Ana vatanı Güneybatı Asya olan safran, genellikle renklendirici ve tat verici olarak kullanılıyor. Keskin ve acımsı bir tada sahip olan safran, parfümeri, ilaç ve tekstildeki endüstriyel kullanımları dışında şifa verici bitki olarak tüketilir. Peki, safranın diğer faydaları neler?
#Safran NedirTarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürü Masum Burak, kuraklığa dayanıklı ve yağ oranı yüksek olan aspir bitkisinin üretiminin yaygınlaştırılarak, yağ üretiminde kullanılması halinde Türkiye'nin bitkisel yağ açığının kapatılabileceğini belirterek, “Aspir yağının artık piyasaya girmesi gerekiyor” dedi.
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında konuşan Doç. Dr. Özge Samancı “Geç Osmanlı dönemindeki pilav, tavuk çorbası, baklava, börek ve kabak dolması gibi yemeklerin önemi, günümüzde hâlâ yediğimiz lezzetler olmaları... Aslında mutfağımız çok geleneksel” diyor.
#Özge SamancıAntalya'nın Manavgat ilçesinde eşiyle boşanma aşamasında olan Nazan E.'yi 'Sende büyü var, kocanla aranı düzelteceğiz' diyerek dini duygularını istismar etmek suretiyle yaklaşık 2 milyon lira dolandırdığı öne sürülen 4 kişinin, 16,5 yıldan 50 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Nazan E., sanık Erol Ç.'nin kendisinden aldığı paranın 600 bin lirasıyla leylek bağırsağı ve ceylan derisi aldığını söylediğini anlattı.
#Antalya