Flurona, ilk olarak 2 Ocak günü İsrailli yetkililerin yaptığı bir açıklamayla gündeme geldi. İki hamile kadının Covid ve grip testlerinin pozitif çıkması üzerine bu durum flurona olarak adlandırıldı ve bir anda herkes onu konuşmaya başladı. Son haftalarda influenza’nın da aşırı derecede artmış olması nedeniyle, bu durumun yaygınlaşması sağlık uzmanlarının en çok korktuğu senaryoların başında geliyor. Peki nedir bu flurona, kimler risk altında, ülkemizde görüldü mü?
#FluronaTamam çok sıcak, tamam nefes alamıyorsunuz. Serin bir yere sığınmak, hatta yüzünüz klimaya dönük yaşamak istiyorsunuz. Anlıyoruz. Ama bunun bir de ertesi günü var. Yaz ortasında hasta olmamak için can simidiniz klimayı doğru kullanmalısınız. Nasıl olacağını Liv Hospital Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece anlattı
#KlimaAdı tıp dilinde C. difficile. Hastahane bakterisi diye de bilinir. Tipik özelliği, ilaçlara karşı alabildiğine dirençli olması. Tüm dünyada özellikle de gelişmiş ülkelerde büyük bir hızla yayılıyor. Özellikle hamile kadınlarda ve yaşlılarda son derece tehlikeli.
Ağırlıklı olarak, hastanelerde tedavi gören ve antibiyotik kullanan hastalarda görülüyor. Adı tıp dilinde C. difficile. Zor bir bakteri çünkü ilaçlara karşı alabildiğine dirençli, tıpkı içinizden kimilerinin adını duyduğu ya da maruz kaldığı, Stafilokok Aeurus bakterisi gibi.