Okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklar artık evde ve maalesef ekran karşısında. Son yıllarda anne ve babaların en çok şikayet ettikleri konuların başında, internet, sosyal medya ve oyun bağımlılığı geliyor. Bundan ortalama 15 sene önce yazları çocuklar, ata yurdu köylere, yaylalara, büyükbaba, büyükanne yanlarına gönderilirdi.
#Konuk YazarVücudu meme kanseriyle savaşacak şekilde eğitmeyi amaçlayan deneysel bir aşı, klinik denemelerin ilk aşamasını geçti. Uzmanlar, bu gelişmeyi aşının meme kanserine karşı çözüm olabileceği yönünde önemli bir adım olarak yorumluyor. Peki aşı hastalıkla mücadelede nasıl bir rol oynayabilir? Ne zaman kullanıma sunulabilir? Uzmanlara sorduk...
#Sağlıkİzlanda konsolosluk randevusunu 2010 senesi itibari ile Danimarka konsolosluğu vermektedir. Randevu alarak Danimarka konsolosluğuna gidebilir ve gerekli evrakları vererek vize başvurusu yapabilirsiniz. İzlanda vizesi herhangi bir sorun çıkmaması halinde 10 iş günü içinde çıkar. İzlanda konsolosluk randevusunun nasıl ve nereden alındığı ile beraber randevu ücretinin olup olmadığını ayrıntıları ile derledik.
Hırvatistan konsolosluk randevularını Hırvatistan Konsolosluğu tarafından görevlendirilmiş firmalardan yapabilirsiniz. Konsolosluk randevulu ya da randevusuz görüşme ve başvuru kabul eder. Bu nedenle herhangi bir işlem için Hırvatistan Konsolosluğuna randevu almadan da rahatlıkla gidebilirsiniz. Hırvatistan konsolosluk randevusunun nasıl ve nereden alındığı hakkında ayrıntıları derledik.
Dünyaya gelen her bebek farklı özelliklerdeki saçlar ile doğmaktadır. Bu sebeple bebeklerin saç kesim zamanı farklılık göstermektedir. Bebeklerde saç kesimi mutlaka profesyonel bir kişi tarafından nazik bir şekilde yapılmalıdır. Peki, bebeklerde saç kesimi nasıl olmalı ve ne zaman yapılmalı? Bebeklerde saç kesimi nasıl yapılır? İşte bebeklerde saç kesimi ile ilgili detaylar.
COVID-19 sonrası beyin sağlığımızla ilgili daha çok şeyi merak eder olduk. Çalışmalarına Washington’da devam eden nöroloji uzmanı Dr. Sevda Sarıkaya “Beynimize ne kadar çok bilgi girişi olursa, nöronlar arasındaki iletişim o kadar kuvvetlenir” diyor...
#Covid-19Geçmeyen baş ağrısı çok fazla kişinin sorunları arasında yer alıyor. Peki bu ağrılar ne denli şiddetlenebilir? Sebebi hiç aklınıza gelmeyecek bir hastalık olabilir. O halde ABD'de yaşayan 66 yaşındaki adamın hikayesine bir göz atalım.
#SağlıkCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin ekonomi ile ilgili sorularına yanıt veren Erdoğan, "Tayyip Erdoğan’ın böyle zikzakları yok. Ben hiçbir zaman faizin yükseltilmesini savunmadım, savunmuyorum ve savunmayacağım. Farklı düşünenler de çıksa Tayyip Erdoğan aynı noktadadır. Asla bu konudan taviz vermem" dedi. Cumhurbaşkanı, asgari ücretle ilgili de "Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum.Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu. Erdoğan, son dönemde stokçuluğun yaygınlaştığı iddiasına da "Yapılması kesinlikle yasaktır" dedi ve stokçuluk yapanlara 'Ahlaksızlar, edepsizler' diyerek tepki gösterdi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' açıklamasıyla ilgili de "Madem helalleşmeden bahsediyorsun, helalleşmek isteyen kalkıp da helalleşmek istediklerine bu şekilde gayri milli diye hitap eder mi?" şeklinde konuştu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanMilli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘koronavirüs önlemleri rehberi’ okullara yollandı. Rehberde önerilen önlemler arasında öğretmelerin aşı olması, olmayanların haftada iki kez PCR testi yaptırması da bulunuyor. Veliler için test zorunluluğu henüz yok. Aralarında öğretmenlerin de olduğu velilere aşı konusundaki yol haritalarını sorduk...
#PCR TestiAraştırmalar gösteriyor ki, özellikle 18-36 ay arası ebeveynleri tarafından keşif ve merak duygusu körüklenen çocuklar, yaşam boyu çok daha mutlu oluyor. Aynı şekilde 18-36 ay arası keşif ve merak duygusu desteklenmemiş çocukların ileriki yaşamlarında depresyona yatkın olduğunu da gösteriliyor.
#NİHAN ARDA KİMDİR?Topuk dikeni çok sık görülen ve yaşam kalitesini doğrudan etkileyen rahatsızlıklardan birisidir. Kadınlarda ayakkabı kullanımı ve gebelik durumlarında daha sık görülen topuk dikeni, ayak yapısı, yaş faktörü, aşırı kilo ve sportif faaliyetlere göre de değişiklik gösterebilmektedir. Topuk dikenine iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yöntemler sayesinde evde çare bulmak mümkün. Peki, topuk dikeni nasıl geçer? Evde topuk dikenine ne iyi gelir? Limon topuk dikenine iyi gelir mi? Topuk dikeni neden olur? Karbonat topuk dikenini çeçirir mi? İşte topuk dikenine iyi gelen bitkisel ve doğal öneriler...
#Topuk Dikenine Ne İyi GelirKişilerin günlük yaşamını olumsuz anlamda etkileyen sırt ağrısı, genellikle strese, rüzgar çarpmasına bağlı gece yatarken artan ağrılar ile kendisini gösteriyor. Her hastalıkta olduğu gibi sırt ağrısında da erken teşhis büyük ölçüde önem taşıyor. Yanlış oturma şekli, sinir sıkışması sırt ağrısı nedenleri arasında sayılabilir. Peki, sırt ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? Sırt ağrısı neden olur? İşte, sırt ağrısı ile ilgili merak edilen ayrıntılar ve evde iyi gelen tedavi yöntemleri
#Sırt Ağrısı Nasıl GeçerGünlük yaşamda en sık karışılan eklem rahatsızlıklarından biri de boyun ağrısı olarak dikkat çekiyor. Yutkunurken boyun ağrısı çeken ve strese bağlı boyun ağrısı ve enseden sırta yayın ağrıların altında yatan nedenler mutlaka bir uzman tarafından muayene edilmeli ve sonrasında doğal çözümlere başvurmalıdır. Bunun yanında, baş ve boyun ağrısı şikayetleri olan pek çok kişi boyun ağrısına neyin iyi geldiğini merak ediyor ve egzersiz gibi doğal yöntemlere başvuruyor. Peki, Boyun ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? İşte,
#Boyun Ağrısına Ne İyi Gelir?Heimlich Manevrası, boğaza yabancı bir cisim ya da yemek kaçtığı zaman uygulanması gereken bir ilk yardım tekniğidir. Soluk borusuna kaçan cisimler bu yöntemle çok kısa bir süre içinde çıkarılabilir. Heimlich manevrası nedir ve hangi durumlarda uygulanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Heimlich Manevrası Nedir Nasıl Yapılır?Süt alerjisi hem çocuklarda hem de yetişkinlerde ortaya çıkabilen bir alerji türüdür. Süt alerjisinin nedenleri günümüzde de en çok araştırılanlar arasına girmiştir. Süt alerjisi çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar. Süt alerjisine nelerin iyi geldiği merak edenler araştırma yapmaktadırlar. Peki süt alerjisine ne iyi gelir? Süt alerjisi neden olmaktadır? Süt alerjisi belirtileri nelerdir? Süt alerjisinin tedavisi nasıl yapılır? İşte süt alerjisi ile ilgili her şey.
#Süt Alerjisi NedirGünümüzde sinema ve televizyon sektörü hızlı bir gelişme gösteriyor. Özellikle de animeye ilgi her geçen gün artıyor. Japonya'dan dünyaya yayılan animenin çizimleri de oldukça orijinal olarak ön plana çıkar. Animenin nasıl yapılacağı ve hangi türlerde olduğu merak uyandırıyor. Anime nedir ve türleri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Anime Nedir Ve Türleri Nelerdir?Estetik müdahale mağdurlarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Güzelleşmek, daha bakımlı görünmek uğruna yapılan birtakım işlemler çok korkunç sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bunu yaşamamak için nelere dikkat etmelisiniz? Eğer 'Bir gün ben de estetik müdahale yaptırabilirim' diyorsanız haberimizi mutlaka sonuna kadar okuyun
#EstetikYumurta alerjisi, bebeklerde en sık görülen besin alerjilerinin başında geliyor. Bebeklerde yumurta alerjisi; kusma, kaşıntı, döküntü, egzama ve hırıltılı solunum gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Peki, bebeklerde yumurta alerjisi neden olur, bebeklerde yumurta alerjisi nasıl anlaşılır? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı / Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu, bebeklerde yumurta alerjisi hakkında merak edilen tüm detayları aktardı.
#BebekKazadan önceki ikinci el piyasa değeriyle kazadan sonraki ikinci el piyasa değeri arasındaki düşüş farkı olan ‘araç değer kaybı’ tazminatı almak istiyorsanız, dikkat! Sigorta şirketinden talepte bulunun. Talep etmezseniz, ‘araç değer kaybı’ hiçbir şekilde karşılanmıyor. Tek taraflı bir kaza varsa, değer kaybı tazminatı istenemiyor. Yüzde 100 kusurlu taraf da değer kaybı tazminatı talep edemiyor.
#YazarYumurta kahvaltılarımızın olmazsa olmazı ve beslenmemizde önemli yeri olan bir protein kaynağı. Ancak yumurta, çocuklar için alerjiye neden olan gıdaların başında gelir. Çocuklarda yumurta alerjisi genellikle ek gıda döneminde ortaya çıkar ve yaşamı tehdit eden bir reaksiyon olan anaflaksiye neden olabilir.
#Bebek