günbatımı saatlerinde girin şehre. Akşam kızıllığına boyanmış kaya mezarlarını gördüğünüzde büyüleneceksiniz.
Orta Toroslar’ın en yüksek noktasındaki Aladağlar, Niğde’nin bağrını yarıp 3 bin metrelere tırmanan bir kaya yumağı. Kişiye karınca hissi veren dev vadilerden, kırmızıya çalan kaya duvarlardan geçip merkezine ulaştığınızda karşınıza doğa harikası bir plato çıkıyor. Yedi Göller platosunun buzullarını, karlı zirvelerini 3723 metreden kuşbakışı seyretmek için, dolunayda bir grup doğaseverle Engin Tepe’ye yürüdüm. Günün ilk ışıklarında, 3 bin metreye ulaştığımda bir doğa mucizesi çıktı karşıma. Sihirli bir el, çölü andıran susuz, topraksız kayalık araziye rengarenk, küçük ve çok zarif çiçek demetleri serpiştirmişti. Bu sürpriz yılda bir kez, temmuzda yaşanıyordu.