Asmalımescit’te bir sokağın yarısına yayılmış Fıccın. Beşiktaş’a da bir şube açmışlar ama kalite değişmemiş. Yıllar önce gittiğimde ne lezzetleri bulduysam, son ziyaretimde de aynılarını buldum. Bu başarının arkasında yatan; Leyla Hanım ve aile fertlerinin ne yapmak istediklerini iyi bilmeleri. Kendi damak zevklerine göre ve kendi kültürlerinden gelen, iyi bildikleri yemekleri yapıyorlar.
#FıccınYemek tariflerinin kitaplardan internete yeni geçiş yaptığı zamanlardı. İş yerinde arkadaşlarla yemek sitelerini inceler, farklı tarifleri denerdik. Bir gün "Neticesi hayal kırıklığına uğratmayan bir yemek sitesi buldum." dedi arkadaşım. Tarifler dışında sunum önerileri, günlük yaşamdan paylaştığı kesitleri özellikle de şarkı sözleri gibi, yemeklerin hikâyeleri de dikkat çekiciydi. Sitenin adı da farklıydı "Portakal Ağacı"
#Ayşe Baykal- Çorum'da, bazıları artık unutulmaya başlanan Çerkez yemekleri, Kafkas Kültür Derneği'nde akordiyonla çalınan Çerkez müzikleri eşliğinde sunuluyor- Dernek Başkanı Ercan: - "Üyelerimizden ve vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine derneğimizde Çerkez yemekleri yaparak Çerkez müzikleri eşliğinde ikram ediyoruz. İsteyen gelip derneğimizde akordiyonla çalınan müzik eşliğinde yemeklerimizi yiyebildiği gibi isteyenlerin ev ve iş yerlerine de servis yapıyoruz"
- Kayseri'de, bir çift, bazıları artık unutulmaya başlanan Çerkez yemeklerini, Kafkas Derneği'nde açtıkları kafede genç nesille buluşturuyor - Kafe işletmecisi Kip: "Çocuklarımız bu yemekleri bilmeden büyüyor. Burada yaptığımız yemekleri özellikle gençler çok beğeniyor"
Ruslar onlara Asetin der, Gürcü ve İnguşlar bazen Kuşha, bazen Os. Onlar, yani Kafkasların Alan ve İskit kavimlerinin bir parçası olan Osetler kendilerini gelenekleri ve dünya görüşleriyle tanımlar. Acıyı da, neşeyi de farklı yaşama biçimleri vardır. Onlar Kafkasların aristokrat halkıdır. Topraklarının orta yerinden geçen áli Kafkas dağlarıyla, kuzeylerindeki Ruslar, doğularındaki Çeçenler, güneylerindeki Gürcülerle dertleri hiç bitmez.