Bebeklerde saç kesimi nasıl olmalı ve ne zaman yapılmalı? Bebeklerde saç kesimi nasıl yapılır

Güncelleme Tarihi:

Bebeklerde saç kesimi nasıl olmalı ve ne zaman yapılmalı Bebeklerde saç kesimi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2022 20:11

Dünyaya gelen her bebek farklı özelliklerdeki saçlar ile doğmaktadır. Bu sebeple bebeklerin saç kesim zamanı farklılık göstermektedir. Bebeklerde saç kesimi mutlaka profesyonel bir kişi tarafından nazik bir şekilde yapılmalıdır. Peki, bebeklerde saç kesimi nasıl olmalı ve ne zaman yapılmalı? Bebeklerde saç kesimi nasıl yapılır? İşte bebeklerde saç kesimi ile ilgili detaylar.

Haberin Devamı

 

 Bebeklerde ilk saç kesimi konusunda ortam bir zaman bulunmamaktadır. Bazı bebeklerin saçları daha hızlı uzarken bazı bebeklerin saçları daha uzun sürede uzamaktadır. Bu sebeple bebeklerde saç kesim zamanı değişkenlik göstermektedir.

  Bebeklerde Saç Kesimi Nasıl Olmalı?

  Bebeklerde saç kesimi dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Öncelikle profesyonel bir el ile bu işlemin yapılması gerekmektedir. Ayrıca saç kesimi öncesinde gerekli olan malzemelerin hazırlanması da çok önemlidir. Saç kesiminde gerekli olan malzemeler şunlardır:

 

 - Havlu

 - Önlük tarzı bir pelerin

 - Sprey şişesi

 - Bebeklerin oturması için bir koltuk veya sandalye

 - Bebeklerin sevdiği bir oyuncak

Haberin Devamı

  Bebeklerin saç kesimi iççin mutlu olduğu bir zaman dili belirlenmelidir. Saç kesimi yapılmadan önce bebeklerin bu duruma hazır olması çok önemlidir. Çünkü bazı bebekler ilk saç kesiminde biraz korkabilmektedir. Kesim işlemine başlarken yapılacak adımlar şunlardır:

  - Sprey şişesi ile bebeklerin saçları nemlendirilir.

 - Saçlar fırça veya tarak ile nazik bir şekilde taranır.

 - Kesilecek yer iki parmak arasında tutulur ve kesilir.

 - Kesim işlemi esnasında bebeklerin kulakları el yardımı ile korunmalıdır.

 - Saç kesim işlemi sonrasında makas bebeklerin ulaşamayacağı yere konulmalıdır.

 - Kesim sonrası kesilen saçların tene yapışmaması için bebekler yıkanmalıdır.

 - Bebeklerin saçları uzun ise mutlaka kurutulmalıdır.

  Bebeklerde Saç Kesimi Ne Zaman Yapılmalıdır?

  Bebeklerin ilk saç kesimi için belirlenmiş bir zaman bulunmamaktadır. Bazı bebeklerin saçları daha sık ve daha gür iken bazı bebeklerin saçları daha seyrek olabilmektedir. Genellikle 6. ay ile 2. yaş aralığında ilk saç kesimi yapılmaktadır. Saçları gür olan bebeklerde daha erken saç kesimi yapılmaktadır. Bebeklerin saç kesim zamanı geldiği şu durumlar karşısında anlaşılabilir:

  - Bebeklerde uzun saç onları rahatsız ediyor ise veya gözlerini kapatıyor ise,

 - Bebekler uzayan saçlarını sürekli itiyor ve bundan rahatsız oluyor ise,

Haberin Devamı

 - Bebeklerde uzayan saçlar her bölgede aynı şekilde çoğalmıyor ise saç kesim zamanı geldiği söylenebilir.

  Bebeklerde Saç Kesimi Nasıl Yapılır?

  Bebeklerde saç kesimi yapılmadan önce zamanının iyi ayarlanması gerekmektedir. Bebeklerin gün içerisinde en mutluğu zaman dilimi saç kesimi için en uygun zamandır. Ayrıca karnının tok olması ve uykusunu iyi alması da saç kesimi için çok önemlidir. Çünkü bazı bebekler saç kesimi esnasında mızmızlanmakta veya tepki verebilmektedir.

  Bebeklerde saç kesimi öncesinde kesim modelleri araştırılmalıdır. Daha sonra bebeklerin saçı kesilmeden mutlaka hafif bir şekilde nemlendirilmesi gerekir. Hafifi bir şekilde bebeklerin saçları ıslatılarak nemlendirmek mümkündür. Ayrıca kesim esnasında bebeklerin dikkatini dağıtmak için sevdiği bir oyuncaktan destek alınabilir.

Haberin Devamı

  Bebekler hareketli oldukları için başlarını sürekli hareket ettirmektedir. Kesin sırasında bebekler başlarını sürekli oynatacakları için çok dikkatli olunması gerekir. Bu nedenle bebeklerin başını tutmak için birinden yardım almak gerekebilir. Bebeklerin saç kesimi için özel makaslar bulunmaktadır. Bu makaslar bebeklerin saç kesiminde çok önemlidir ve mutlaka bu makaslar kullanılmalıdır. Eğer bebekler saç kesimi esnasında huzursuzlanıyor ise zorlanmamalı ve ara verilmelidir.

  Saç kesimi sonrasında makaslar mutlaka bebeklerin bulunduğu ortamdan kaldırılmalıdır. Daha sonra kesilen ve bebeklerin tenine yapışan saçlardan kurtulmak için bebekler yıkanmalıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!