MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ekonomideki konjoktürel gelişmeleri ve isabetli politika tercihlerini çarpıtıp OHAL’den bahsetmek gafilliktir, şuursuzluktur. Yükselen, toparlanan ve dengeye gelen Türkiye ekonomisinde olağanüstü hiçbir şey yoktur." dedi. Bahçeli, "CHP Genel Başkanı ne kadar heveslense de, ne ölçüde heyecanlanıp iki de bir 'İttifak kabul ederse cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım' dese de çabaları beyhudedir; çünkü bu sakil zihniyet karar ve irade haysiyetini çoktan yabancı güçlere devretmiştir." ifadelerini kullandı.
#MHPÇinli bilgisayar korsanları bir yazılım açığından faydalanarak dünya üzerindeki internete bağlanan tüm cihazları hedef almaya başladı. Uzmanlar, hemen hemen herkes için tehdit oluşturan durumun uzun yıllardır görülen en büyük internet açığı olduğunu belirtiyor.
#Yazılım AçığıLübnan'da yaşanan çağrı cihazı patlamaları, haberleşme güvenliğinin önemini ortaya koyarken, ASELSAN, geliştirdiği yerli ve milli haberleşme sistemleri ile dışa bağımlılığı azaltıyor, güvenliği artırıyor, kullanıcısına sahada operasyonel avantaj sağlıyor.
#AselsanSiber güvenlik artık sadece şirket ve devletler için değil, bireyler için de tehdit oluşturuyor. Saldırılardan korunmak isteyenler için yıllık fiyatları 1290 ila 1550 lira arasında değişen uygulamalar hayat kurtarıyor. Sektörel raporlar ise 2023’te 360 milyar dolar olan küresel siber güvenlik harcamalarının 2024’te 418 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.
#Siber Güvenlikİstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Medeniyet Teknopark'ın öğrenciler için istihdam olanakları sunduğunu aktaran Medeniyet Teknopark Genel Müdürü Ali Ramazan Tak, “Üniversitenin 11 farklı fakültesindeki öğrencilere yönelik olarak sunulan bu eşsiz fırsat, genç yeteneklerin iş dünyasına adım atmasını ve sektörlerinde tecrübe kazanmalarını sağlıyor. Böylece Şirketlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel açığı, Medeniyet Teknopark aracılığı ile karşılanıyor” dedi.
#Medeniyet TeknoparkTürkiye’nin en büyük sektörlerinden otomotiv sektöründe ara eleman ihtiyacı her alanda büyümeye devam ediyor. Fabrikalar işçi bulmakta zorlanırken onarım tarafında çırak bulunamadığı için ustaların yeri boş kalıyor. Öyle ki, artık futbolcu transfer eder gibi kaporta ustası transfer ediliyor. Sektör temsilcileri, sektörde iyi yetimiş bir çalışanın diğer sektörlere kıyasla daha iyi gelir elde edebileceğini, ilerde ise kendi işini açarak gelirini daha da artırabileceğini belirtiyor.
#OtomobilCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk ekonomisi rayında ilerlemeye devam etti. Ekonomi programımızın asli önceliğin enflasyonun tek haneye indirmek suretiyle milletimizin refahını artırmaktır. Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz. Kararlıyız, sabırlıyız ve asla kolaycı çözümler peşinde değiliz. Aylık enflasyon hedeflerimiz doğrultusunda yavaşlamaya devam ediyor. Yıllık bazda ise enflasyonun Mayıs ayında en yüksek seviyeye ulaşmasını ardından hızlı bir düşüşe geçmesinin bekliyoruz. Böylece yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine gireceğiz" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanHer ölçekte işletme için öncelikli gündem dijital dönüşüm oldu. Tabi bu süreçte yazılım ihtiyacı da kritik önemde. KOBİ’lerin hızlı ve uygun maliyetli yazılım ihtiyacını gören yerli girişim Xpoda, ‘kodsuz yazılımla’ dijital dönüşümü hızlandırıyor. Kendi girişimini kurmak isteyen start-up’lar da fikirlerini hızla yazılıma çevirip piyasaya sunabiliyor.
#KOBİSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye sanayisinin dünyanın bütün coğrafyalarına, bütün ülkelerine rekabetçi şekilde ihracat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, “Özellikle son 5 yılda milli gelirimiz içerisinde hem toplam sanayinin hem imalat sanayinin payının yükseldiğini gözlemliyoruz. Tabii bizim için en gerek düşük, orta düşük, gerek orta yüksek, yüksek teknolojide 13 yıl boyunca pandemi dönemindeki 1-2 ay hariç neredeyse aralıksız bir yükseliş trendi var.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırManpower’ın araştırması Türkiye’de 2024’te yetenek açığının boyutlarını gösteriyor. Sanayiciler ise yetenek açığından en çok etkilenenler. Örnek projelerle soruna çözüm arıyorlar. İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Çetin Tecdelioğlu, “Gençlere sanayiyi sevdirmek boynumunuz borcu” deyip yarışmalar düzenliyor. İSO Başkanı Bahçıvan ise 150 üye işinsanıyla meslek liselerine sahip çıktıklarını söylüyor. Görünen o ki 2024’te bu örnekler daha da artacak...
#İnsan KaynaklarıTeknoloji ilerledikçe, teknolojiye bağlı dolandırıcılıklar da artıyor. QR kodlar, şimdilerde dolandırıcıların yeni gözdesi haline geldi. Dolandırıcılar, kafe ve restoranlardaki QR kodlu menüler başta olmak üzere pek çok yerde sahte kodlarla telefonlara ve kişisel verilere erişim sağlıyor. Endişe etmeyin, zor da olsa dolandırılmadan önce anlamanın ve hatta korunmanın yolları var. İşte merak edilen tüm detaylar…
#QR Kodİkinci yazımıza savunma ve havacılık sektörünün başkanlığını yapan bir işinsanı ile devam ediyoruz. Konuğumuz Sarsılmaz Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş. Bu yazımızda Kara Kuvvetleri Komutanlığı kuruluş tarihi M.Ö. 209’a uzanan bir milletin, ilk Milli Piyade Tüfeğini (MPT) neden 2009’dan sonra tasarladığının cevabını arıyoruz. Okurken kâh kızacaksınız kâh üzüleceksiniz kâh gurur duyacaksınız. Dozu yüksek bir sohbete başlayalım.
#Sarsılmaz ŞirketiAlmanya’da kalifiye açığı her alanda kendini hissettiriyor. Başta bilgisayar yazılım, hasta ve yaşlı bakımı ve ara meslek elemanlarındaki açığın yanı sıra Berlin eyaletinde eğitim alanında ciddi bir eğitmen açığı ortaya çıktı.
#Yabancı Kalifiye ÖğretmenlerFidye yazılım saldırıları son dönemde hızla yaygınlaşan bir siber suç. Şirketleri, hastaneleri, okulları, devlet kurumlarını hatta boru hatlarını bile felç eden bu saldırılardan kurtulmanın tek yolu fidyeyi ödemek gibi görünüyor ama değil. Ödeyecek gücü olmayan ya da korsanlara para kaptırmak istemeyenlerin yardımına koşan bir tim var. Peki kim bunlar?
#Fidye Yazılımıİhracat desteklerinden yararlanmak isteyen şirketler için önce harcama yapıp sonra destek alma zorunluluğu sona eriyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, şirketleri bu finansman yükünden kurtaracak yeni modeli hayata geçirdiklerini açıkladı. Bakan Muş ayrıca, “Türkiye E-ihracat Platformu ile Web3 gibi yeni nesil teknolojiler kullanarak, ülkemizin ihracatçı envanterinin dijital ortama taşınmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
#Mehmet Muş