Varis Tedavisi haberleri sayfasında Varis Tedavisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 399 Varis Tedavisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Varis hastalığı genellikle 50 yaş ve üzeri kişilerde görülür. Ülkemizde görülme sıklığı ise her iki kişiden biridir. Özellikle yaz mevsiminde havaların ısınmayla beraber ağrı şikayetleri artmaya başlar. Peki yaz ayları varis tedavisi için uygun mudur? Yaz aylarının gelmesiyle artan varis sorunları ile ilgili merak edilenleri Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Sinem Yiğit Uğur sizler için yanıtladı.
#VarisGörüntü açısından kişilere rahatsızlık veren sağlık sorunlarından biri de varislerdir. Varisler tedavi edilmediği zaman ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Yaz mevsiminin yaklaşması ile merak edilen varis tedavi yöntemlerini Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Sıldıroğlu sizler için anlattı.
#Bacak BakımıHer yaşta ve cinsiyette görülebildiği gibi yüksek oranda kadınların yaşadığı varis ile ilgili açıklamalarda bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Sıdıka Altop, sigara tüketiminin varise davetiye çıkardığına dikkat çekerek, “Gebelik, kilo alımı, hareketsizlik ve sigara tüketimi varis oluşumunu artırıyor” dedi.
#VarisToplumda, yetişkin nüfusun büyük bir kısmını etkileyen varis, özellikle hareketsiz ve sürekli oturarak ya da ayakta çalışanlarla, kadınlarda daha çok görülüyor. Günde 4 saatten fazla ayakta kalanlarda varis oluşma riski neredeyse 3 kat artıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehdi Zengin, varis ve tedavisi hakkında bilgi verdi, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#VarisSon dönemde hızla artan vaka sayıları sokağa çıkma yasaklarını geri getirdi, eve kapanmalar yeniden başladı. Op. Dr. Mustafa Bolat, evdeki varis riskine karşı uyardı: “Bilinenin aksine yalnızca uzun süre ayakta durmak değil hareketsiz kalmak da varis oluşumuna neden oluyor!"
#Varis Neden OlurTüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle uzun süre hareketsiz kaldık. Bu durum özellikle “hareketsizlik hastalığı” olarak da tanımlanan varis şikayetlerinin artmasına neden oldu. Toplardamar içerisindeki kan basıncına bağlı olarak, ayak bileği iç tarafında renk değişimi ile başlayan varisin tedavi edilmediğinde varis yarası veya varis ülserine dönüşebileceğini belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu, varis ve varisten korunma yolları ile ilgili önemli bilgiler verdi.
#VarisVaris problemleri olanlar için yaz ayları farklı sorunları da beraberinde getirir. Sadece görsellik bile varis hastalarını başlı başına sıkıntıya sokar. Kış aylarında kıyafetler ve çoraplar sayesinde görsel açıdan daha kamufle edilebilir olan varisler yaz aylarında tamamen açıktadır.
#VarisHamilelik döneminde birçok anne adayının ortak sorunudur varis. Bazen fazla kilo alımından dolayı, bazen de kendiliğinden çıkan varisler, hamileliğin ilerleyen aylarında daha da belirgin bir hale geliyor. Hamilelikte varisin nedenlerinin başında bebeğin anne karnında yaptığı basınçdan dolayı, kanın yeterli derecede boşalamıyor olması ve bacaklarda birikmesidir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Selen Sakar Ecemiş, hamilelikte yaşanan varis problemleri, nedenlerini ve tedavi seçeneklerini anlattı.
#Hamilelikte VarisVaris tedavisinde kullanılan en yaygın yöntem, skleroterapidir. Bu işlemde tüm varisli damarlara, esası tuzlu su olan bir karışım enjekte edilir. Bu ilaç, damar cidarlarının birbirlerine yapışmasını sağlar ve böylece damar işlevini yitirir. Birkaç hafta sonra nedbe dokuya dönüşerek kaybolur.
#VarisVaris çeşitli nedenlerden dolayı, kan dolaşımının duraksaması ve bu durumun damarları deforme etmesiyle oluşur. Kılcal damar genişlemeleri ya da varisler, kan dolaşımındaki aksamadan kaynaklanırlar. Bunlar, tıptaki adıyla “ven”ler, kanı kalbe taşıyan kan damarlarıdır. Kalbe gittiğine göre, kanın akış yönü yukarı doğru olmalıdır.
#VarisÇok sayıda klinik çalışma, bacaklarda varis görülme olasılığının, kadınlarda erkeklere göre 2 kat daha fazla olduğunun altını çizerken, sıklığın yaşla birlikte arttığını da ortaya koymaktadır. Kadın-erkek fark etmeksizin bireyler incelendiklerinde, varis görülme oranının 40 yaşındakilerde %22, 50 yaşındakilerde %35, 60 yaşındakilerde %41 olduğu gösterilmiştir.
#VarisVaris hastalığı toplumda, özellikle kadınlarda sık görülen bir toplardamar hastalığıdır. Bu hastalık hakkında da diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi kulaktan dolma bilgiler çok fazla. O yüzden şüpheli bir durumda muhakkak konunun uzmanlarına danışmak gerekiyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, varis hakkında doğru bilinen yanlışları anlatıyor.
#VarisBacaklarda damarlarda belirginleşme, ağrı, şişme, hassasiyet ve ağırlık hissi belirtileriyle ortaya çıkan varis tanısında renkli doppler ultrasanografi artık olmazsa olmazlardan... Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Erdal Aslım varisi olanlara önerilerde bulundu.
#VarisYaz ayları, varis hastalığının şikâyetlerinin arttığı bir dönemdir. Sağlıklı bireylerde dahi havaların ısınması, nem miktarının artması ve buna ek olarak özellikle yeterli miktarda sıvı alınmaması nedeniyle vücutta meydana gelen sıvı kaybı, sıcak aylarda toplardamarlarla alakalı sorunların oluşumuna veya şikâyetlerin belirmesine neden oluyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, konuyla ilgili bilgiler verdi.
#Varis AlarmıDiyarbakır’da yaşayan 23 yaşındaki Merve Ay, henüz 8 yaşındayken sol ayak topuğunda tespit edilen damarsal bir tümör ile 12 yıl mücadele etti. Defalarca ameliyat oldu. Kız çocuklarının zorla evlendirildiği memleketinde, hastalığına ve imkansızlıklara rağmen acil tıp teknikerliğini kazandı. Tümör yüzünden artık yürüyemez hale gelen Merve’ye, gittiği her doktor bacağının kesilmek zorunda olduğunu söyledi. Adı, “yüzyılın kalp cerrahları" arasında gösterilen Ordinaryus Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, “36 yıllık meslek hayatımda ayak topuğu konumunda ilk kez görüyorum" dediği damar yumağını, Merve’nin bacağını kesmeden çıkarmayı başardı. Merve, ameliyatından 2 yıl sonra ilk kez, artık meslektaş olduğu doktorlarıyla bir araya gelerek mezuniyetinde topuklu ayakkabı giyme hayalini gerçekleştirdiği için onlara teşekkür etti.
#Merve AyDiyarbakır’da yaşayan 23 yaşındaki Merve Ay, henüz 8 yaşındayken sol ayak topuğunda tespit edilen damarsal bir tümör ile 12 yıl mücadele etti. Defalarca ameliyat oldu. Kız çocuklarının zorla evlendirildiği memleketinde, hastalığına ve imkansızlıklara rağmen acil tıp teknikerliğini kazandı. Tümör yüzünden artık yürüyemez hale gelen Merve’ye, gittiği her doktor bacağının kesilmek zorunda olduğunu söyledi. Adı, “yüzyılın kalp cerrahları" arasında gösterilen Ordinaryus Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos, “36 yıllık meslek hayatımda ayak topuğu konumunda ilk kez görüyorum" dediği damar yumağını, Merve’nin bacağını kesmeden çıkarmayı başardı. Merve, ameliyatından 2 yıl sonra ilk kez, artık meslektaş olduğu doktorlarıyla bir araya gelerek mezuniyetinde topuklu ayakkabı giyme hayalini gerçekleştirdiği için onlara teşekkür etti.
#Merve AyYaz mevsimine girdiğimiz ve koronavirüs nedeniyle yaklaşık 2yıldır taktığımız maskeleri çıkardığımız şu günlerde cilt bakımları dayeniden gündeme gelmeye başladı. Uzun yıllar kamu hastanelerindeacil tıp uzmanı olarak görev yapan Uzm. Dr. Didem Avcı Dönmez, yazmevsimi öncesi yapılacak cilt bakımları konusunda bilgiler verdi.
#1YAZ mevsiminde de varis tedavisinin başarıyla yapılabileceğini söyleyen Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Engin Tulukoğlu, yaz aylarının yaklaşması ve havaların ısınmasıyla bacaklarımızdaki varislerin daha fazla yük oluşturduğunu söyledi. Özellikle iç varislerin neden olduğu bacak yaralarının (varis ülseri) yaz aylarında daha sık oluştuğunu bildiren Tulukoğlu, “Bu tedaviler sonrasında kullanılması gerekli olan varis çorapları, artık çok daha ince. Böylece rahatlıkla kullanabilmektedir. Bu nedenle bu tür iç varis problemleri olanların yaz aylarında da rahatlıkla tedavi olabilir” dedi.
#1Dokuz Eylül Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cenk Erdal, altekstremitenin toplardamar yetmezliği olarak adlandırılan varis tedavisinin kişiye özel planlanması gerektiğini belirterek, varisler hakkında bilgiler verdi, tedavi yöntemlerini anlattı.
#1SKLEROTERAPİNİN (iğne tedavisi), özellikle cilt yüzeyindeki ince ve kılcal damar varisleri için uygulanan bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Ekol Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Savaş, tedavinin temel amacının estetik açıdan görünümde iyileşme sağlanması olduğunu söyledi.
#1FIRAT Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Yakut, Öğretim Üyesi Dr. Orhan Yaman ve öğrencisi Tolga Mertyüz ile birlikte ‘Roketimsi İnsansız Hava Aracı’ (RİHA) projesinin danışmanlığını yapıyor. Teknolojide hız kazanan ülkemiz içinde RİHA, çok önemli bir proje.
#İzmirÖzellikle pandemi koşullarında evde hareketsiz kalan çocuklarda varis riskinin arttığı belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Bekir İnan, “Son bir yıl içerisinde yapılan çok sayıdaki çalışma, varisi veya venöz yetmezliği olan hastaların şikayetlerinde artış meydana geldiği gösteriyor” dedi.
#VarisVaris, genelde kadınlarda hatta gençlerde rastlanılan ve bacaklarda oldukça yaygın olarak görülen bir sağlık problemidir. Genetik yatkınlığı bulunanlarda varis görülme riski de oldukça yüksektir ve tedavi edilmediği sürece kılcal varisler ilerleme göstermektedir. Peki, sık sık karşılaşılan varis nasıl geçer? Varise evde ne iyi gelir? Genç yaşta varis neden olur? Varise iyi gelen yiyecekler ve bitkiler
#Varis Nasıl GeçerVaris hastalığı genellikle 50 yaş ve üzeri kişilerde görülür. Ülkemizde görülme sıklığı ise her iki kişiden biridir. Özellikle yaz mevsiminde havaların ısınmayla beraber ağrı şikayetleri artmaya başlar. Peki yaz ayları varis tedavisi için uygun mudur? Yaz aylarının gelmesiyle artan varis sorunları ile ilgili merak edilenleri Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Sinem Yiğit Uğur sizler için yanıtladı.
#VarisGörüntü açısından kişilere rahatsızlık veren sağlık sorunlarından biri de varislerdir. Varisler tedavi edilmediği zaman ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Yaz mevsiminin yaklaşması ile merak edilen varis tedavi yöntemlerini Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Sıldıroğlu sizler için anlattı.
#Bacak BakımıHer yaşta ve cinsiyette görülebildiği gibi yüksek oranda kadınların yaşadığı varis ile ilgili açıklamalarda bulunan Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Sıdıka Altop, sigara tüketiminin varise davetiye çıkardığına dikkat çekerek, “Gebelik, kilo alımı, hareketsizlik ve sigara tüketimi varis oluşumunu artırıyor” dedi.
#VarisToplumda, yetişkin nüfusun büyük bir kısmını etkileyen varis, özellikle hareketsiz ve sürekli oturarak ya da ayakta çalışanlarla, kadınlarda daha çok görülüyor. Günde 4 saatten fazla ayakta kalanlarda varis oluşma riski neredeyse 3 kat artıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehdi Zengin, varis ve tedavisi hakkında bilgi verdi, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#VarisSon dönemde hızla artan vaka sayıları sokağa çıkma yasaklarını geri getirdi, eve kapanmalar yeniden başladı. Op. Dr. Mustafa Bolat, evdeki varis riskine karşı uyardı: “Bilinenin aksine yalnızca uzun süre ayakta durmak değil hareketsiz kalmak da varis oluşumuna neden oluyor!"
#Varis Neden OlurTüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle uzun süre hareketsiz kaldık. Bu durum özellikle “hareketsizlik hastalığı” olarak da tanımlanan varis şikayetlerinin artmasına neden oldu. Toplardamar içerisindeki kan basıncına bağlı olarak, ayak bileği iç tarafında renk değişimi ile başlayan varisin tedavi edilmediğinde varis yarası veya varis ülserine dönüşebileceğini belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu, varis ve varisten korunma yolları ile ilgili önemli bilgiler verdi.
#VarisVaris problemleri olanlar için yaz ayları farklı sorunları da beraberinde getirir. Sadece görsellik bile varis hastalarını başlı başına sıkıntıya sokar. Kış aylarında kıyafetler ve çoraplar sayesinde görsel açıdan daha kamufle edilebilir olan varisler yaz aylarında tamamen açıktadır.
#VarisVaris daha çok ayakta kalmaktan meydana gelen rahatsızlıklardan biridir. Aynı zamanda fazla hareketsiz kalmak kan akışını düzensiz hale getirdiği için varis ortaya çıkabilmektedir. Yaygın olarak görülen bu rahatsızlık için pek çok kişi hangi doktora gideceği konusunda kararsız kalıyor. Peki, varis için hangi doktora gidilir? Varise hangi bölüm bakar? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.
#Varis İçin Hangi Doktora Gidilir?