2010’u hem hasılatta hem de seyirci sayısında rekor kırarak tamamlayan Türk sinema sektörü, bu yıl geride kaldı. Türk sineması aralık başında 358 milyon liralık hasılat ve 37.8 milyon seyirci sayısına ulaşabilirken, yılı 38 milyonu aşarak kapatması bekleniyor. Sektör, kasımda vizyona giren Türk filmleri sayesinde bir ayda 8 milyon seyirci kazandı.
Bu yıl aralık ayına kadar vizyona giren 56 Türk filmi, 240 yabancı filmle rekabeti zorluyor. Pazardaki payı yüzde 49.58’de kalan Türk filmlerinin, yıl sonuna kadar geçtiğimiz yıl yakaladığı başarıya ulaşması bekleniyor. Bu yılın 11 ayında seyirci sayısı da 30 milyon 397 bine ulaştı. Seyircinin yüzde 69’unu bekarlar oluşturdu.
Mustafa Altıokların 2 milyon drolar bütçe ile çektiği "Beyza'nın Kadınları" filmine gelen yasak için dava açmaya hazırlanıyor. Altıoklar "Şovalye gibi film işine atlıyoruz. Dizilerde kazsandığımız birikimlerimiz filme yatırıyoruz. Bu karar korsan satışlarını patlatacaktır" dedi.
Başta Arap ülkeleri olmak üzere yurtdışında Türk dizi-filmlerine gösterilen ilgi, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ı harekete geçirdi. Yapımcı ve yönetmenlerle bir araya gelerek, “Türk Malı ve Türkiye imajını el ele daha yukarı nasıl taşırız” sorusuna yanıt arayan Çağlayan, TV ekranında markaların üzerindeki “buğu”yu kaldırma hazırlığının işaretini verdi.
Adana Büyükşehir Belediyesinin, bu yıl 13'ncüsünü düzenleyeceği “Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali”nin Uzun Metraj Ulusal Film Yarışması'nda 13 film yarışacak.Altın Koza'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 5-11 Haziran arasında düzenlenecek festivalde, Türk sinemasının son dönem eserleri yer alacak.
Türkiye, dünyada yıllık toplam film endüstrisi büyüklüğü içinde yerli yapımların en yüksek olduğu üçüncü ülke durumuna geldi. 2005 yılında Türkiye’de 200 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşan sinema endüstrisinin yüzde 38’ini yerli filmler oluşturdu. Türkiye bu oran ile Avrupa’da yerli film tüketiminin en yüksek olduğu ülke durumunda.