Üzüm sirkesi, kuru ve yaş üzümden, üzüm şırası konsantresinden ya da uçar asit miktarı asetik asit cinsinden sınırı aşan şaraplardan elde edilen sirke çeşididir. Özellikle de çorbalarda, salatalarda ve turşu yapımında sıkça kullanılır. Üzüm sirkesi, hem iştah açıcı hem de hazmı kolaylaştırıcı bir özelliğe sahiptir. Üzüm sirkesinin faydaları nelerdir, ne işe yarar sizler için derledik.
#FaydalarıSon aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sıklıkla 'taklit ve tağşiş ürünler' listesi açıklanıyor. Tereyağ, zeytinyağı, peynir, sucuk, et başta olmak üzere sayısız ürünün taklidi ya da tağşişi yapılıyor. Sirke de bu ürünler arasında yer alıyor. Öte yandan sadece marketlerde satılan taklit ya da tağşiş sirkeler değil, evde yapılan ve etliketsiz satılan sirkeler de sağlığı tehdit ediyor. Sirke hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 soruyu konunun uzmanlarına sorduk.
#SirkeKökeni İtalya mutfağına dayanan ançüez, vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Balıktan yapılan bu lezzet, konserve olarak tuzlanarak hazırlanır ve şişelere koyulur. Bu lezzetin ülkemizde de yaygınlaşmasıyla, ilk kez ançüez yapmak isteyenler, internette ançüez tarifini araştırmaya başladı. Peki, ançüez malzemeleri nelerdir? Ançüez nasıl yapılır? İşte, ançüez tarifi ve yapımı hakkında bilgiler....
#Ançüez NedirTurşular geleneksel mutfağımızın en önemli parçalarından. Buna bir de sağlığa faydaları eklendiğinde turşuyu soframızdan neden eksik etmememiz gerektiğini anlıyoruz. Fermente bir gıda olan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirmekten kilo kontrolünü desteklemeye vücudumuza birçok yarar sağlıyor. Ancak dışarıdan alınan turşular içindeki olası katkı maddeleri nedeniyle kafa karıştırabiliyor. Bu nedenle ev yapımı turşunun yerini hiçbir şey tutmuyor. Peki evde turşu yaparken nelere dikkat edilmeli? Turşu yapmanın püf noktaları hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazıda bulabilirsiniz…
#Turşu Nasıl Yapılır“Diyabetli bireylerin yaşam kalitelerini arttırılması; beslenme, egzersiz, tıbbi tedavi ve eğitimden oluşan dört temel faktör ile mümkün olmaktadır. Bir birey diyabetini iyi yönetmek istiyorsa, hayat standartlarını sağlıklı beslenme kuralları üzerine kurmalıdır” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı!
#DiyabetSuşi Japon mutfağının en bilinen ve en sevilen yemeği. Aslında suşi denince tek bir yemekten bahsetmiyoruz. İçine giren malzemelere ve nasıl şekillendirildiğine bağlı olarak farklı isimler alan suşiyi evinizde de yapabilirsiniz. Sizin için bütün ayrıntılarıyla evde suşi yapımını araştırdık. İşte evde suşi tarifi ve püf noktaları…
#Suşi Nasıl YapılırUsta şeflerin tariflerinden eksik etmediği, keskin ve yoğun kıvamlı bir sirkedir, balzamik sirke. Yapılışı uzun süre ve emek isteyen, salata ve yemeklere bambaşka aromalar katan balzamik sirke nasıl yapılır? Balzamik sirke nedir? Balzamik sirke nerelerde kullanılır? Evde balzamik sirke nasıl yapılır? Bu soruların bütün cevapları bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Balzamik Sirke Nasıl YapılırSirke birçoğumuzun mutfağında baş köşede yer alıyor. Salata soslarında, çorbalarda, yemeklerde, turşularda kullanıldığı gibi, örneğin ıspanak, marul gibi yeşil yapraklı bitkileri yıkarken daha hızlı ve daha hijyenik bir temizlik için de çok etkili.
#SirkeSen kabak ol; bir sürü tadı için hüp diye çekebil; hem çıtır, hem sulu kalabil; yoğurt, un ve sarımsakla coş; kolay yetiş; bol ver hatta seni dayanıklı bulup memleketin karpuzlarının yarısını senin üzerine aşılasınlar. Sonra da yiyip yiyip “kabak tadı verdi” diye adını çıkarsınlar. Dünya hiç adil değil! Ezilenin, kaybolanın, unutulanın yanındaki mutfağımızın bu haftaki yıldızı kabak. Kendisine hürmetle, bu seferlik girişi kısa tutup kabağın hallerine geçelim.