vedat milor gurme haberleri sayfasında vedat milor gurme hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 156 vedat milor gurme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Birçoğumuz onu gastronomi yazı ve programlarıyla tanıyoruz ama bildiğimizden çok daha ötesi. Öğrencilikten hocalığa: Galatasaray Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi, Londra Ekonomi Okulu, Berkeley, Stanford, Princeton üniversiteleri... Fransa’da tamamladığı doktora tezi American Sociological Association tarafından 1990’da senenin en iyi doktora tezi seçildi. Dünya Bankası’nda çalıştı. Ayrıca milyon takipçili bir sosyal medya fenomeni. Gelin, ikilemli sorularımızla bu ilginç adamı biraz daha ayrıntısına tanıyalım: Vedat Milor.
#VEDAT MİLORHürriyet yeme-içme yazarı Vedat Milor, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Takipçilerin yorumlarıyla zaman zaman çileden çıkardığı Milor’a hem “Sosyal medyanın onu nasıl delirttiğini” hem de Türk mutfağını sordum. Geçtiğimiz yıllarda 20 günlük süt kuzusu yediği için çok eleştirilen Milor, hayvanseverleri mutlu edecek bir açıklama da yaptı: “Buradan ilan edeyim, artık kuzu yemeyeceğim.”
#Vedat MilorKuyuya sarkıtılan etin ateş değmeden, tuğla ısısıyla ağır ağır piştiği büryan, özel bir lezzet. İstanbul’da iyisi Fatih Kadınlar Pazarı’nda var. Bu kez Uğur Büryan’da denedim, memnun kaldım. Bir de besleme Balıkesir kuzusu yerine Toroslar’ın toklu kuzusu olsaydı...
#BüryanBirçoğumuz onu gastronomi yazı ve programlarıyla tanıyoruz ama bildiğimizden çok daha ötesi. Öğrencilikten hocalığa: Galatasaray Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi, Londra Ekonomi Okulu, Berkeley, Stanford, Princeton üniversiteleri... Fransa’da tamamladığı doktora tezi American Sociological Association tarafından 1990’da senenin en iyi doktora tezi seçildi. Dünya Bankası’nda çalıştı. Ayrıca milyon takipçili bir sosyal medya fenomeni. Gelin, ikilemli sorularımızla bu ilginç adamı biraz daha ayrıntısına tanıyalım: Vedat Milor.
#VEDAT MİLORHürriyet yeme-içme yazarı Vedat Milor, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Takipçilerin yorumlarıyla zaman zaman çileden çıkardığı Milor’a hem “Sosyal medyanın onu nasıl delirttiğini” hem de Türk mutfağını sordum. Geçtiğimiz yıllarda 20 günlük süt kuzusu yediği için çok eleştirilen Milor, hayvanseverleri mutlu edecek bir açıklama da yaptı: “Buradan ilan edeyim, artık kuzu yemeyeceğim.”
#Vedat MilorKuyuya sarkıtılan etin ateş değmeden, tuğla ısısıyla ağır ağır piştiği büryan, özel bir lezzet. İstanbul’da iyisi Fatih Kadınlar Pazarı’nda var. Bu kez Uğur Büryan’da denedim, memnun kaldım. Bir de besleme Balıkesir kuzusu yerine Toroslar’ın toklu kuzusu olsaydı...
#BüryanBir aydır ülkemizde de satılan alkolsüz şarap ve şampanya yazar Ali Bulaç’ın deyimiyle tuhaf bir paradoks. Kimine göre şımarıkça, kimine göre kapitalizmin yeni oyunu. “Kafamız güzel olmayacaksa niye içelim” diyen de var, “bugün bunu içen yarın alkollüsünü içer” diyen de. Ama 40 bin şişe satıldığına göre şurası bir gerçek ki alkolsüz şarap evine günah diye kadeh sokmayan dindarla, şampanya patlatan dindarın yeni ayrışma noktası
İtalya’da ekonomi eğitim alan Osman Halit Şeneldir kendi deyişiyle ‘iyi yemeğe meraklı, amatör bir araştırmacı’. Yeni kitabı ‘İtalya’da Leziz Günler’i ister İtalya seyahatinizde rehber olarak kullanın, ister sayfalarını çevirerek koltuğunuzdan kalkmadan lezzet turu yapın.
#Osman Halit ŞeneldirVedat Milor... O gastronomi dünyasının adeta ‘rockstar’ı, sözü en çok geçen isimlerinden... Yeme-içme konusundaki eleştirileri, analizleri çok seviliyor. Bizim de yazarımız. Kendisiyle yeni başlayan programı ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ için buluştuk; yemeğe bakışını, lezzeti, seçici olmayı, sosyal medyayla ilişkisini, yediği ilginç tatları konuştuk: “Ben daha çok lezzete bakıyorum. Bence yemek sunum odaklı olmamalı.”
#Vedat MilorBaş döndürücü bir yılı geride bırakıyoruz. Bu sene neler yaşadık diye bir tarama yaptım ortaya bu inanılmaz liste çıktı. Atladıklarım, unuttuklarım elbette vardır. Bazıları da yer darlığından sığmadı, eledim. Fakat 2023 henüz bitmiş sayılmaz. Ve bilirsiniz; magazinde 18 gün çok uzun bir süredir...
#MagazinDöner benim şahsi meselem. Ama sadece benim değil, Almanların bile şahsi meselesi artık. Bu ülkede sosisi, hamburgeri dahi solladı. Türkiye’nin en ünlü şeflerine ve gurmelerine, “Yabancı bir misafirinize İstanbul’da döner yedirecek olsanız nereye götürürdünüz” diye sordum, şehrin en iyi dönercileri ortaya çıktı. İki tane de ben ekledim... Eğer döner seviyorsanız ve bunları tatmadıysanız İstanbul’da yaşamıyorsunuz demektir.
#Savaş Özbey