Briç'in Galata Kulesi'ndeki İngiliz askerlerinin oynadığı bir oyun olarak başladığını ve tüm dünyada günde 200 bin kişi tarafından oynandığını hatırlatan Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Yasemin Merçil, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.
#BriçHacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Piyanist Prof. Hande Dalkılıç uluslararası sanatçı olarak davet edildiği Portekiz’in Ponté de Lima kentine “Festival Percursos da Music “ kapsamında bir konser vermek için gitti. Tarihi kentteki konserin ardından düzenlenen yaz okulu kapsamında da uluslararası öğrencilere ustalık sınıfı (master class) dersleri verdi.
#Hande DalkılıçMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl 1 Temmuz itibarıyla Türkiye genelinde başlayan yaz okulları uygulaması devam ediyor. Çocuklar, haftanın beş günü yaz okullarında spor, müzik, görsel sanatlar ve bilişim gibi farklı alanlarda dersler alıyor ve arkadaşlarıyla sosyalleşiyor. Öğretmen ve veliler, yaz okulu sayesinde çocukların dijital platformlarda geçirdiği zamanın da azaldığını dile getiriyor.
#Milli Eğitim BakanlığıArtık sahne milli sporcularımızın… 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda, 1948 Londra olimpiyatında elde ettiğimiz rekoru (12 madalya) 13 madalyayla geçerek en başarılı olimpiyatımızı gerçekleştirmiştik. 18 farklı branştan 108 sporcumuzla katılacağımız olimpiyatlarda hedefimiz bu rekoru kırmak! Bokstan jimnastiğe, voleyboldan yelkene, yüzmeden okçuluğa...
#Ceren Naz BüyükAnadolu Meslek Programı, öğrenciler ve velileri tarafından merak ediliyor. Anadolu Meslek Programı, Türkiye içerisinde geçerli olan bir ortaöğretim programıdır. Programı başarı ile bitiren öğrenciler, teknisyen unvanını kazanır. Teorik ve pratik ders görürler. 12. Sınıf itibarıyla programa göre staj görürler. Peki, Anadolu Meslek Programı hangi alanlarda faaliyet gösteriyor? İşte, o detaylar
#Anadolu Meslek ProgramıPrinceton Üniversitesi’nde CERN ve NASA için projeler geliştiren İnci Karaaslan şimdi ABD’nin en büyük parçacık fiziği laboratuvarın olan Fermilab’de çalışmaya hazırlanıyor. Ama 22 yaşındaki İnci’nin asıl büyük hedefi yapacağı bilimsel keşifler sayesinde bir gün fizik Nobel’ini kazanmak. Bu konuda, Einstein başta olmak üzere bir çok Nobel ödüllü fizikçinin yolunun geçtiği üniversiteden mezun olmanın kendisine güç verdiğini söylüyor.
#İnci KaraaslanAÖF’te eğitim alan ve yaz okuluna katılacak öğrenciler için sınav tarihleri belli oldu. Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi’nde lisans ve ön lisans bölümlerinden mezun olmayı hedefleyen ve başarısız dersi bulunan öğrenciler yaz okulunda dersleri vermeye çalışacak. Adaylar ise sınavların online mı, yüz yüze mi yapılacağını merak ediyor. Bahar yarıyılında başarısız dersi bulunan öğrenciler yaz okulu kayıtlarını tamamlıyor. Peki, AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman 2024, nasıl yapılır, kayıt ücreti nereye yatırılır? AÖF yaz okulu kayıt 2024 işlemleri kılavuzu haberimizde...
#AÖF Yaz OkuluBirkaç yıldır yaz aylarını kâbusa çeviren sıcak dalgaları nedeniyle çok sayıda can kayıpları yaşanıyor. Ancak sıcak sadece vücudumuzu değil beynimizi ve ruh halimizi de etkiliyor. Peki bunun sebebi ne?
#Sıcak HavalarMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulunda öğrencilere karne dağıttı. Burada eğitime ilişkin soruları yanıtladığı bir basın toplantısı da düzenleyen Bakan Tekin, öğrencilerin bu yıl karnelerinde ilk kez yer alan ‘sosyal etkinlik değerlendirmelerini’ de okudu. Öğrencilerin soru ve isteklerini de dinleyen Bakan Tekin; “Eğitim öğretim yılı başlarken bazı değişiklikler yapmıştık. Önümüzdeki yıldan itibaren uygulanacak yeniliklerde öğretmenlerimiz, dersleri biraz daha eğlenceli, görerek ve uygulayarak anlatacak” dedi. Öğrencilere devamsızlık affının olmayacağını hatırlatan Bakan Tekin velilere de yaz tatilinde çocuklarla beraber kitap okuma ödevi verdi.
#Bakan TekinSivrisinekler yazın özellikle akşam saatlerinde açık havada vakit geçirmeyi imkânsız hale getiriyor. Peki kendimizi sineklere karşı korumak için alabileceğimiz önlemler neler? Uzmanlar anlattı...
#SivrisineklerKocaeli'deki bir ortaokulda görev yapan öğretmenlerin hesaplarına yatan ek ders ücret ile bordrodakinin farklı olduğu iddiaları sonrası Hürriyetçi Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, "Bu sadece Kocaeli'nin Gölcük ilçesinin falanca okulunun sorunu değil. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sorunudur. Bugün tasarruf tedbirlerini uyguladığımız bu ülkede, bu kadar büyük bir yolsuzluğun olması çok manidar. Bütün Türkiye'deki öğretmen arkadaşlarımız, e-bordrolarını lütfen kontrol etsinler. Bakın bu belki de 2011 KPSS skandalından sonra Türkiye'deki en büyük skandaldır" dedi.
#KocaeliMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı açılışı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, "Kumpasçılarla işimiz olamaz. Komplo peşinde koşanlarla ortak noktamız bulunamaz. Devletin içinde, FETÖ benzeri hukuk dışı yapılanma ve gayri meşru hiyerarşik sistem kuran, güç devşiren, pozisyon mücadelelerine girişen, kendi tarikat veya cemaat mensupları dışında kim varsa fişleyip berhava etmek için nifak üreten odaklarla asla yolumuz kesişemez. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir" ifadelerini kullandı.
#MHP- Astrofizik alanında çalışmalar yapan liseli Can Erol, dünyaca ünlü Yale Üniversitesi’ne başvurusunda bilim tutkusunu annesinin yaptığı pankeklerle yorumladı. İzmir Amerikan Koleji öğrencisi Can Erol, Yale’den yıllığı 100 bin dolara tam burs kazandı.
#Amerikan KolejiFen bilimleri derslerin amacı öğrencileri günlük ve iş hayatına hazırlamaya çalışmak. Öğrencilerin bu süreçte kazanması gerektiği düşünülen yetkinlikler fen okuryazarlığı olarak tanımlanıyor. Öğrenciler fen bilimlerindeki bilgi, beceri ve duyuşsal özellikleri günlük yaşamda karşılaşılan durumlarda kullanabiliyorsa fen bilimleri eğitimi açısından günlük ve iş hayatına hazır demektir. Fen okuryazarı öğrenciler; temel fen bilimleri konu ve kavramlarını bilir, bilimin ve araştırma sorgulamanın doğasıyla ilgili doğru bir anlayış geliştirip bilimsel yöntemleri, düşünme ve süreç becerilerini günlük hayatta karşılaştıkları sorunların çözümünde kullanabilir. Ayrıca bu öğrenciler fen bilimleri hakkında olumlu duygu ve düşüncelere sahiptir.
#Konuk YazarSarı saçlar, mavi gözler, 60’ların Kıvanç Tatlıtuğ’u. Fakat pop söylemesi beklenecekken klasik Türk müziği okuyor. “Bak Yeşil Yeşil” ortalığı kasıp kavuruyor, bununla eşzamanlı Yeşilçam filmleri… Yine bir ters köşe yapıyor, bu kez tasavvuf müziğine yöneliyor. En sonunda da Cerrahi cemaatinin postnişinlik görevini üstleniyor. “Kafama tuğla düşmedi, tasavvuf hayatımda hep olan bir şeydi” diyen Özhan’ın eşi ve yedi kedisiyle yaşadığı villasına konuk olduk; aldığı ilk bayram harçlığından sohbete daldık.
#Ahmet ÖzhanO Sabancı ailesinin yeni kuşağından. Ama siz soyadına aldanmayın, “Herkesin hayatında mücadele ettiği farklı farklı sorunlar var, bunlar maddi olmak zorunda değil” diyor. Teoman’ın ‘Duş’ şarkısını yeniden düzenleyen Faruk Sabancı ile buluşuyoruz. Müziğe başlama hikâyesini, neden ailesinden uzakta okuduğunu, hayatındaki eksikleri, gastronomi tutkusunu, aşkı ve geçmişte yaşadığı obezite sorununu konuşuyoruz; “Ben çok mutlu bir şişmandım, hiçbir zaman ‘Vah vah, ben neden böyleyim’ diye hayıflanan biri olmadım.”
#Faruk SabancıŞöyle bir baktığınız zaman gösteri dünyasının ünlüleri arasında çok başarı öyküsü görürsünüz... Gerçekten derin bir yoksulluktan gelip bugün göz kamaştıran bir hayat süren ünlülerin sayısı hiç de az değil.
#Katy PerryKuzey Kutbu, 1800'lerde kâşiflerin bir numaralı merak konusuydu. O yıllarda pek çok zengin ve meraklı, Dünya'nın en kuzey noktasına ayak basan ilk insan olabilmek için yola düştü. Ancak hiçbiri başarılı olamadı. Ne var ki başarısızlıkla sonuçlanan bu girişimler arasında bir tanesi özellikle dikkat çekiciydi. İşte gizemleriyle bugün hâlâ konuşulan o tarihî keşif gezisi...
#Kuzey Kutbu