Okullar ne zaman kapanacak sorusu, Bakan Selçuk'un son açıklamasının ardından gündemde yer almaya devam ediyor. 2020-2021 eğitim yılının sona ereceği tarih ve bunun yanı sıra bu yarıyıl ara tatil olup olmayacağı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından geçtiğimiz günlerde bir canlı yayın esnasında açıklanmıştı. Peki, Bakan Selçuk'un açıklamasına göre okullar ne zaman kapanacak ve yaz tatilinde okullar devam edecek mi? İşte, merak edilen o bilgiler
#Okullar Ne Zaman Kapanacak?Okullar ne zaman açılacak ve Telafi eğitimi nasıl olacak sorusu hem veliler hem de öğrenciler tarafından merak edilen sorular arasında geliyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı değerlendirmede telafi eğitim sistemininin nasıl olacağını ve okulların yazın 2 ay açık olup olmayacağını yaptığı konuşmada açıkladı. Peki Telafi eğitimi nasıl olacak, yaz tatilinde okul var mı? Bakan Selçuk telafi eğitim sistemini açıkladı
#Telafi EğitimiYaklaşık 3 ay aranın ardından ülke genelindeki yaklaşık bir milyon 200 bin öğretmen ile 20 milyon öğrenci yeniden okullarıyla buluştu. Eğitim öğretim yılının ilk gününde, sevinç ve heyecan bir arada yaşandı. Bu yıl öğrenciler ilk derse ‘Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu’ konusuyla başladı.
#MEBÇanakkale son 10 yılda yakaladığı popülariteyi keşfedilecek yepyeni köyleriyle zirvede tutmayı sürdürüyor. 671 kilometre kıyısının 70 kilometreden fazlası plaj olan kentin sahilleri ormanlarla da adeta dantel gibi işlenmış. Eksilmeyen rüzgârıyla sıcak yaz günlerinin en güzel duraklarından biri olan Çanakkale’yi bu kez az bilinenleriyle anlatalım.
#ÇanakkaleKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bergama Antik Kenti'nin, ulusal ve uluslararası kültür-turizm vitrininde hak ettiği öncelikli yeri almasını sağlayacağız. Bu süreç için öngördüğümüz bütçe ise 1 milyar TL'dir" dedi.
#Turizm Bakanı Mehmet Nuri ErsoyPAOK kaptanı Stefan Schwab, Panserraikos’u ağırladıkları maçta seremoniye çıkarken kendisine selam vermek için tekerlekli sandalyesinde bekleyen Giannis adındaki çocuğa harika bir jest yaparak gönülleri fethetti.
#FutbolBir lise öğretmeninin, öğrencisini kitapla dövdüğü anlar, son günlerin en çok konuşulan konularından biri oldu. Yaşanan olay kamuoyunu ikiye böldü. Kimileri "Öğretmen asla öğrencisine el kaldırmamalı. Öğrenci hatalı olsa bile sınıftan çıkıp idareye bildirmeli" derken "Olayı bir de öğretmenden dinlemek lazım" yorumunu yapanlar da oldu. Hatta "Eğitimde şiddet olmalı, öğrenciler biraz korkmalı" diyenler bile vardı. Biz de hem öğretmenlere hem daha önce öğretmeni tarafından şiddete maruz kalanlara hem de Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Doç. Dr. Mahmut Cem Tarakçıoğlu’na “Eğitimde şiddete yer var mı?” diye sorduk
#Öğretmen ŞiddetiA Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi şampiyonluğunun ardından CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı yenerek şampiyon oldu. Tüm Türkiye’de büyük bir coşkuyla kutladığımız bu başarı Türk voleybolunun geleceği için de hepimizi umutlandırdı. Biz de altyapılarda madalyalar, kupalar için sıralarını bekleyen genç yeteneklere hayallerini ve son başarıların onlara neler hissettirdiğini sorduk.
#Ceren Naz BüyükBodrum, Marmaris, Datça, Fethiye, Göcek… Tatili çağrıştıran, yaz aylarının en popüler ilçelerini bünyesinde barındıran Muğla’nın beş dönemdir seçilmiş belediye başkanı Osman Gürün ile buluştuk. Hem eski albümlerini karıştırdık hem de ‘duayen başkan’dan siyasette uzun soluklu olmanın sırlarını dinledik. 25 sene ortopedi hekimliğinden sonra 24 yıldır siyasette olan Gürün: “Parti ayrımı gözetmeden tüm ilçelerimize eşit ve adil hizmet götürüyoruz. Bütün başkanlarla iletişimimiz var. Ak saçlı da olduğumuzdan ‘ağabey’ pozisyonundayız” diyor.
#MuğlaElazığ'da 2 bin 500 rakımlı Akdağ’ın yaylasında ailesiyle birlikte hayvancılık yapan 14 yaşındaki Muhammet Halil Yazar, bir yandan çobanlık yapıp bir yandan da ailesine yardım ediyor. Keçileri güderken kitabı elinden bırakmayan ver her fırsatta ders çalışan Yazar, Liselere Geçiş Sınavı'ndan (LGS) 494 puan alarak Türkiye ikincisi oldu. Büyük başarı elde eden Yazar, ailesini ve öğretmenlerini gururlandırdı.
#Muhammet Halil YazarElazığ'da 2 bin 500 rakımlı Akdağ’ın yaylasında ailesiyle birlikte hayvancılık yapan 14 yaşındaki Muhammet Halil Yazar, bir yandan çobanlık yapıp bir yandan da ailesine yardım ediyor. Keçileri güderken kitabı elinden bırakmayan ver her fırsatta ders çalışan Yazar, Liselere Geçiş Sınavı'ndan (LGS) 494 puan alarak Türkiye ikincisi oldu. Büyük başarı elde eden Yazar, ailesini ve öğretmenlerini gururlandırdı.
#LgsUSLA’nın mutfak operasyonlarını şef Ali Ronay yönetecek. En çok yemek yiyen beşinci ülke Türkiye. Zorlu Center’daki festivale katılmak için son iki gün. Limonlu tiramisu sosyal medyada ünlendi. Kahveseverler bu hafta sonu dekk’te buluşuyor. Fairmont Quasar’daki Aila menüsünü yeniledi. Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...
#GastronomiTESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın uzun süredir en önemli meselesinin yılan hikâyesine dönen ‘perakende yasası’ olduğunu söylüyor. Devletin her markete etiketleri kontrol edecek bir kolluk kuvveti koyamayacağını ifade eden Palandöken, “Fiyat artışının önüne geçmek için radikal çözümler gerek” diyor. Palandöken ayrıca kangrene dönen taksi sorununun da eylülde okullar açılmadan çözülmüş olacağını belirtiyor.
#Bendevi PalandökenABD’de merdiven çıkarak katıldığı ‘hayır’ etkinliğini, Türkiye’de ‘hayır koşusu’na çeviren Prof. Dr. Itır Erhart, ‘Adım Adım’ girişimi ile 15 yılda 130 bin koşucuya, 1 milyon bağışçıya ulaştı. Erhart, farklı sivil toplum kuruluşları için 153 milyon TL yardım topladı.
#Itır ErhartÇocuklar karne aldı, yaz tatili başladı. Eğitime verilen bu uzun ara çocukların öğrenme kaybı yaşamasına sebep oluyor. Eğitim Bilimci Dr. Bahar Eriş, eğitimin sürekli bir eylem olduğunu belirtiyor ve yaz dönemini verimli geçirmenin öneminin altını çiziyor. Peki, ama yaz tatilini verimli geçirmek için neler yapılmalı? İşte öneriler...
#ÇOCUKGünümüzde çocukların teknoloji ve ekranla karşılaşma yaşları oldukça erken dönemlere çekilmiş durumda, oysa bazı ülkelerde bebek ve çocuk koruyucu ruh sağlığı adına ilk 3 ve4 yaşlarda ekran kullanımının sıfır düzeyde olmasına dair düzenlemeler oluşturduğunu da duyuyoruz. Bebek beyninin özellikle anne, baba ve sosyal çevre ile etkileşimi sayesinde geliştiğini, bu sayede sinir hücreleri arasında yeni bağlantılar oluştuğunu; çocuklarda, başkasını gözlem, taklit edebilme ve oyun sayesinde öğrenmenin gerçekleştiğini biliyoruz.
#Konuk YazarMilli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, CNN TÜRK yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Bakan Özer, 12. sınıflar için devamsızlık affının geldiğini duyurdu. Meslek liselerinin cazip hale geldiğini söyleyen Bakan Özer, Demirören Meslek Lisesi'ni örnek vererek "Demirören Meslek Lisesi Yüzde 0.12'lik dilimdeki puanla öğrenci aldı. Fen liselerinin puanında bu puan." ifadelerini kullandı.
#Mahmut ÖzerMilli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, CNN TÜRK yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Bakan Özer, 12. sınıflar için devamsızlık affının geldiğini duyurdu. Meslek liselerinin cazip hale geldiğini söyleyen Bakan Özer, Demirören Meslek Lisesi'ni örnek vererek "Demirören Meslek Lisesi Yüzde 0.12'lik dilimdeki puanla öğrenci aldı. Fen liselerinin puanından bile yüksek puanla öğrenci aldı." ifadelerini kullandı.
#Mahmut Özer