Doğa gönüllüsü Hayri Dağlı, üç yıl içinde sudan, temiz gıdadan, elektrikten ve eğitimden yoksun 100 bin insanın hayatına dokundu. Afrika’da yürüttüğü ‘Akıllı Köy’ projesi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından ‘sürdürülebilirliğe örnek en iyi 5 proje’ arasında gösterildi. Hikâyesini yakında bir Netflix belgeselinde de izleyeceğimiz Dağlı’yla bu adanmışlığı konuştuk.
#NetflixYaratıcı düşünme teknikleri konusunda dünyada uygulanan tüm çalışmaların dışında bir uygulamacı var. Bir besteci ve danışman olan Robert Fritz, yaratıcılık konusunda bambaşka bir yaklaşım geliştirdi. Yarıtıcılık sözcüğünü sevmez, onun yerine “yaratma” demeyi tercih ederdi.
Özellikle büyük şehir insanı yaşadıklarıyla baş etmekte zorlanıyor. Bu yüzden birçoğu çareyi inzivada, meditasyonda ve çeşitli mistik uygulamada arıyor. Eril, dişil, içsel, dışsal, kozmik... Ne olduğunu pek de bilmediğimiz bir dünyada yolumuzu arıyor gibiyiz… Mindfulness’tan sessizlik inzivasına, zihinsel arınmadan çiftler inzivasına ve hatta aşk kampına kadar upuzun bir liste var önümüzde. Kamplara ve vaat ettiklerine baktık.
#Gizem CoşkunardaÇocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) her yıl Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım’da çocukların içerik tüketim dünyası ile ilgili bir ihtiyaca ya da hassas bir konuya dikkat çekmek amacıyla bir çalıştay gerçekleştiriyor. Dernek bu yıl gerçekleştirdiği çalıştayla, çocukları içerik üretmeye teşvik ederek çocukların bu alandaki becerilerinin gelişimini desteklemeyi amaçladı. Bu çalışmayla aynı zamanda çocukların içeriklerde nelere ihtiyaç duyduklarını ve nelerden hoşlandıklarını öğrenerek beklentilerine uygun, onlar için faydalı olabilecek içeriklerin üretilmesi için içerik üreticilerinin dikkatini çekmeyi hedefledi.
#ÇİÇEKEn önemli öğrenme teknikleri içerisinde altı şapkalı düşünme tekniği gelir. Özellikle çocuklara yönelik bir teknik olması ile beraber, aynı zamanda yetişkinler için de kullanım imkanı sağlar. Peki, Altı şapkalı düşünme tekniği nedir ve nasıl uygulanır? 6 şapkalı düşünme tekniği özellikleri üzerinde detayları derledik.
#EğitimÇocuklar İçin Felsefe Eğitim Uzmanı Deniz Alter’in P4C (Philosophy For Children) pedagojisiyle kaleme aldığı "Hayaller Bir Baloncuğa Sığar mı? adlı kitap küçük okurlarıyla buluşuyor. Alter'in kaleme aldığı, Sezen Aksu Taşyürek'in resimlediği çocuklara yönelik kitap, Sincap Kitap'ın "Sormazsam Olmaz" serisinin ilk adımı olarak piyasaya çıktı.
#Hayaller Bir Baloncuğa Sığar Mı?Ataşehir ve Seyrek’teki kampüslerinde eğitime devam eden Ekin Koleji’nin Kurucu Genel Müdürü Yasemin Reşitoğlu, geleceğin kültürlü, iletişim becerileri yüksek, çok yönlü, işbirliğine önem veren, kritik düşünme becerilerine sahip, dünyaya entegre olan ve özgür düşünceli bireyler yetiştirdiklerini vurguladı.
#İzmirYeni ürün, yeni düşünce ve fikirlerin gelişiminden doğan bir süreçtir. İnovasyon devamlılığı bitmeyen ve süreklilik içeren bir faaliyettir. Bu nedenle de girişimcilik anlamında önemli bir yere sahiptir. Bu önem doğrultusunda inovasyonun ne anlama geldiğini öğrenerek, rahat kullanım sağlamak mümkündür. Yeni ürün gelişiminde oldukça önemli bir süreç olan, İnovasyon, Girişimcilik ve Yönetim bölümü nedir, İnovasyon, Girişimcilik ve Yönetim bölüm mezunları ne iş yapar? İnovasyon, Girişimcilik ve Yönetim Bölümü olan üniversiteler, İnovasyon, Girişimcilik ve Yönetim bölümü dersleri ve İnovasyon, Girişimcilik ve Yönetim bölümü iş imkanları nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#İnovasyon Girişimcilik Ve Yönetim Bölümü Nedir?Çocukların başarılı olmak için okuduğunu anlama, ifade etme, yorum yapma ve farklı konular arasında bağlantılar kurabilme becerilerini kazanması şart. Bunun en güzel yollarından biri de yaratıcı yazı... Çocuklar yazmayı nasıl sever? Uzmanlara sorduk. Onlara göre en kolay yol çocuğunuzu kitaplarla buluşturmak.
#YazarÜlkemizde öğretmen adayları pek çok diğer ülkede de olduğu gibi eğitim fakültelerinde hem eğitim verecekleri alanda hem de eğitimbilim alanlarında yetiştiriliyor ve mezun ediliyor. Mezun olan eğitim fakülteliler ister Milli Eğitim Bakanlığı’nda, ister özel öğretim kurumlarında çalışsınlar öğretmen adıyla anılıyor.
#EğitimKız çocuklarını dijitalleşen dünyaya hazırlamayı ve meslek seçiminde cinsiyetçi ön yargıları kırmayı hedefleyen Arçelik, bu kapsamda geçen yıl KızCode Platformu ile başlattığı kız çocuklarına kodlama eğitimi programının ikinci yılında 94 kız çocuğuna kodlama eğitimi verildi.
#Kızcode PlatformuKız çocuklarını dijitalleşen dünyaya hazırlamayı ve meslek seçiminde cinsiyetçi ön yargıları kırmayı hedefleyen Arçelik, bu kapsamda geçen yıl KızCode Platformu ile başlattığı kız çocuklarına kodlama eğitimi programının ikinci yılında 94 kız çocuğuna kodlama eğitimi verildi.
#Kız ÇocuklarıMEB, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında liselerde kurulacak tasarım beceri atölyelerinin, bilim ile kültür ve sanat alanlarında açılmasını kararlaştıldı. Bilim atölyelerinde öğrenciler tercihleri doğrultusunda tasarım odaklı düşünmeyi, iş fikri modellemeyi, girişimciliği öğrenecek, robotik uygulamalar yapacak, dijital oyunlar tasarlayacak.
#LiseHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 7’nci oturumu Atılım Üniversitesi’nde yapıldı. Ankara’daki üniversite potansiyeline dikkat çeken Rektör Yıldırım Üçtuğ, “Ankara’yı memur, öğrenci ikileminin ötesine taşıyacak bir şeylerin araştırılması gerekiyor” dedi.
#Ankademi