Paylaş
GAZİANTEP YAPMASI
(4-6 kişilik)
NE LAZIM?
* 3 su bardağı simit (ince bulgur)
* 350 gr çiğköftelik kıyma
* 1 soğan
* 3-4 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 yemek kaşığı un
* 1’er yemek kaşığı kimyon, pul biber
* 1’er çay kaşığı tuz, karabiber
* Sıvıyağ
NASIL YAPARIM?
* Bir kâseye su koyun, köfteyi yoğururken elinizi sık sık suya batıracaksınız.
* İncecik kıydığınız soğanlara tüm malzemeyi ilave edin. Elinizle köfte kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya başlayın, kıvama gelmesi için arada ufak ufak su ekleyebilirsiniz.
* Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuçlarınızı suyla ıslatıp köfteleri yuvarlayın. Yassı hale getirip 5-6 milimetre kalınlığında ve yaklaşık 6-7 santimetre çapında yuvarlaklar yapın.
* Köfteleri kızgın yağda önlü arkalı kızartın, kâğıt havluya alıp yağlarını süzdürerek servis yapın.
ZERDE TATLISI
(4-6 kişilik)
NE LAZIM?
* 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 Türk kahvesi fincanı dolusu portakal suyu (veya gül suyu)
* 2 tatlı kaşığı haspir (yalancı safran da denir)
* 4 su bardağı su + 1 Türk kahvesi fincanı su
* Çamfıstığı, kuşüzümü
NASIL YAPARIM?
* Pirinci yıkayın, 4 bardak suyla birlikte tencereye alıp 20-25 dakika pişirin.
* Azar azar şekeri ilave edin. Birden ilave ederseniz pirinçler sertleşir.
* 1 Türk kahve fincanı sıcak suya haspiri atın ve 10 dakika bekletin. 10 dakika sonra posasını süzün ve renk alan suyu tencerenin içine katın.
* Tencereyi ateşten indirmeden portakal suyunu ekleyip karıştırın.
* Tatlıyı kâselere aktarın; çamfıstığı ve kuşüzümleriyle süsleyin.
Paylaş